Alle ins & outs op een rijtje als het gaat om zweten!

door Anja van Dijken
1 Juli 2021

Zweten, zolang er mensen bestaan is het er al, simpelweg omdat het bij de mens hoort. Dit is een weet en tegelijk roepen we om het hardst dat we zweten eigenlijk niet leuk vinden, het wordt door de meesten onder ons ervaren als 'not done'. Maar gelukkig bestaat het wel, het heeft een zeer belangrijke functie in ons lichaam. We zweten om onze lichaamstemperatuur op peil te houden, vocht (zweet) verdampt en ons lichaam koelt daardoor af. Zweetklieren zijn de veroorzakers hiervan en komen over ons gehele lichaam voor, maar in de huid van onze handen, voeten en oksel zijn ze prominent aanwezig.

 

Water en zout

Zweet bestaat voornamelijk uit water en zout, maar ook orthoresol en pararesol, deze twee laatste hebben een antiseptische werking. We produceren per 24 uur ongeveer 100 tot 8000ml zweet, uiteraard afhankelijk van het weer en onze lichamelijke inspanning. Nog een weetje: we hebben twee soorten zweetklieren. De exocriene zweetklieren: deze regelen onze lichaamstemperatuur, zodat we niet oververhit raken en de apocriene zweetklieren: deze verspreiden het bekende zweetluchtje.

Rond de puberteit komen de apocriene zweetklieren in ontwikkeling. Aan het huidoppervlak wordt het zweet onder invloed van bacteriën omgezet in de karakteristieke zweetgeur. Nu we dit weten, is de grote hamvraag: wat kunnen we eraan doen en wat vooral niet?

 

Zweten

 

 

Hoe werkt het zweetproces?

Op het gebied van het bestrijden van lichaamsgeuren zijn er veel deodorants op de markt. Daarbij zijn er ook veel producten die gebruik maken van ingrediënten waardoor het product optimaal zijn werk doet, maar deze producten kunnen op termijn meer schade aan onze gezondheid toebrengen dan we willen. Het gaat hier onder andere om het schadelijke ingrediënt Aluminium, maar ook het uitdrogende en pH-waarde aantastende Alcohol.

Er zijn tegenwoordig gelukkig merken, waaronder Loveli, die zich hier heel bewust van zijn en op zoek zijn gegaan naar de oplossing. Deze hebben ze gelukkig gevonden! De Loveli Deodorant bevatten geen aluminium en alcohol, maar 100% natuurlijke ingrediënten. Ze zijn gebaseerd op kokosolie en natriumcarbonaat en nog meer fijne ingrediënten die goed zijn voor huid en effectief werken. Natriumcarbonaat - oftewel zuiveringszout - brengt de pH-waarde van de okselhuid omhoog. Door het regelmatig wassen van onze okselhuid wordt de pH-waarde aangetast. Hierdoor ga je stinken, de bacterie vermengt zich met zweetvocht en geeft door deze combi een nare geur.

Door het gebruik van Natriumcarbonaat wordt de pH-waarde omhoog gebracht en hebben de bacteriën geen kans om zich in combinatie met het zweetvocht om te zetten in zweetgeur. Zweet wordt door het zuiveringszout geneutraliseerd als het via je zweetklieren de huid bereikt. Een mooie bijkomstigheid van natriumcarbonaat is dat het ook nog een klein beetje het vocht kan absorberen! Mooie producten die effectief het gevecht aangaan tegen zweetgeur op een verantwoorde wijze.

 

Loveli

 

 

 

Advies bij Care for Skin

Wil je graag een op-maat-gemaakt huidadvies? Onze schoonheidsspecialistes helpen je graag. Kom in contact door een mailtje te sturen naar [email protected] of bel naar 085-0607005.

 

 

Onze favoriete deo's van Loveli:

Loveli Fresh Cotton Loveli Power of Zen Loveli Appelblossom

Loveli Deo Fresh Cotton

Loveli Deo Power of Zen

Loveli Deo Appelblossom

 

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.