Body Sculpting voor thuis

door Anja van Dijken
30 Januari 2023

Onze huid groeit een leven lang met ons lichaam mee en verandert voortdurend. Hierbij ontstaat soms een sinaasappelhuid, komt er her en der wat meer vet te zitten en gaat de huid wat slapper hangen. Een heel mooi en natuurlijk lichaamseigen proces, maar soms gaan deze veranderingen wat te snel en zit je even niet meer zo lekker in je eigen vel.

Body sculpting helpt jou een handje om de huid wat gladder en steviger te maken, zodat jij je weer comfortabeler en zelfverzekerder in eigen lichaam gaat voelen. Het mooie is dat je dit gewoon thuis kunt doen!

 

Wat is body sculpting?

Body sculpting is de manier om je lichaamshuid te verstevigen en het overtollige vet te verbranden, zodat je lichaamsvormen worden verbeterd. Hoe dit kan? Door body sculpting worden spiercontracties gestimuleerd om zo meer stevigheid te krijgen en te behouden, waarbij tegelijk ook vetverbranding optreedt. De bloedcirculatie die in het spierweefsel plaatsvindt, bevordert de zuurstoftoevoer in je spieren en tegelijk wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd. Het mooie is dat je geen spierpijn aan body sculpting overhoudt.

Vaak wordt er gezegd dat het bij body sculpting alleen maar gaat om afslanken, maar er is meer dan alleen dat. Doordat je lichaamsvormen gaan verstevigen krijgen je armen, benen, billen of buik opnieuw hun eigen vorm terug.

Body sculpting zorgt ervoor dat vetcellen zullen verminderen en zelfs ook cellulitis, cellulite of de sinaasappelhuid zal verbeteren. De spieren krijgen namelijk meer doorbloeding en worden wat sterker. Doordat ook de kleine spiertjes worden geactiveerd wordt de huid sowieso steviger en huidverslapping verminderd, dus ook cellulitis.

 

Body sculpting voor thuis

Body sculpting kun je ondergaan in een sportschool, maar ook in de beautybranche. Veel sportscholen, wellness en schoonheidsinstituten kiezen naast de fysieke trainingen ook voor deze manier om het lichaam te verbeteren. Bij deze methode gebeurt het altijd in combinatie met professionele apparatuur dat werkt met verschillende golven, dat elke spiervezel activeert om zo het opgeslagen vet te verbranden.

Vet verminderen door middel van spiercontracties en spiermassa opbouwen zonder spierpijn, kan dit ook thuis?

Thuis werkt body sculpting uiteraard anders dan bij een sportschool of instituut. Body sculpting thuis zal altijd door middel van lichaamsverzorging gaan en eventueel in combinatie met mechanische tools om het effect te versterken. Denk hierbij aan de lichaamsrollers of de body cups die het proces van body sculpting stimuleren en in gang zetten.

 

Body sculpting producten voor thuis

Wil je thuis één of meerdere delen van je lichaam verstevigen, de cellulitis aanpakken of plaatselijk de slappe huid verstevigen? Kies dan het body sculpting product dat daarbij past. Het effect van body sculpting producten zit altijd in de actieve en stimulerende werkstoffen dat het product bevat.

Elk product heeft zijn unieke eigenschappen. Body sculpting producten zijn er in verschillende structuren die allemaal gericht zijn op het stimuleren van de bloedsomloop, met alleen maar positieve effecten.

Decleor Bourage Cica-Botanic Oil

Decleor Bourage Cica-Botanic Oil

 

Body olie: De Decleor Bourage Cica-Botanic Oil is gemaakt op basis van 9 botanische oliën die de huid stimuleren en daarbij striae, littekens en cellulitis aanpakken. Het heeft daarnaast een stimulerende werking om de huidstructuur verstevigen en verbeteren. Deze body olie van Decleor is ook goed te gebruiken tijdens de zwangerschap of bij de gevoelige huid en droge huid.

Thalgo High Performance Firming Cream

Thalgo High Performance Firming Cream

 

Bodycrème: De Thalgo High Performance Firming Cream verstevigt, verfijnt je figuur en werkt door tot in de diepere huidlagen om de strijd aan te gaan met huidverslapping.

https://cdn.webshopapp.com/shops/6434/files/346591470/384x384x2/comfort-zone-remedy-oil.jpg

Comfort Zone Body Strategist Bagni Di Montalcino

 

Lichaamspakking: De Comfort Zone Body Strategist Bagni Di Montalcino is een thermale modder om het lichaam te hervormen, de huid te ontgiften en alle soorten cellulitis aan te pakken.

 

Welke body sculpting tools zijn er?

Medex Body Massage roller Cellulites

Medex Body Massage roller Cellulites

 

Body massage rollers: De Medex Body Massage Roller stimuleert de bloedsomloop intens, waardoor de algehele conditie van de huid wordt gestimuleerd en producten beter door de huid worden opgenomen. Door deze roller te gebruiken wordt de huid verstevigd, de celdeling bevorderd en striae en cellulitis verminderd. De massage roller kan op de droge huid worden gebruikt, maar ook in combinatie met een body peeling.

Bellabaci Body Cups Mary Cohr Essences Vitales Synergisantes

Bellabaci Body Cups

Mary Cohr Essences Vitales Synergisantes

 

Body cupping: De Bellabaci Body Cups hebben een stimulerende werking op de huid en het onderliggende weefsel (lederhuid en onderhuids bindweefsel), waardoor de huid wordt verstevigd en striae en cellulitis worden aangepakt. Daarnaast helpen de body cups ook pijnlijke en gespannen spieren, migraine door gespannen spieren en littekenweefsel te verminderen. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Bellabaci Body Cups, lees dan onze blog: "Ben jij al bekend met cupping?"

 

Hoe kun je de slappe huid van je benen verstevigen?

Een slappe huid van je benen kun je verstevigen door de doorbloeding intens te stimuleren. Je stimuleert de doorbloeding van je beenspieren door te sporten, een (bindweefsel) massage of door het gebruik van lichaamsverzorging die de bloedsomloop stimuleert. 

Producten die de bloedsomloop stimuleren bevatten veel actieve ingrediënten die er tevens op gericht zijn om vetcellen te verbranden en de microcirculatie van de huid te bevorderen. Hierdoor wordt een teveel aan vocht en afvalstoffen afgedreven, waardoor de huid van de benen wordt verstevigd.

Xenymphus Panyco Lotion

Xenymphus Panyco Lotion

 

De Xenymphus Panyco Lotion is een body lotion die de huid van je benen verstevigt, de bloedsomloop optimaal stimuleert en ervoor zorgt dat afvalstoffen worden afgevoerd.

Thalgo Gel for Feather-Light Legs

Thalgo Gel for Feather-Light Legs

 

De Thalgo Gel for Feather-Light Legs is een stimulerende body gel dat de bloedsomloop stimuleert en de circulatie in de benen in stand houd, waardoor het zware gevoel in de benen wordt weggenomen.

 

Wat te doen tegen cellulitis?

Cellulitis heeft alles te maken heeft met vetophoping en een slechte doorbloeding, daarom is body sculpting een ideale methode om cellulitis te verminderen of laten verdwijnen. Er zijn veel producten die van alles beloven, maar weinig doen. Kies altijd een bloedsomloop stimulerende crème om de sinaasappelhuid aan te pakken.

Veel vrouwen hebben last van een sinaasappelhuid of cellulite. Bij een slechte doorbloeding verzamelen vocht en vetcellen zich in de dieper liggende huidlagen, daarnaast verdwijnt ook nog eens collageen uit het lichaam. Daardoor zullen putjes op de huid gaan vormen, waar de benaming sinaasappelhuid is ontstaan.

Comfort Zone Body Strategist Thermo Cream

Comfort Zone Body Strategist Thermo Cream

 

Voor de sinaasappelhuid wordt een goede stimulerende crème aanbevolen, die gericht is op het stimuleren en versterken van de bloedsomloop. De Comfort Zone Body Strategist Thermo Cream is een bodycrème die cellulitis aanpakt en de lichaamshuid zichtbaar hervormt. Een zeer effectieve thermo cream met een mooi resultaat.

 

Welke producten gebruik je om je huid te verstevigen?

Producten die je huid verstevigen zullen altijd de bloedsomloop stimuleren (thermogeen) waardoor spieren worden geactiveerd en opgehoopte vetcellen, vocht en afvalstoffen opruimen.

We hebben nog een mooie top 3 producten verstevigende crème voor je uitgezocht:

  1. De Mary Cohr Body Age Firming zal de huid verstevigen en de contouren van je lichaam herstellen. De gel-crème textuur werkt door tot in de diepere huidlagen met een strakkere, stevigere en gladdere huid als resultaat.
  2. De Image Skincare BODY SPA - Cell U Lift Firming Body Crème werkt tot in de diepere huidlagen om de huid te verstevigen, cellulitis te verminderen, de volume van vetcellen te verkleinen en de hydratatie te herstellen.
  3. De Xenymphus Ultrasonic slimming gel vermindert de vetopslag met 20% waardoor de huid strakker en steviger wordt.
Mary Cohr Body Age Firming Image Skincare BODY SPA - Cell U Lift Firming Body Crème Xenymphus Ultrasonic slimming gel

Mary Cohr Body Age Firming

Image Skincare BODY SPA - Cell U Lift Firming Body Crème

Xenymphus Ultrasonic slimming gel

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.