Blog: Marc Inbane tanning spray aanbrengen - Care for Skin
Gratis verzending vanaf € 39
Klantenbeoordeling 9,4
Groots assortiment niche huidverzorging

Breng self tan aan als een pro!

Breng self tan aan als een pro!

Een spray tan of self-tanning product is de ideale oplossing voor een bruine teint. Onze favoriet is de Marc Inbane Natural Spray Tan en in deze blog leggen wij jou uit hoe je de spray tan bij jezelf aanbrengt als een pro.

Zo breng je self-tan aan als een pro!

Een spray tan of self-tanning product is de ideale oplossing voor een bruine teint. Veel mensen kennen de zelfbruiner als de lichaamscrème zonder kleur, die vaak de volgende ochtend verkleurd was en strepen achterliet. De crème was niet goed uitgesmeerd en leek zelfs een beetje oranje. Inmiddels zijn er mooie self-tanning producten op de markt die jouw huid een natuurlijke bruine kleur geven! Onze favoriet is de Marc Inbane Natural Spray Tan en in deze blog leggen wij jou uit hoe je de tanning spray bij jezelf aanbrengt als een pro.

 

Stap 1: Exfoliëren

In de vorige blog hebben we uitgelegd hoe de self tanner werkt door middel van, onder andere, het stofje DHA. Zo weet je dan nu ook dat DHA de dode huidcellen een bruine kleur geeft. Echter heb je op je lichaam plekken waar dode huidcellen zich ophopen, zoals op je knieën, ellebogen en andere gekke plekken. Daarom is het belangrijk om de huid te preppen voor de zelfbruiner, door deze goed te exfoliëren. Scrub je lichaam volledig en focus je extra op droge gebieden. 

 

Stap 2: Hydrateren

Na het scrubben droog je de huid goed af. De bruiningsspray moet op een droge huid worden aangebracht om goed te kunnen ontwikkelen. Echter zullen sommige delen van het lichaam nog steeds aan de droge kant zijn en dus is hydrateren de volgende belangrijke stap.
Indien je uitgebreid de tijd hebt en een avond van te voren kunt preppen, raden wij je aan om na het scrubben het lichaam volledig in te smeren met een dikke romige lichaamscrème of –boter. Ga hiermee slapen en spoel de volgende dag het lichaam af met water. De huid is nu goed gehydrateerd om de spray tan op aan te brengen. Indien je de spray tan gelijk na het scrubben wilt aanbrengen, is het aangeraden om de volgende plekken in te smeren met een luchtige bodylotion: de voeten en enkels, de knieën, de ellebogen, de binnenkant van de ellebogen, de polsen, handen en de oksels. De spray tan wil zich in deze gebieden gauw overontwikkelen en een donkerdere kleur achterlaten. Door deze gebieden in te smeren hecht de spray tan minder goed en past de kleur in verhouding beter bij de rest van het lichaam. Het gezicht kun je voeden met de Marc Inbane La Hydratan.

 

 

Stap 3: Op de juiste manier aanbrengen

Spuit de Marc Inbane Spray royaal op de Marc Inbane Glove. Door op de handschoen te spuiten in plaats van direct op het lichaam, bespaar je product, doordat de vernevelde deeltjes ook op de handschoen terecht komen. Je kunt beginnen bij de benen en werk in roterende bewegingen vanaf de schenen, naar de kuiten en naar boven. De ‘Guide kleur’ laat goed zien waar je al bent geweest met de glove en waar nog niet. Gebruik voor de enkels, voeten, polsen, handen en oksels een bijna droge glove. Hiervoor hoef je geen product bij te sprayen, er hoeft maar een heel dun laagje op deze gebieden te worden aangebracht. 

De Marc Inbane zelfbruinspray kan ook op het gezicht worden gebruikt. Je kunt de handschoen gebruiken, wij adviseren om de restjes op de glove te gebruiken en niet bij te sprayen. Dit om te voorkomen dat jouw gezicht te bruin wordt. Je kunt voor het gezicht ook de Marc Inbane Kabuki Brush gebruiken. In dat geval spray je het product wel op het gezicht door een halve armlengte tussen de spray en de huid te houden. Egaliseer het product vervolgens met de kabuki brush en vergeet ook niet de oren en de huid achter de oren mee te nemen. Je kunt met een vochtig wattenstaafje door de wenkbrauwen, om overmatig product te verwijderen.

 

 

Stap 4: Laten drogen voordat je kleding aantrekt

De spray zit er nu op. Hij droogt snel op (minuut of 5), maar moet nog ontwikkelen. Het product heeft 7 tot 8 uur nodig om de huid te kleuren. De eerste 2 uur na het aanbrengen is het product nog niet gesetteld. Het beste advies is daarom om de eerste twee uur na het aanbrengen lekkere losse kleding te dragen, zoals een badjas of pyjama. Denk ook aan los ondergoed en sokken. Alles wat in de huid snijdt kan nog strepen veroorzaken. Na twee uur kun je strakkere kleding aantrekken, maar let erop dat de guide kleur kan afgeven. De guide kleur is uitwasbaar. Je kunt met de spray tan gaan slapen, of overdag dragen.

In de eerste 7 tot 8 uur, terwijl de DHA de dode huidcellen kleurt, mag de huid niet nat worden. Dus niet je handen wassen, niet zweten, niet zwemmen etc. Na 8 uur kun je douchen, maar niet schrikken: de guide kleur spoelt er nu af. Echter blijft je tan wel zitten, deze is namelijk in de bovenste huidlaag getrokken. 

 

 

Stap 5: Onderhouden van je tan

Heerlijk, je bent nu bruin zonder zon! De tan zal langzaam van de huid afschuren. Om het langste plezier te houden van je tan kun je een aantal tips volgen.

Tip 1: Douche niet te vaak. Door het douchen weekt de huid en weken de dode huidcellen los. Vervolgens werkt het afdrogen van de huid met een handdoek exfoliërend.

Tip 2: Gebruik tijdens het douchen geen schuimende reinigingsgel, maar een douche olie of geen product. Douchegels drogen de huid uit. Het gevolg is dat de dode huidcellen door de droogte eerder loslaten en hiermee ook je tan doet vervagen. Een douche olie voedt de dode huidlaag en tast de tan minder aan. Probeer bij het afdrogen de huid te deppen, of laat je huid even aan de lucht drogen.

Tip 3: Smeer elke dag bodylotion voor het slapen gaan. Hiermee hou je de gekleurde hoornlaag soepel en zacht en beperk je het loslaten van de huidcellen. Voor het gezicht is de Marc Inbane La Hydratant heel geschikt.

Tip 4: De tan kun je bijhouden met de Perle de Soleil tanning drops. Mix een paar drupjes door jouw bodylotion en/of dagcrème voor het opfrissen van je tan. Ook te gebruiken in plaats van de tanning spray op het gezicht.  

Tip 5: Begint de tan toch te vervagen en te vlekken? Scrub dan de huid goed met bijvoorbeeld de Black Exfoliator Scrub om de tan te verwijderen en begin je volgende tan op een schone lei.

 

MARC INBANE tanning spray kopen

Ben jij klaar voor het ontdekken van jouw perfecte tan? De MARC INBANE Natural Tanning Spray koop je hier online! Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Wij helpen je graag.

Misschien vind je deze blog ook wel interessant: MUST-HAVE: Tanning Drops van Marc Inbane

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden