BB Cream, CC Cream of toch een foundation?

door Anja van Dijken
28 September 2021

Ken jij het verschil tussen een BB Cream, CC Cream en een Foundation? We leggen het je graag uit!

De BB’s, CC’s en ook de foundations hebben één ding gemeen, buiten het feit dat we ze graag en veelal gebruiken: ze kleuren je huid! Maar wat doen ze nog meer? We zetten het voor je op een rijtje met alle kenmerken, opdat je gemakkelijker een keuze kunt maken.

 

BB Cream

De BB Cream staat voor Beauty Balm of Blemish Balm. Het is een getinte, sterk hydraterende dagcrème. Het heeft daarentegen meer voordelen dan een "gewone" getinte dagverzorging. Het is qua product en structuur een lichter product dan een foundation, het heeft daardoor ook een lichtere dekkingsgraad.

Als jij een foundation altijd “voelt zitten” op je huid, dan is de BB Cream zeker een aanrader. Deze is luchtig en geeft een mooie subtiele dekkingsgraad.

 

Thalgo BB Cream Oolaboo Skin Superb BB Cream

Thalgo BB Cream

Oolaboo Skin Superb BB Cream

 

Wat doet een BB Cream

Hydrateert de huid tot wel 24 uur.

Beschermt de huid met een SPF factor, variërend van SPF15 tot SPF50.

Egaliseert de huid en geeft het een tint.

Vervaagt fijne lijntjes.

Bevat anti-aging componenten.

De BB Cream is veelal verkrijgbaar in meerdere bruintinten, van light, medium tot dark.

 

BB Cream

 

CC Cream

CC Cream staat voor Colour Correcting. De CC Cream verdoezelt niet alleen oneffenheden en roodheden, maar bevat ook een SPF en corrigeert de huidskleur door zijn kleurtint.

De CC Cream is ook een vrij luchtig product, zit vol werkstoffen die ervoor zorgen dat de teint van de huid egaler wordt en zal de huid ook nog eens goed verzorgen.

 

Coverderm Complete Care CC Cream

Coverderm Complete Care CC Cream

 

Wat doet een CC Cream

Hydrateert de huid.

Beschermt met een SPF factor, variërend van SPF15 tot SPF50.

Egaliseert en herstelt de teint.

Camoufleert de huid.

Vervaagt fijne lijntjes.

Kan gebruikt worden als primer.

De CC Cream is veelal verkrijgbaar in meerdere tinten:

Een roze, abrikoos teint, deze maakt een grauwe, doffe huid fris.

Een groene teint, deze corrigeert de rode huid.

Een bruine teint, deze wordt veel gebruikt voor lichte correctie of camouflage (zijn veelal in verschillende kleuren verkrijgbaar: light, medium en dark).

 

CC Cream als primer

De CC Cream is een goede primer onder je foundation. Met de CC Cream als primer heb je een mooie basis waarmee de huidtoon alvast wordt gecorrigeerd. Als je daarna nog meer dekking wilt kun je over de CC Cream een foundation gebruiken.

De CC Cream niet alleen een goede primer voor onder je foundation, maar uiteraard ook een goede primer voordat je gebruikt maakt van een concealer om te camoufleren.

 

Foundation

 

Foundation

Dit is een kleurende en de meest dekkende van deze drie.

Je hebt meerdere varianten als het gaat om foundations:

  • Poeder foundation: geeft een matterend en sterk dekkend effect.
  • Vloeibare foundation: crèmesubstantie die de huid camoufleert na de dagverzorging.
  • Volledig dekkende foundation: deze sterk camouflerende foundation is geschikt voor het camoufleren van o.a. huidproblemen, geboortevlekken en tatoeages. Veel van deze foundations zijn waterproof, zweetbestendig en lang houdbaar.
  •  
Image Skincare I CONCEAL - Flawless Foundation Cent pur Cent Liquid Mineral Foundation

Image Skincare I CONCEAL - Flawless Foundation

Cent Pur Cent Liquid Mineral Foundation

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.