BOOST je huid!

door Anja van Dijken
22 Juni 2021

Boost je huid, het klinkt zo mooi en eenvoudig, als ik dat doe, ga ik weer stralen en zit ik weer van top tot teen goed in mijn gezichtsvelletje… Maar hoe doe ik dat en tegelijk is daar ook nog eens de harde realiteit. Veel beloften, maar ook resultaat?

Wat betekent boosten nu eigenlijk en wat kan ik (of zeg maar mijn gezichtshuid) hier nu echt van verwachten, als ik mijn huid ga boosten? We leggen het je uit, zodat je voor 'a real boost' de juiste keuze kunt maken!

Boosten betekent letterlijk zoveel (of weinig) als: aansporen, opjutten, opvijzelen, oplappen, stimuleren, prikkelen, impuls… Mooie werkwoorden, die we volop in de wereld van skincare voorbij zien komen en die we ook graag toepassen om inderdaad dat stralende, opgepepte gezichtshuidje als resultaat te laten zien. Het boosten van je huid vraagt voor elke huid, oftewel elk huidtype, huidconditie een andere aanpak.

We hebben het op een rijtje gezet, voor elk huidtype en huidconditie een strategische aanpak voor je dagelijkse routine en 'a real boost':

 

Je hebt een droge en verouderde huid:

Een droge huid heeft van oorsprong weinig talgproductie, toont lijntjes en slappere huidgedeeltes.

Advies: gebruik voor de dagelijkse routine een volle, vette dag- en nachtverzorging en een op olie-basis milde reiniging.

Boost: serum ter aanvulling op de dag- en nachtverzorging, die de huid voorziet van micro en macro – hyaluronzuur, daarnaast een serum ter aanvulling op de nachtverzorging, om de fijne rimpeltjes, onregelmatigheden en de huidspanning van de huid te verbeteren.

Comfort Zone Sublime Skin Serum Comfort Zone skin REgimen 1.5 Retinol Booster

Comfort Zone
Sublime Skin Serum

Bekijk hier

Comfort Zone
Skin Regimen 1.5 Retinol Booster

Bekijk hier

 

Je hebt een normale huid:

Een normale huid heeft van oorsprong een normale talgproductie, fijne huidstructuur, niet gevoelig.

Advies: gebruik voor de dagelijkse routine producten die gericht zijn op de vochtigheidsgraad, eventueel rekening houdend met de leeftijd, dan kiezen voor anti-aging verzorging.

Boost: serum ter aanvulling op de dag- en nachtverzorging, op basis van Hyaluron ingrediënten. Wekelijks een fijne scrub, daarna het serum en een hydraterend masker.

Comfort Zone Skin Regimen 1.85 Hyaluronic Booster

Comfort Zone
Skin Regimen 1.85 Hyaluronic Booster

Bekijk hier

 

Je hebt een gecombineerde huid:

Bij een gecombineerde huid is de talgproductie verdeeld, je wangen zijn veelal droog (minder talgproductie). Je voorhoofd, neus en kin zijn vetter, een vette t-zone wordt dit ook wel genoemd.

Advies: gebruik dagelijks producten voor de gecombineerde huid, deze zijn veelal gericht op de vochtigheidsgraad, voor meer balans in de talgproductie. Kies daarbij voor een milde reiniging.

Boost: 1 of 2 maal per week een dieptereiniging, daarbij kan een scrub voor de t-zone extra ondersteuning geven, laat de wangen hierbij met rust. Daarna een kalmerend serum bijvoorbeeld op basis van tea tree olie, amandelzuur.

Comfort Zone Skin Regimen 1.0 Tea Tree Booster

Comfort Zone
Skin Regimen 1.0 Tea Tree Booster

Bekijk hier

 

Je heb een gestresste, gevoelige, reactieve huid:

Je huid laat veel irritatie zien, rode vlekken, oneffenheden, kleine pukkeltjes. Dit kan bij alle huidtypes voorkomen, maar veelal bij de droge, normale en gecombineerde huid.

Advies: gebruik voor de dagelijkse verzorging de producten die passen bij je huidtype. Let er daarbij op dat er geen alcohol of andere irriterende ingrediënten in de verzorging voorkomen.

Boost: serum ter aanvulling op de dagelijkse verzorging, die de huid kalmeert en sterker maakt. Gebruik daarbij wekelijks een kalmerend en hydraterend masker.

Comfort Zone Skin Regimen 10.0 Tulsi Booster

Comfort Zone
Skin Regimen 10.0 Tulsi Booster

Bekijk hier

 

Je hebt een vette huid:

Je huid produceert (te) veel talg en is daardoor gevoelig voor ontstekingen, je huid glimt gauw  en vertoont grove porien.

Advies: gebruik voor de dagelijks passende dag- en nachtverzorging, niet vettende producten, maar juist hydraterend. Dit zal de talgproductie terugdringen en meer in balans brengen. Tweemaal daags reinigen is een must, om de huid goed schoon te houden en te ontdoen van het overtollige talg.

Boost: gebruik daarnaast 2 tot 3 maal per week een dieptereiniging en/of een scrub. Aanvullend een dagelijks serum ter verkleining van de poriën, vermindering van onzuiverheden.

Comfort Zone Skin Regimen 1.0 Tea Tree Booster

Comfort Zone
Skin Regimen 1.0 Tea Tree Booster

Bekijk hier

 

Je hebt een vochtarme huid:

Je huid heeft gebrek aan vocht en dit kan bij elke huidtype voorkomen. Je huid voelt trekkerig aan, kan schilfers vertonen, maar ook een doffe aanblik hebben.

Advies: gebruik voor de dagelijkse routine producten die passen bij je huidtype, dus droog, gecombineerd, normaal, gevoelig of vet.

Boost: serum ter aanvulling op dag- en nachtverzorging op basis van hyaluron. Kies daarbij meerdere malen per week voor een masker dat de huid extra hydrateert en waarbij het serum opnieuw als basis gebruikt kan worden. Een slaapmasker is hierbij een uitkomst en kan de gehele nacht inwerken.

Comfort Zone Skin Regimen 1.85 Hyaluronic Booster

Comfort Zone
Skin Regimen 1.85 Hyaluronic Booster

Bekijk hier

 

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.