Boost je handen met een handmasker

door Anja van Dijken
12 December 2022

Het gebruiken van een handmasker, daar staan we eigenlijk nooit zo bij stil. Wist je trouwens dat vrouwen zeker 10x per dag hun handen wassen? Reden genoeg om handmaskers eens goed onder de loep te nemen.

Wat is het nut van een handmasker nu eigenlijk boven het dagelijks gebruik van een handcrème? Wij hebben voor je uitgezocht wat een handmasker ook voor jouw handen kan doen.

 

Wat is een handmasker?

Een handmasker is een sterk voedend en hydraterend masker speciaal voor de huid van je handen, nagelriemen en nagels. De meeste handmaskers zijn erop gericht om de huid van de handen, nagelriemen, nagels en ook de polsen extra voeding en hydratatie te geven. Daarbij ligt de focus vooral op het herstel van de huid, hydratatie en de aanmaak van collageen en elastine vezels.

 

Waarom gebruik je een handmasker?

Onze handen staan bloot aan veel externe factoren, loop de dag maar eens in gedachten door. Er is geen lichaamsdeel te bedenken dat zoveel in aanraking komt met water, kou, zon, chemicaliën, hand desinfectiegel en noem maar op. Allemaal invloeden die de huid van onze handen aantasten.

Als de zon schijnt hebben we inmiddels geleerd om een goede zonverzorging te gebruiken. En onze handen, nemen we die ook mee? Bekijk de huid van je handen maar eens goed. Er zijn vaak schrale plekjes, kloofjes of wondjes door zonneschade, maar er zijn ook pigmentvlekjes te ontdekken.

Als het over onze handen gaat spreken we niet gauw van rimpels, maar vanaf een zekere leeftijd zijn deze wel degelijk aanwezig. En dat terwijl de onderarmen nog een heel ander beeld laten zien. Reden genoeg dus om naast je dagelijks handcrème, geregeld de handen en polsen te verzorgen met een voedend handmasker.

 

Hoe werkt een handmasker?

Het nemen van een handmasker neemt niet veel tijd in beslag. Sterker nog, als je het een beetje voorbereid doe je dat makkelijk even tussendoor.

Drie tips voor handmaskers

  1. Kies een goed tijdstip.
    Het beste moment is wanneer je even lekker kunt zitten en “niets” meer hoeft, zoals 's avonds terwijl je een serie kijkt. Meestal hoef je jouw handen gelijk erna ook niet meer te belasten. 
  2. Peeling van je handen en nagelriemen.
    Gebruik vooraf aan de handmask een zachte peeling, vergeet daarbij niet je nagelriemen. Bijv. de Malu Wilz Luxury Moments Hand Peeling bevat zoutkristallen om dode huidcellen te verwijderen.
  3. Kies het handmasker dat bij jou past.
    Een handmasker heb je in twee verschillende varianten, kies vooral het type handmask dat bij jou past.

Malu Wilz Luxury Moments Hand Peeling

Malu Wilz Luxury Moments Hand Peeling

 

 

Handmasker crème

Een handcrème masker is een sterk voedende crème gericht op de ruwe, beschadigde en gedehydrateerde huid van de handen en nagelriemen. Je kunt deze crème als een masker op de handen aanbrengen en gedurende 15-20 minuten laten intrekken. Malu Wilz Luxury Moments Rich Hand Cream & Mask is een 2-in-1 product voor intense hydratatie, regeneratie en intensieve verzorging van de huid.

Malu Wilz Luxury Moments Rich Hand Cream & Mask

Malu Wilz Luxury Moments Rich Hand Cream & Mask

 

 

Handmasker en handcrème in één 

Het Malu Wilz Luxury Moment Rich Hand Cream & Mask is een 2-in-1 crème en masker voor droge handen. Het zorgt voor intensieve hydratatie, voorkomt dat de handen uitdrogen en regenereert de droge, gestreste huid.

Malu Wilz Luxury Moments Rich Hand Cream & Mask

Malu Wilz Luxury Moments Rich Hand Cream & Mask

 

Wil je de handverzorging compleet maken? Kies dan voor de Tweezerman Nail Rescue Kit, een handverzorgingsset met een mini nagelknipper, mini vijl, nagelcleaner en een nagelriemknipper.

 

Tweezerman Nail Rescue kit

Tweezerman Nail Rescue Kit

 

Wat is de beste handverzorging?

Vrouwen staan vooraan bij de kraan als het gaat om het handen wassen en dan het liefst minimaal 10x per dag. We weten inmiddels dat water uitdroogt. Doe daar ook nog eens de handzepen bij en dan kan het niet anders dat droge handen het resultaat zijn.

Als het gaat om de beste handverzorging is het dus goed om te kijken naar het totaalplaatje. We geven je daarom een aantal bruikbare adviezen, die maken dat de beste handverzorging voor jou een vast patroon wordt.

Tips om je handen te verzorgen

  • Was je handen alleen als het nodig is.
  • Gebruik een hydraterende en verzorgende handgel.
  • Kies een handzeep die de handen niet uitdroogt.
  • Breng een hydraterende handcrème aan na het wassen.

Het gaat niet alleen om de gewoonte van het handen wassen, maar vooral ook om welke producten je hiervoor gebruikt. Helaas zijn nog niet alle merken handgel, handzeep en handcrème bewust van de effecten van schadelijke stoffen. Parabenen, siliconen, SLS/SLES en microplastics belasten onnodig onze huid.

Grown Alchemist Hand Wash Tasmanian Pepper Loveli Hand Wash Cucumber & Aloë Vera REN Clean Skincare Hand Lotion

Grown Alchemist Hand Wash Tasmanian Pepper

Loveli Hand Wash Cucumber & Aloë Vera

REN Clean Skincare Hand Lotion

 

 

Wat is de beste handcrème?

Voor ons is de beste handcrème een verzorgende, hydraterende handcrème die de huid van de handen en nagelriemen in optimale conditie houdt. Uiteraard het liefst zonder de schadelijke toevoegingen van parabenen, siliconen, SLS/SLES en microplastics.

Onze top 2 beste handcrèmes

We hebben een paar van onze favoriete handcrèmes voor je op een rijtje gezet.

Medex Hand & Body Cream

Medex Hand & Body Cream

 

1. De Medex Hand & Body Cream is een sterk herstellende handcrème, beschermend en verzorgend. Kloofjes en droogteplekjes zullen absoluut verdwijnen.

 

Malin+Goetz Bergamot Hand Treatment

Malin+Goetz Bergamot Hand Treatment

 

2. De Malin+Goetz Bergamot Hand Treatment is een natuurlijke handcrème die de juiste voeding en hydratatie biedt voor handen, nagelriemen en nagels. Het bevat o.a. vitamine B5 en sheabutter. 

 

Handmaskers kopen?

Handmaskers, handcrèmes, handzeep en handgels koop je snel en makkelijk bij Care for Skin. We hebben bij Care for Skin een ruime collectie handverzorging met natuurlijke en verzorgende ingrediënten om ruwe, droge handen te verzorgen. Voor huidadvies staan onze huidspecialisten voor je klaar, neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.