Breng self tan aan als een pro!

door Julianne Bruining
15 Mei 2020

Een spray tan of self-tanning product is de ideale oplossing voor een bruine teint. Veel mensen kennen de zelfbruiner als de lichaamscrème zonder kleur, die vaak de volgende ochtend verkleurd was en strepen achterliet. De crème was niet goed uitgesmeerd en leek zelfs een beetje oranje. Inmiddels zijn er mooie self-tanning producten op de markt die jouw huid een natuurlijke bruine kleur geven! Eén van onze favorieten is de Marc Inbane Tanning Spray en in deze blog leggen wij jou uit hoe je de tanning spray bij jezelf aanbrengt als een pro.

 

Stap 1: Exfoliëren

De zelfbruiner doet zijn werk doordat het stofje DHA de hoornlaag bruint kleurt, oftewel de dode huidcellen. De hoornlaag is de beschermende laag van je huid over je hele lichaam. Maar op sommige plekken is de hoornlaag wat verdikt doordat de dode huidcellen zich daar ophopen, zoals je knieën, ellebogen, voeten, enkels, handen en oksels. Hoe dikker de hoornlaag, hoe meer kleur er tot stand komt met het stofje DHA. Om donkerdere plekken te voorkomen is het dus extra belangrijk om de huid te preppen voor de zelfbruiner, door deze goed te exfoliëren. Scrub je lichaam volledig en focus je extra op droge gebieden. Op die manier krijg je een egalere kleur. 

Self tan exfoliëren

 

 

Stap 2: Hydrateren

Na het scrubben droog je de huid goed af. De bruiningsspray moet op een droge huid worden aangebracht om goed te kunnen ontwikkelen. Echter zullen sommige delen van het lichaam nog steeds aan de droge kant zijn en dus is hydrateren de volgende belangrijke stap. Smeer de volgende plekken van je lichaam in met een luchtige body lotion: de voeten en enkels, de knieën, de ellebogen, de binnenkant van de ellebogen, de polsen, handen en de oksels. Door deze gebieden in te smeren hecht de spray tan minder goed en past de kleur in verhouding beter bij de rest van het lichaam. Het gezicht kun je voeden met de Marc Inbane La Hydratan.

Self tan hydrateren

 

 

 

Stap 3: Op de juiste manier aanbrengen

Spuit nu de Marc Inbane Tanning Spray royaal op de Marc Inbane Handschoen. Door op de handschoen te spuiten in plaats van direct op het lichaam, bespaar je product, doordat de vernevelde deeltjes ook op de zelfbruiner handschoen terecht komen. Je kunt beginnen bij de benen en werk in roterende bewegingen vanaf de schenen, naar de kuiten en naar boven. De bruine ‘Guide kleur’ laat goed zien waar je al bent geweest met de glove en waar nog niet. Gebruik voor de enkels, voeten, polsen, handen en oksels een bijna droge glove. Hiervoor hoef je geen product bij te sprayen, er hoeft maar een heel dun laagje op deze gebieden te worden aangebracht. 

De Marc Inbane zelfbruinspray kan ook op het gezicht worden gebruikt. Je kunt de handschoen gebruiken, wij adviseren om de restjes op de tanning mitt te gebruiken en niet bij te sprayen. Dit om te voorkomen dat jouw gezicht te bruin wordt. Je kunt voor het gezicht ook de Marc Inbane Kabuki Kwast gebruiken. In dat geval spray je het product wel op het gezicht door een halve armlengte tussen de spray en de huid te houden. Egaliseer het product vervolgens met de kabuki brush en vergeet ook niet de oren en de huid achter de oren mee te nemen. Je kunt met een vochtig wattenstaafje door de wenkbrauwen, om overmatig product te verwijderen.

Self tan aanbrengenSelf tan aanbrengen met handschoen

 

 

Stap 4: Laten drogen voordat je kleding aantrekt

De spray zit er nu op. Hij droogt snel op (minuut of 5), maar moet nog ontwikkelen. Het product heeft 7 tot 8 uur nodig om de huid te kleuren. De eerste 2 uur na het aanbrengen is het product nog niet gesetteld. Het beste advies is daarom om de eerste twee uur na het aanbrengen lekkere losse kleding te dragen, zoals een badjas of pyjama. Denk ook aan los ondergoed en sokken. Alles wat in de huid snijdt kan nog strepen veroorzaken. Na twee uur kun je strakkere kleding aantrekken, maar let erop dat de guide kleur kan afgeven. De guide kleur is uitwasbaar. Je kunt met de spray tan gaan slapen, of overdag dragen.

In de eerste 7 tot 8 uur, terwijl de DHA de dode huidcellen kleurt, mag de huid niet nat worden. Dus niet je handen wassen, niet zweten, niet zwemmen etc. Na 8 uur kun je douchen, maar niet schrikken: de guide kleur spoelt er nu af. Echter blijft je tan wel zitten, deze is namelijk in de bovenste huidlaag getrokken. 

 

Stap 5: Onderhouden van je tan

Heerlijk, je bent nu bruin zonder zon! De tan zal langzaam van de huid afschuren. Om het langste plezier te houden van je tan kun je een aantal tips volgen.

Tip 1: Douche niet te vaak. Door het douchen weekt de huid en weken de dode huidcellen los. Daarnaast werkt het afdrogen van de huid met een handdoek exfoliërend, waardoor de kleur ook sneller vervaagt.

Tip 2: Gebruik tijdens het douchen geen schuimende reinigingsgel, maar een doucheolie of geen product. Douchegels drogen de huid uit. Het gevolg is dat de dode huidcellen door de droogte eerder loslaten en hiermee ook je tan doet vervagen. Een doucheolie voedt de dode huidlaag en tast de tan minder aan. Probeer bij het afdrogen de huid te deppen, of laat je huid even aan de lucht drogen.

Tip 3: Smeer elke dag een Body Lotion voor het slapen gaan. Hiermee hou je de gekleurde hoornlaag soepel en zacht en beperk je het loslaten van de huidcellen. Voor het gezicht is de Marc Inbane La Hydratan heel geschikt.

Tip 4: De tan kun je bijhouden met de Marc Inbane Tanning Drops. Mix een paar druppeltjes door jouw bodylotion en/of dagcrème voor het opfrissen van je tan. Ook te gebruiken in plaats van de tanning spray op het gezicht.  

Tip 5: Begint de tan toch te vervagen en te vlekken? Scrub dan de huid goed met een Body Scrub, bijvoorbeeld de Marc Inbane Scrub om de tan te verwijderen en begin je volgende tan op een schone huid.

Selftan: Voor en na

 

 

MARC INBANE tanning spray kopen

Ben jij klaar voor het ontdekken van jouw perfecte tan? MARC INBANE Tanning Spray koop je online bij Care for Skin. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Wij helpen je graag.
 
 
 
Onze favorieten van MARC INBANE:
 
 
MARC INBANE Scrub MARC INBANE La Hydratan MARC INBANE Tanning Mousse

MARC INBANE Scrub

 

MARC INBANE La Hydratan

 

MARC INBANE Tanning Mousse

 

 

 


Misschien vind je deze blog ook wel interessant:

Blog: Must-have: Tanning Drops van MARC INBANE

 

 

Julianne Bruining
Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breidt haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakvrouw die graag ingrediëntenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.