Bio-Oil, de Nr. 1 tegen littekens, striae en pigment

door Cedric van Dijken
26 November 2014
Bio-Oil is een olie welke is ontwikkeld om de huid te herstellen en te verbeteren. De ingrediënten in de Bio-Oil zijn zo samengesteld dat zij littekens, strirae en pigmentvlekken zichtbaar verminderen. Een product wat zichzelf al meerdere malen heeft bewezen door het best verkopende product voor littekenbestrijding te worden in 17 landen en 190 huidverzorgingsprijzen te winnen.

Bekijk Bio-Oil in onze shop.

Bio-Oil en littekens

Littekens vormen zich wanneer de huid hersteld na een huidbeschadiging. Littekens ontstaan pas als de huid dieper is beschadigd dan alleen de opperhuid. Littekens bestaan voor een grootgedeelte uit bindweefsel(collageen). Door nieuw weefsel aan te maken in de vorm van bindweefsel, worden de huiddelen met elkaar verbonden. Wanneer het litteken 'jong' is, zal deze een rode kleur hebben en is deze mogelijk veheven boven de huid. Na verloop van tijd wordt het collageen in het litteken geherstructureerd en zal het litteken vervlakken, de roodheid verdwijnen en het litteken uiteindelijk vervagen.

Bio-Oil helpt dit proces te versnellen door de huid plaatselijk te voeden met herstellende ingrediënten. Het lichaam is daardoor sneller in staat om het collageen te herstructureren en het litteken zal daardoor sneller verdwijnen.Bio-Oil en Striae(huidstriemen)

Striae of huidstriemen zijn eigenlijk onderhuidse littekens. Striae ontstaat door het snel groeien van de huid, te snel voor het bindweefsel(collageen). Hierdoor ontstaan er scheurtjes in het bindweefsel welke naar voren komen in de vorm van rode striemen. Striae is voor een groot gedeelte erfelijk en kan over het lichaam ontstaan behalve in het gezicht.

Het is niet mogelijk om striae compleet te voorkomen, door de grote invloed van het erfelijke factor. Wel kunnen we striae verminderen en deels voorkomen. Door een goede hydratatie van de huid en deze te voeden met elasticiteit bevorderde ingrediënten kunen we de mate waarin striae ontstaan verminderen.

Gebruik Bio-Oil tijdens de zwangerschap of in de vroege pubertijd om de kans op striae te verminderen.

Bio-Oil is volgens de Reguleringen van het Europese Parlement en de Raad van Cosmetische Producten veilig bevonden voor zwangere vrouwen.Bio-Oil en Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn onregelmatige, bruine vlekken die bij veel mensen op de huid voorkomen. Pigmentvlekken ontstaan door langdurige blootstelling aan de zon. De huid maakt pigment aan om zich te beschermen tegen Uv-straling, daardoor worden we bruin als we zonnen. Pigmentvlekken ontstaan door een overreactie van de huid, in korte tijd wordt er plaatselijk veel pigment aangemaakt. 

Bio-Oil is met haar ingrediënten in staat de huid te verbeteren en de verspreiding van het pigment te bevorderen. Waardoor de pigmentvlekken lichter van kleur worden en op den duur sterk verminderen. In tegenstelling tot vele andere crèmes die pigmentvlekken verminderen, is Bio-Oil niet blekend.Bio-Oil is een bijzonder product welke zich al in vele landen heeft bewezen, een practige toevoeging aan ons assortiment. Verkrijgbaar in 60 ml en 200 ml


Ga naar Bio-OilCedric van Dijken
author-cedric-van-dijken-text
Nieuwkomer: Dermalogica bij Care for Skin
Lees meer...
22 Mei 2020
Breng self tan aan als een pro!
Lees meer...
15 Mei 2020
Hoe werkt een self tan?
Lees meer...
12 Mei 2020