Ampul of Serum, wat is het verschil?

door Anja van Dijken
10 Mei 2021

Het begrip ampul en serum, het zijn twee verschillende dingen en tegelijk wordt het vaak met elkaar verward. We gaan het je uitleggen wat het is en wat deze producten voor je huid kunnen doen.

 

Wat is een ampul

Een ampul is een klein glazen of plastic flesje met sterk geconcentreerde vloeistof, dat geschikt is om de huid te verbeteren en verzorgen. Een ampul dient opengebroken te worden en in één tot twee keer gebruikt te worden. Omdat het geen conserveringsmiddelen bevat, zijn de werkstoffen 24 uur werkzaam en kan de ampul niet worden bewaard.

Een ampul wordt meestal 4x per jaar in kuurverband gebruikt, dit kan variëren van een periode van 7 tot 28 dagen, afhankelijk van het type ampul en het te behalen doel.

 

Ampul

 

Wat is een serum

Een serum is een vloeistof op water-, gel- of oliebasis, dat een hoog percentage actieve werkstoffen bevat. Een serum werkt doelgericht op een bepaald huidprobleem of huidbehoefte en wordt onder een crème gedragen. Een serum is veelal dun van substantie en kan zowel op water-, olie- of gelbasis zijn. Een serum kan dagelijks worden gebruikt.

Serum

 

Ampul versus serum

Voor het optimale huidresultaat is het advies om dagelijks een serum toe te voegen aan je verzorgingsroutine. Dat betekent na het reinigen het serum dun aanbrengen en inmasseren, waarna de crème kan worden aangebracht. Dit kan zowel ’s ochtends als ’s avonds.

Een ampul kan 4 maal per jaar aan de routine worden toegevoegd. Je kunt dan kiezen voor een ampullen kuur, waar je huid op dat moment behoefte aan heeft. Veelal wordt een ampul alleen in de avond gebruikt, na de reiniging. Hierna kan de nachtcrème of een nachtmasker worden aangebracht.

In de periode (week of meerdere) dat het ampul wordt gebruikt, kan op die momenten het serum achterwege gelaten worden.

 

Welk ampul of serum kies je dan

De keuze van het serum ligt over het algemeen aan je huidbehoefte, waarbij het van belang is om goed te kijken welk serum jouw huid in optimale conditie kan houden. Wat heeft je huid dagelijks nodig, bijvoorbeeld hydratatie, versteviging, lifting.

Een ampul (kuur) kan goed ingezet worden bij een wisseling van het seizoen, de huid krijgt dan een andere behoefte. Uiteraard kan een kuur ook goed ingezet worden bij een speciale gelegenheid, naar aanleiding van een ziekteperiode, of om de huid een gewoon opnieuw te boosten.

 

Advies bij Care for Skin

Wil je graag een op-maat-gemaakt huidadvies? Onze schoonheidsspecialistes helpen je graag. Kom in contact door een mailtje te sturen naar [email protected] of bel naar 085-0607005.

 

 

Onze favoriete ampullen:

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.