10 Feiten over huidverzorging

door Anja van Dijken
18 November 2013

Feiten en fabels over huidverzorging

 1. Regelmatig bewegen en sporten is goed voor het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam dus ook uit de huid. Bewegen stimuleert de productie van collageen, welke helpt bij het verminderen van rimpels, maar ook het behoud van soepele gewrichten en botten.

 2. Voldoende slaap is niet alleen goed voor de rust van lichaam en geest, maar ook voor het ontstressen van de huid.
   
 3. De grootste boosdoener van vroegtijdige huidveroudering is UV-straling. Daarom raden we aan altijd een product te gebruiken met een UV-filter, bijvoorbeeld een dagcreme met SPF of een zonnebrandcrème factor 30. Het liefst het gehele jaar door, ook op donkere, bewolkte dagen, bereiken de UV-stralen je huid.    

 4. Wat je in je mond stopt is belangrijker dan wat je op de huid aanbrengt. Eet veel vitamines, antioxidanten voedsel, fruit en groente. U zult merken dat uw huid er gezonder en frisser uit zal gaan zien.

 5. Het continu gebruik van make-up beschadigt de natuurlijke oliën in de huid en de textuur niet. Zolang de make-up van goede kwaliteit is, correct wordt toegepast en goed wordt verwijderd kan dit ook op lange termijn geen kwaad.

 6. Een dagcrème beschermt en hydrateert de huid, een nachtcrème helpt de huid te herstellen tijdens de nacht en geeft de huid voldoende voeding om het herstel te bevorderen.

 7. Reinigen van je huid is een van de belangrijkste stappen in het verzorgen van uw huid. Het verwijdert restjes make-up, vetten en vuil uit de poriën, hierdoor wordt een doffe teint, onzuiverheden en mee-eters voorkomen, maar het gebruik van een goede cleanser en gezichtstoner, maakt dat de huid haar glow behoudt.

 8. Bij gebrek aan een cleanser is warm water is een uitstekend alternatief. Warm water opent de poriën en verwijdert vuil, make-up en vetten uit de poriën. Pas op met te warm/heet water, dit droogt de huid uit en verwijdert de huideigen oliën.

 9. Gezichtsverzorging wordt niet afgestemd op de leeftijd van de huid, maar op de conditie van uw huid. Natuurlijk speelt leeftijd daar een rol in, maar de conditie van de huid blijft altijd nog de belangrijkste graadmeter.

 10. Puistjes en onzuiverheden verdwijnen niet onder de zonnebank, maar komen juist erger terug na een aantal dagen. Je lichaam en huid wil zich beschermen tegen droogte en UV-straling van de zon en zal extra talg en vetten aangaan maken om de huid beter te beschermen. Wat weer de oorzaak is van de puistjes en onzuiverheden.

 

Onze favoriete Wimperserum

Medex Creme de Reveil SPF15 Malu Wilz Cotton Blossom Cleansing Mousse Salt & Stone SPF 30 Sunscreen Lotion

Medex Creme de Reveil SPF15

Malu Wilz Cotton Blossom Cleansing Mousse

Refectocil Lash & Brow Booster - Wimperserum

 

 

Misschien vind je deze blog ook interessant:

Blog verzorgd zonder make-up

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.