Ampullen, wat doen ze voor je huid?

door Anja van Dijken
13 Juni 2022

Ampullen, ze zijn er in vele soorten, maar wat doen ze nu precies voor je huid? En heb je aan je dagelijkse gezichtsverzorging dan niet genoeg? Moet daar nu echt een ampul bij? Zoveel vragen en nog meer. We nemen je in deze blog graag mee in de wereld van de ampullen.

 

Ampullen, wat doen ze voor je huid?

Ampullen zijn kleine boosters, positief gezegd: pittig spul dus, maar wel enorm gewenst en welkom. Ze bevatten sterk geconcentreerde werkstoffen en zijn verpakt in een klein glazen flesje. De concentratie werkstoffen ligt ongeveer 8x hoger dan in een gezichtscrème, waardoor het al of niet tijdelijke huidprobleem sneller kan worden opgelost of het herstel hiervan kan worden ingezet.  

Voor elke huidbehoefte bestaat er dus een passend ampul. Het gebruik van een ampul geeft vrijwel direct resultaat. Dit komt omdat de werkstoffen in een ampul dusdanig hoog geconcentreerd zijn dat de huid er direct mee aan de slag kan en gaat. Afhankelijk van jouw huidbehoefte en huidconditie kan de ampul ingezet worden.

Heeft jouw huid behoefte om huidveroudering in het algemeen tegen te gaan, kies dan voor Ampullen Anti Aging. Heeft jouw huid een vochttekort of is jouw huid gauw trekkerig, kies dan voor Ampullen Hyaluron.

Heb je meer stevigheid nodig in je huid of zie je verslapping die je niet goed onder controle krijgt, kies dan voor Ampullen Collageen. Het gebruik van collageen ampullen maakt dat de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd, het bindweefsel vaster wordt en maakt rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar. Webecos Collagen Booster Ampullen ondersteunt de vorming van collageenvezels, waardoor de huid gladder, steviger en beter gehydrateerd zal worden en minder rimpelvorming laat zien.

 

Webecos Collagen Booster Ampullen
Webecos Collagen Booster Ampullen

 

Hoe gebruik je een ampul?

Ampullen kun je het beste gebruiken in kuurverband, daarom worden ze veelal ook aangeboden in een set van een aantal stuks. Het verdient de voorkeur om een ampul in de avond te gebruiken, voorafgaand aan het slapen. De huid is ’s nachts in rust en kan volop aan de slag met de waardevolle werkstoffen. De nacht is dus het moment waarop onze huid, maar ook lichaam zich herstelt en de opgelopen schade wordt gerepareerd.

Breng de ampul aan na de reiniging van de huid met een cleanser en het gebruik van een gezichtstoner. De ampul mag in eenmaal worden opgebruikt, eventueel verdeeld over twee avonden. Masseer de vloeistof in, totdat de huid is verzadigd.

Nadat de ampul goed is ingetrokken, kan de nachtcrème erover heen worden aangebracht.

 

Hoe vaak mag je een ampul gebruiken?

Het gebruik van een ampul gebeurt in kuurverband. De mate waarin jouw huid hieraan behoefte heeft kan per persoon verschillend zijn. Je kunt ervoor kiezen om je huid maandelijks een kuur te geven, maar ook per jaargetijde, bij de wisseling van de seizoenen.

Het kuurverband kan variëren in duur, maar bestaat veelal uit 3-14 dagen:

  • 1x per maand: kies dan voor een ampullenkuur van 3-5 dagen. Zo kun je je huid elke maand een extra boost geven van wat het op dat moment nodig heeft.
  • 1x per kwartaal: kies dan voor een ampullenkuur van 10-14 dagen. Neem hierbij de wisseling van het seizoen in acht. Vooral een overgang van het seizoen en het weer, kan sterk invloed hebben op jouw huidconditie en jouw huidbehoefte.

Het gebruik van een ampullenkuur vaker dan 1x per maand is niet wenselijk. Het huidvernieuwingsproces neemt ongeveer 30 dagen in beslag. Aangezien de werkstoffen van de ampullen diep in de huid zijn werk doen, is 1x per maand voldoende om je huid te boosten met een ampullenkuur.

 

Hoe maak je een ampul open?

Als je voor het eerst een ampul gebruikt kan het even wennen zijn om de ampul te openen. Voordat je start, reinig je je huid en leg je de ampul en een tissue klaar. Open de ampul en breng het aan in een paar stappen:

  • Pak de tissue en houd de ampul hierin stevig vast.
  • Breek de ampul open, op het witte randje, met de tissue tussen de ampul en je vingers.
  • Klop de inhoud van de ampul in je handpalm, raak de scherpe rand niet aan.
  • Breng dit aan op je gezicht, hals en decolleté en masseer het in.
  • De ampul mag volledig worden opgebruikt.

 

Waarom is een ampul van glas?

De reden dat een ampul van glas is, heeft met de inhoud te maken. De vloeistof in dit glazen flesje zit bommetje vol verschillende werkzame stoffen en ook alleen maar die werkzame stoffen die echt nodig zijn, dus absoluut geen ballast. Deze werkzame stoffen bevatten geen conserveermiddelen of andere toevoegingen, hierdoor kan deze vloeistof geen licht, zuurstof of bacteriën verdragen.

Een ampul is luchtdicht verpakt en wordt na het openen veelal ineen keer gebruikt, dus de kwaliteit blijft hierdoor optimaal gewaarborgd.

 

Wat is het verschil tussen een serum en een ampul?

Een serum is bedoeld voor dagelijks gebruik, het bevat een hoog percentage actieve werkstoffen en werkt doelgericht op een bepaald huidprobleem of huidbehoefte. Een serum is er met name op gericht om je huid in goede conditie te houden of te brengen, het geeft je huid dus een stukje degelijk onderhoud.

Een ampul is bedoeld om in kuurverband te gebruiken, de vloeistof bevat een hogere concentratie werkstoffen dan het serum. Het is letterlijk een stevige boost, die op het moment van inzet de huid per direct zal aanzetten tot verbetering, voeden en herstellen.

Qua doel lijkt een serum veel op een ampul, waarbij je kunt stellen dat een serum meer gericht is op het onderhoud en een ampul gezien mag worden als de booster.

 

Welk ampul is de beste voor jou?

Ze zijn er dus in verschillende soorten en afhankelijk van wat jouw huid nodig heeft kies jij de beste ampul. Deze zal jouw huid een boost geven, waarbij jouw huid flink aan het werk wordt gezet.

Kies voor ampullen gericht op jouw huid. Kom je er alleen niet uit? We geven je graag een advies op maat.

Webecos Vitamine E ampullen: deze ampullen zullen de rijpere huid stimuleren in haar doorbloeding, waardoor de celdeling van de huid verbetert. De huid zal een frisser en egaler aanzien krijgen.

Dr. Grandel Hyaluron - The Ampoule: Ampullen die bij het opvullen en verzachten van droogterimpels voor een egale huid zorgen. De huid wordt gehydrateerd, verzorgd en beschermd. Voor een jonger en strak ogende huid, met zichtbaar verminderde fijne lijntjes en rimpels.

 

Webecos Vitamine E Ampullen Dr. Grandel Hyaluron The Ampoule

Webecos Vitamine E Ampullen

Dr. Grandel Hyaluron The Ampoule

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.