Blog over Huidverzorging - Beschermt de Winterzon tegemoet - Care for Skin
Gratis verzending vanaf € 39
Klantenbeoordeling 9,4
Cadeau vanaf € 75

Beschermt de Winterzon tegemoet

  • Geplaatst op
  • Door Anja van Dijken
  • 0
Beschermt de Winterzon tegemoet

WINTERSPORT? ZORG VOOR DE JUISTE BESCHERMING TEGEN DE ZON!

De skivakanties zijn weer in aantocht en er zullen weer heel wat ons straks over de Oostenrijkse, Zwitserse, Franse en Tsjechische skipistes heen gaan.
Aangekomen op je vakantiebestemming zul je al snel merken dat je jouw huid anders moet verzorgen dan momenteel bij ons in Nederland .

Net zoals gedurende de zomermaanden is de zon tijdens de wintersport van grote invloed, dit betekent dat we moeten zorgen voor extra bescherming van de huid!

De meeste zomerzonproducten bevatten veel vocht. Dit werkt gedurende de zomermaanden uitstekend, maar voor de wintersport niet. Kou en wind kunnen er samen voor zorgen dat een zonproduct met teveel vocht de huid bevriest in plaats van beschermt en dat is logischer wijze het laatste dat je wilt. Daarom is het vooral tijdens de wintersport erg belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste producten.

Gezichtsbescherming:

Verstandig is het om een zonproduct te gebruiken dat meer lipide stoffen bevat, i.p.v. vochtbestanddelen, en dit tevens met een hoge beschermingsfactor.
Een factor SPF 30 of hoger is aan te raden, aangezien we tijdens de wintersport de hele dag buiten zijn. Wees hier niet bang voor, ook van deze hoge beschermingsfactor zal je huid een lekker tintje krijgen.

Vaak sta je er niet bij stil, maar vooral tijdens  de  wintersportvakantie staat je huid heel veel bloot aan de zon. In de bergen (vanaf 2000 meter) is de intensiteit van de Uv-stralen ± 50% sterker dan op zeeniveau. En omdat de sneeuw ± 85% van de Uv-stralen weerkaatst wordt de huid op de wintersport vaak zwaar belast.

Wist je dat de temperatuur van je huid bij een snelle afdaling tot - 20º C kan dalen?

Al met al reden genoeg om te zorgen voor de juiste gezichtsverzorging, zeg maar rustig gezichtsbescherming.
Vergeet hierin ook niet om tijdens je dag op de skies , het insmeren van je gezicht  te herhalen en vooral niet te zuinig met de hoeveel crème die je gebruikt.

Je huid heeft een echte beschermingslaag nodig, dus wees hierin zorgvuldig. Het zou heel jammer zijn als je aan de eind van een heerlijk dagje skiën je gezicht pijnlijk en verbrand is.

Bescherming van de lippen:

Naast de zonnecrèmes mag de lippenbalsem ook niet vergeten worden gedurende de wintersport en dan vooral één met  een Uv-filter erin. Je lippen worden schraal en kwetsbaar door de reflectie van de Uv-stralen en de kou.
Smeer je lippen evt. in met vaseline om uitdroging te voorkomen, of beter nog met lippenbalsem met een hoge beschermingsfactor en doe dat om de 2 uur.

Een lippenbalsem is vaak in een handig formaat en daardoor gemakkelijk tijdens het skiën mee te nemen.

Ben jij op zoek naar een “last-minute” aankoop voor jouw huid tijdens de wintersport, of een beschermend product dat je gedurende de koudere maanden van het jaar goed kunt gebruiken? Neem dan snel een kijkje op CareforSkin.nl.

Vandaag besteld, dan wordt jouw pakje in de meeste gevallen de volgende werkdag al bij je thuis afgeleverd.
 
‘k Wens je een fijne, goed “beschermende” vakantie!


Anja van Dijken
Schoonheidsspecialiste

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden