Astaxanthine - Care for Skin
Gratis verzending vanaf € 39
Klantenbeoordeling 9,4
Cadeau vanaf € 75

Astaxanthine

Astaxanthine

Uit onderzoek blijkt dat data astaxanthine tot 6000x effectiever is dan vitamine C in de aanpak van vrije radicalen, tot 800x effectiever is dan Q10, 550x effectiever is dan vitamine E en groene thee, 75x sterker is dan alfa liponzuur en 20x sterker is dan beta-caroteen.

Astaxanthine

 

Wat is het?

 

Astaxanthine is een antioxidant en carotenoïde. Carotenen zijn pigmenten: kleurstoffen die zorgen voor de (vaak felle) kleur van groenten, fruit of planten. Ook komt astaxanthine voor in groente en fruit, maar met name ook in bepaalde algen, en zorgt voor een rode/roze kleur. Flamingo’s, bepaalde vissen en schaaldieren eten veel van deze alg, en danken hun roze kleur er dan ook aan.

 

Astaxanthine kreeg bekendheid nadat Dr. Oz de stof in de Oprah Winfrey show roemde vanwege de extreem krachtige antioxidant- en ontstekingsremmende eigenschappen.

 

Uit onderzoek blijkt dat astaxanthine tot 6000x effectiever is dan vitamine C in de aanpak van vrije radicalen, tot 800x effectiever is dan Q10, 550x effectiever is dan vitamine E en groene thee, 75x sterker is dan alfa liponzuur en 20x sterker is dan beta-caroteen.

 

In de toekomst zullen steeds meer merken de stof gaan toevoegen in hun formules. De prijs is ook de reden dat het ingrediënt nog niet veelvuldig in de huidverzorging te vinden is.

 

 

Waarom is astaxanthine superieur ten opzichte van andere carotenoïden en antioxidanten?

 

Astaxanthine is om 2 redenen een super antioxidant:

 

1. In tegenstelling tot B-caroteen, vitamine C en andere antioxidanten, die alleen binnen of buiten de cellen werkzaam zijn, is astaxanthine zowel binnen als buiten de cellen actief, waardoor het een betere en complete bescherming biedt.

 

2. De unieke moleculaire structuur van astaxanthine geeft het een antioxidant werking die superieur is aan die van andere carotenoïden en vitaminen. Astaxanthine bevat namelijk 2 extra soorten zuurstof moleculen, waardoor het niet alleen in staat is vrije radicalen te stoppen, maar ook de schadelijke gevolgen ervan helpt aan te pakken. Bovendien versterkt astaxanthine de werking van vitamine C en E waardoor ook zij effectiever worden in de aanpak van vrije radicalen. In tegenstelling tot sommige carotenoïden wordt astaxanthine in het lichaam niet in vitamine A omgezet.

 

De antioxidant en anti-age werking van astaxanthine op de huid.

 

Vrije radicalen worden in het lichaam en de huid gevormd onder invloed van Uv-straling, stress, roken, ongezonde voeding en milieuvervuiling. De vrije radicalen zoeken moleculen op waar ze zich aan kunnen hechten en waardoor steeds meer vrije radicalen ontstaan: de zogenaamde kettingreactie. Ze vallen weefsels aan waardoor de structuur van de huid uiteenvalt: de lipiden (vetten) waaruit de celwanden bestaan zijn namelijk enorm gevoelig voor vrije radicalen. Daarnaast levert het ook op andere vlakken een waardevolle bijdrage aan de huid:

 

• Astaxanthine verbetert de doorbloeding, vermoedelijk door een betere vervormbaarheid van rode bloedcellen. Dit bevordert de opname van overige werkstoffen en geeft de huid een gezondere teint.

 

• Verwerkt in oogproducten zorgt astaxanthine voor een verhoogde doorbloeding van de huid rond het oog, wat leidt tot een betere en snellere afvoer van vochtophopingen en afvalstoffen. Astaxanthine is derhalve een waardevol ingrediënt om (vocht) wallen te helpen ontzwellen en donkere kringen te helpen tegengaan.

 

• In-vitro onderzoek heeft aangetoond dat astaxanthine in staat is pigmentatie te egaliseren. Testresultaten toonden een daling tot 40% in de melanine productie na gebruik van astaxanthine. Dit resultaat bleek superieur ten opzichte van 3 andere tegelijkertijd geteste stoffen die veelvuldig worden gebruikt in oplichtende huidverzorgingsproducten.

 

Onderzoek uit 1990 toonde tevens aan dat astaxanthine bij zowel orale inname als topische aanbrenging sterk ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Op basis hiervan concludeerden onderzoekers dat astaxanthine als topische werkstof mogelijk ook bijdraagt aan lokale (huid) ontstekingen, en ontstekingsachtige huidaandoeningen helpt te verminderen.

 

• Het helpt de hydratatie en elasticiteit verbeteren; want voorziet de huid van natuurlijke vetten waardoor de lipidenbarriere herstelt.

 

• Het stimuleert de cel vernieuwing.

 

Reacties

  1. Julianne Bruining Julianne Bruining

    Beste Pinar,

    Wat leuk dat je onze blog hebt gelezen en hierover een vraag stelt. Deze blog hebben wij online gezet in 2017, alweer eventjes geleden dus... Helaas voeren wij op dit moment dus ook geen supplementen in onze webwinkel met specifiek de astaxanthine. Wel hebben we van Thalgo en Oolaboo voedingssupplementen, passend bij diverse behoeften. Wellicht dat je daar vindt wat je zoekt. Uiteraard staan we je telefonisch graag te woord om je te helpen, indien nodig.

    Team Care For Skin

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden