Alle weetjes over wimperserums!

door Anja van Dijken
29 Juni 2021

Wie wil het nu niet, mooie lange wimpers, een sprekende oogopslag! We willen het allemaal, maar het is niet voor ons allemaal weggelegd. Je kunt van nature bedeeld zijn met mini-wimpertjes zogezegd en wat dan? Of je wimpers worden door het vele gebruik van oogmake-up, reinigen, ogen wrijven en misschien de leeftijd steeds fragieler, dunner en korter. Is het gebruik van een wimperserum dan de oplossing?

Wij van Care for Skin hebben het voor je onderzocht en daarbij de meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

 

Wat is een wimperserum en wat doet het?

Een wimperserum is een speciaal voor de wimpers ontwikkeld serum dat de groei in lengte, maar ook de dikte en de sterkte van de wimpers stimuleert. Door de actieve natuurlijke ingrediënten worden de haarfollikels van de wimpers geactiveerd.  

 

Zijn alle wimperserums veilig in gebruik?

Het aanbrengen van het wimperserum gaat middels een dun kwastje of borsteltje. Omdat het serum dicht op het oog komt, uiteraard niet in het oog, wil je natuurlijk dat het wimperserum veilig is in gebruik. Afhankelijk van de ingrediënten van het serum, wordt ook de veiligheid van het product bepaald. Het is belangrijk dat een wimperserum bestaat uit natuurlijk ingrediënten, op basis van planten en ook geschikt is voor een gevoelige huid. Deze combinatie maakt dat een wimperserum veilig is in gebruik.

Alle op de markt zijnde wimperserums worden op voorhand uitvoerig getest voordat het vrijgegeven mag worden voor de verkoop aan de consument.

 

Wimperserum

 

Voor wie is een wimperserum?

Door het gebruik van mascara’s, het reinigen van onze ogen, invloeden van buitenaf, het wrijven in onze ogen, worden onze wimpers wat dunner in de loop der tijd. De uiteinden brokkelen wat af en in de loop der jaren zal ook de dikte van de wimper afnemen.

Door het gebruik van een wimperserum kan dit proces worden omgekeerd en zullen de wimpers zich gaan herstellen naar de staat hoe ze ooit zijn geweest.

 

Welk resultaat kan ik verwachten?

De meest effectieve wimperserums zijn op basis van natuurlijke ingrediënten. Ingrediënten bepalen in eerste plaats de veiligheid, maar uiteraard ook de werkzaamheid. Voor beide is het goed dat een wimperserums de vitamine B bevatten. Papaya – extract, essentiële oliën en bio-peptiden zijn veel voorkomende ingrediënten van wimperserums.

Na dagelijks gebruik zullen de wimpers in 4-6 week langer en voller zijn. Oftewel, de wimpers die je ooit had, zijn weer terug. Daarbij moeten we wel eerlijk zijn, dat een bij een klein percentage van de gebruikers dit niet het resultaat is, bij ongeveer 1% is het resultaat minder of niet.

Na deze periode van 4-6 weken, kan van dagelijks gebruik overgegaan worden na eens in de 2 dagen, om het behaalde resultaat te behouden.

 

Mag je een wimperserum altijd blijven gebruiken?

Het is juist goed om een wimperserum te blijven gebruiken. Voor het beste resultaat is te starten met het dagelijks aanbrengen van het serum (voor het slapen gaan). Na ongeveer 4 tot 6 is het optimale resultaat bereikt. Daarna is het goed om de wimpers te onderhouden met het serum, door bijvoorbeeld om de dag het serum te blijven gebruiken.

 

Wimperserum en contactlenzen, gaat dit samen?

Ja, dit kan zeker. Als je lenzen draagt, dan is het belangrijk dat deze wel worden uitgedaan voordat het wimperserum wordt aangebracht. Nadat de contactlenzen zijn verwijderd, de ogen goed schoon en droog zijn gemaakt, kan het wimperserum veilig worden aangebracht.

 

Wimperserum

 

Kan een serum ook niet goed uitpakken?

Als je bij aanschaf van een wimperserum goed let op de ingrediënten kan er in principe niets misgaan. We willen wel eerlijk aangeven dat bij 1% van de gebruikers er minder of geen resultaat is.

 

Is het gebruik van wimperserum de oplossing voor fragiele, dunne en kortere wimpers?

Dat was de vraag die we onszelf hebben gesteld en het antwoord is volmondig: JA!

 

Welk wimperserum is dan de beste?

Het blijft uiteraard persoonlijk, maar voor ons is het Super Lash Wimperserum een prachtig natuurlijk en betrouwbaar serum. Het wimperserum van Super lash doet wat het beloofd en het heeft daarmee een goede prijs – kwaliteit verhouding.

Schroom dus niet, maar geef een wimperserum en daarmee ook je wimpers een welverdiende kans!

 

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.