De beste zelfbruiners voor je lichaam

door Anja van Dijken
7 Juni 2022

De zon voelt als je beste vriend en deels is dit ook zo. De eerste zonnestralen in het seizoen maken dat we ons blijer voelen en nog meer uitkijken naar de zonnige en warme dagen, daarnaast moeten we de aanmaak van vitamine D ook niet te vergeten. Maar we weten inmiddels ook dat de UV-stralen ervoor zorgen dat onze huid verbrandt, beschadigt en op termijn sneller verouderd, waarbij zelfs het risico op huidkanker groter wordt.

Tijd om ons een goed te verdiepen in het gemak en de ins & outs van zelfbruiners.

De beste zelfbruiner voor je lichaam, we hebben ze in huis, deze verdienen een plekje in onze Top 5:

  1. Oolaboo Skin Superb Organic Spray-on Bronzer: een prachtige biologische bruiningsspray op basis van enkel natuurlijke ingrediënten. Het geeft je huid een verzorgde, egale en natuurlijk bruine kleur. De kleur houdt tot ongeveer 7 dagen en is na het aanbrengen in slechts 3 à 4 uur op kleur.
  2. Bondi Sands Self Tanning Foam Dark: een mooie en natuurlijk-ogende zelfbruiner die zorgt voor een mooie donkerbruine en zomerse kleur. Het is verrijkt met aloë vera en heeft een geur van kokosnoot.
  3. Maria Galland 197 Autobronzant Visage et Corps: heeft een lichte textuur en geeft de huid een zacht, natuurlijk gebruinde teint. Het ingrediënt Quercetine maakt de huid glad, verbetert de elasticiteit en spankracht van de huid, waarbij het vochtgehalte wordt hersteld.
  4. Nouvital Selftan: deze bruin zonder zon tanning crème geeft je huid binnen enkele uren een natuurlijke teint. Deze zelfbruiner is verzorgend, hydraterend, hypoallergeen en vrij van minerale oliën en parabenen.
  5. TanOrganic Selftan Mousse: geeft je huid een prachtige en intens bruin zonder zon teint. De mousse is zelfs ultra hydraterend en bevat diverse hydraterende ingrediënten waaronder 80% biologische Aloë Vera, hyaluronzuur. De natuurlijke voedingskleurstoffen zullen de huid niet uitdrogen.

 

Oolaboo Skin Superb Organic Spray-on Bronzer Bondi Sands Self Tanning Foam Dark

Oolaboo Skin Superb Organic Spray-on Bronzer

Bondi Sands Self Tanning Foam Dark

 

Hoe bereid je je lichaam voor op zelfbruiner?

Je lichaamshuid voorbereiden op de zelfbruiner lichaam doe je zo:

  • Exfoliëren: om een egale bruine kleur te stimuleren is het goed de huid voorafgaand aan het gebruik van de zelfbruiner te exfoliëren, te scrubben. Focus je hierbij op de extra droge gebieden, zoals rondom de enkels, knieën en ellebogen. Na het exfoliëren zijn alle dode huidcelletjes verwijdert en kun je de huid:
  • Hydrateren: geef je huid na het scrubben een licht, maar vooral hydraterend product. Vooral de drogere plekken hebben hier baat bij. Is dit alles goed ingetrokken dan is het tijd voor:

 

Hoe gebruik je zelfbruiner op je lichaam?

Een zelfbruiner spray, lotion of mousse, het aanbrengen hiervan is bij elk type product net even anders.

Tanning Spray:
Je kunt de bruiningsspray rechtstreeks op je lichaam aanbrengen – sprayen, daarna kun je met de handschoen de spray inmasseren en uitwerken. Ook kun je de spray op de handschoen aanbrengen en middels de handschoen inmasseren.

Tanning Lotion:
De lotion of crème breng je eenvoudig met je handen aan, zoals je ook een bodylotion aanbrengt. Breng de tanning lotion aan door het product goed in te masseren. Vergeet daarna niet je handen te wassen, omdat de tanning anders je handen zal voorzien van een kleurtje.

Tanning Mousse:
Breng de mousse royaal aan op de zelfbruiner handschoen en masseer met ronddraaiende bewegingen de mousse in op je lichaamshuid.

 

 

Maria Galland 197 Autobronzant Visage et Corps Nouvital Selftan TanOrganic Selftan Mousse

Maria Galland 197 Autobronzant Visage et Corps

Nouvital Selftan

TanOrganic Selftan Mousse

 

Hoe vaak mag je zelfbruiner gebruiken?

Je mag de zelfbruiner net zo vaak gebruiken als je wilt, hier zit geen limiet aan. De houdbaarheid van je teint varieert bij de beste zelfbruiner van 5-7 dagen. Voor een sterk gebruinde teint kun je de zelfbruiner vaker aanbrengen, maar in principe is eens in de 5 dagen voldoende voor een mooi resultaat. Zelfbruiner benen: de praktijk is dat je benen tussendoor nog een extra tanningsmomentje krijgen.

 

Welke bruin zonder zon geeft niet af?

De producten die momenteel worden aangeboden geven in principe niet af, mits ze gebruikt worden zoals de omschrijving het aangeeft. Wel heeft zelfs de beste zelfbruiner even nodig om te drogen, goed in te trekken. Dit varieert van 5-15 minuten. Let wel altijd op met lichte en/of witte kleding en te strakke of schurende kleding.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.