10 Feiten over huidverzorging

door Anja van Dijken
18 November 2013

Feiten en fabels over huidverzorging

  1. Regelmatig bewegen en sporten is goed voor het verwijderen van gifstoffen uit uw huid en stimuleert de productie van collageen, welke helpt bij het verminderen van rimpels.

  2. Voldoende slaap is niet alleen goed voor de rust van lichaam en geest, maar ook voor het ontstressen van de huid.

  3. De grootste boosdoeners van vroegtijdige huidveroudering is UV-straling. Daarom raden experts het aan altijd een product te gebruiken met een UV-filter, bijvoorbeeld een dagcreme met SPF.

  4. Wat je in je mond stopt is belangrijker dan wat je op de huid aanbrengt. Eet veel vitamines, antioxidanten voedsel, fruit en groente. U zult merken dat uw huid er gezonder en frisser uit zal gaan zien.

  5. Het continu gebruik van make-up beschadigd de natuurlijke oliën in de huid en de textuur niet. Zolang de make-up van goede kwaliteit is, correct wordt toegepast en goed wordt verwijderd kan dit ook op lange termijn geen kwaad.

  6. Een dagcrème beschermt en hydrateert de huid, een nachtcrème helpt de huid te herstellen tijdens de nacht en geeft de huid voldoende voeding om het herstel te bevorderen.

  7. Reinigen is een van de belangrijkste stappen in het verzorgen van uw huid. Het verwijdert restjes make-up, vetten en vuil uit uw poriën, hierdoor wordt een doffe teint, onzuiverheden en mee-eters voorkomen.

  8. Bij gebrek aan een cleanser is warm water is een uitstekend alternatief. Warm water opent de porien en verwijdert vuil, make-up en vetten uit de poriën. Pas op met te warm/heet water, dit droogt de huid uit en verwijdert de huideigen oliën.

  9. Gezichtsverzorging wordt niet afgestemd op de leeftijd van uw huid, maar op de conditie van uw huid. Natuurlijk speelt leeftijd daar een rol in, maar de conditie van de huid blijft altijd nog de belangrijkste graadmeter.

  10. Puistjes en onzuiverheden verdwijnen niet onder de zonnebank, maar komen juist erger terug na een aantal dagen. Je lichaam en huid wil zich beschermen tegen droogte en UV-straling van de zon en zal extra talg en vetten aangaan maken om de huid beter te beschermen. Wat weer de oorzaak is van de puistjes en onzuiverheden.

 

Onze favoriete Wimperserum

Image Skincare Brow and Lash Enhancement Serum Super Lash Wimperserum Refectocil Lash & Brow Booster - Wimperserum

Image Skincare Brow and Lash Enhancement Serum

Super Lash Wimperserum

Refectocil Lash & Brow Booster - Wimperserum

 

 

Misschien vind je deze blog ook interessant:

Blog verzorgd zonder make-up

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.