Bio-Oil

Speciaal voor de vermindering van littekens, huidstriemen en pigmentvlekken. Best verkopende product in 17 landen in de strijd tegen littekens.

Bio-oil kan voor verschillende huidproblemen gebruikt worden.

Littekens: Littekens maken integraal deel uit van het genezingsproces en resulteren uit een overproductie van collageen rond een wond. Littekens veranderen verschillende keren naarmate ze ouder worden, maar hebben een blijvend karakter. Bio-Oil is samengesteld om de zichtbaarheid van littekens te verminderen maar kan ze nooit verwijderen. 

Pigmentvlekken: Bio-Oil helpt de zichtbaarheid van pigmentvlekken te verminderen. Pigmentvlekken komen voor wanneer er een inconsistente melanine productie is in het lichaam. 

Huidstriemen: Wanneer het lichaam harder groeit dan de huid, kan het scheuren en vormt het bij genezing een litteken. Deze littekens zijn zichtbaar op het huidoppervlak en worden huidstriemen genoemd.Hoewel Bio-Oil is geformuleerd om de zichtbaarheid van de huidstriemen te verminderen, kan het de huidstriemen nooit geheel verwijderen. Bio-Oil dient tweemaal daags in een draaiende beweging aangebracht te worden op en rondom de huidstriemen gedurende een minimumperiode van 3 maanden.

Uitgedroogde huid: Het huidoppervlak wordt bedekt door een onzichtbare olielaag die ervoor zorgt dat vocht niet kan ontsnappen. In een zeer droog klimaat voldoet deze lipide laag vaak niet voldoende waardoor teveel vocht de huid verlaat. Dagelijks douchen of baden kan dit proces verergeren doordat de lipide laag wordt aangetast door zeep en water. Bio-Oil vult de natuurlijke olielaag van de huid aan en helpt hiermee de barrièrefunctie te herstellen en het vochtgehalte te behouden.

Resultaten verschillen per persoon.

 

Bio-Oil gel

Bio-Oil Droge Huid Gel is een nieuwe manier om een droge huid te behandelen. Traditionele droge huidproducten zoals crèmes, lotions en bodybutters worden voornamelijk gemaakt van water. Het meeste van dit water verdampt als het in contact komt met je huid. Het is vaak de oorzaak van het koude gevoel dat je voelt bij het aanbrengen van deze producten. Bio-Oil ® Droge Huid Gel is gemaakt van olie, dus voelt "warm" aan tijdens het aanbrengen. In een gebruikersonderzoek uitgevoerd op mensen met een droge huid, zei de meerderheid dat het beter was dan alles wat ze eerder hadden gebruikt voor de droge huid.

 

Bio-Oil litteken

Bio Oil staat bekend om haar werking tegen de zichtbaarheid van littekens. Littekens ontstaan doordat de huid plaatselijke een grote hoeveelheid bindweefsel heeft aangemaakt om de huiddelen weer aan elkaar te hechten. De meeste littekens verdwijnen/verminderen na enkele jaren, Bio Oil helpt met haar voedende ingrediënten dit proces te versnellen. Verwacht van Bio Oil geen wondermiddel die uw littekens binnen enkele weken doet verdwijnen. Maar een middel die de zichtbaarheid van de littekens helpt te verminderen en het gehele herstelproces versnelt.

Bio Oil komt in 2 verschillende formaten, de Bio Oil 200 ml en de Bio Oil 60ml.

 

Bio-Oil formule

De Bio-Oil samenstelling is een combinatie van plantenextracten en vitamines in een substantie op basis van olie. Het product bevat het unieke ingrediënt PurCellin Oil™, dat de algemene consistentie van de formulering zodanig verandert dat het licht en niet vettig wordt. Dit garandeert dat de heilzame stoffen welke aanwezig zijn in de vitamines en plantenextracten gemakkelijk in de huid opgenomen worden. Bio-Oil voldoet aan verschillende veiligheidsvoorschriften volgens de Reguleringen van het Europees Parlement en de Raad van Cosmetische Producten. Het toxicologisch profiel, de chemische structuur, graad van inclusie en het totale niveau van dagelijkse blootstelling van elk gebruikt ingrediënt is beoordeeld en veilig bevonden voor gebruik. Inclusief gebruik door zwangere vrouwen.

 

Klinische studies van Bio-Oil

Bio-Oil heeft de volgende klinische studies genoten.

Studie littekens, 2010 - Studie littekens, 2005 - Gebruikersonderzoek littekens, 2002 - Acne litteken studie, 2012 - Studie huidstriemen, 2010 - Studie huidstriemen, 2005 - Onderzoek pigmentvlekken, 2011 - Onderzoek pigmentvlekken, 2005 - Studie over veroudering van de huid, 2011 - Studie over de gedehydrateerde huid, 2011 - Acnegeen onderzoek, 2006 - Onderzoek gevoelige huid, 2006 - Absorptie studie, 2011 - Occlusiviteitsstudie, 2008