Hoe breng je een CC Cream aan?

door Anja van Dijken
21 September 2021

Wil je een CC Cream goed aanbrengen, dan is het eerst belangrijk te weten wat een CC Cream is en wat deze doet. CC Cream staat voor Colour Correcting Cream. Een CC Cream verdoezelt niet alleen oneffenheden en roodheden, maar bevat ook een SPF en corrigeert de huidskleur door zijn kleurtint.

Een CC Cream is eigenlijk een vrij luchtig product en zit vol werkstoffen die ervoor zorgen dat de teint van de huid egaler wordt. Daarnaast zal het de huid ook nog eens goed verzorgen.

 

Alle eigenschappen van CC Creams op een rijtje

 • Hydrateert de huid.
 • Beschermt met een SPF-factor varierend van SPF15 tot SPF50.
 • Egaliserend en teint herstellend.
 • Camoufleert de huid.
 • Vervaagt fijne lijntjes.
 • Kan gebruikt worden als primer.

 

Een CC Cream is verkrijgbaar in drie tinten:

 • Een roze, abrikoos tint. Deze maakt een grauwe, doffe huid weer fris.
 • Een groene tint die de rode huid corrigeert.
 • Een bruine tint die veel wordt gebruikt voor lichte correctie of camouflage (zijn veelal in verschillende kleuren verkrijgbaar: light, medium en dark).

 

CC Cream aanbrengen

 

CC Cream primer

Een CC Cream is een goede primer onder je foundation. Met een CC Cream als primer heb je een mooie basis waarmee de huidtoon alvast wordt gecorrigeerd. Als je daarna nog meer dekking wilt kun je over de CC Cream een foundation aanbrengen.

Een CC Cream is niet alleen een goede primer voor onder je foundation, maar uiteraard ook een goede primer voordat je gebruik maakt van een camouflagestick.

 

CC Cream aanbrengen

Er zijn meerdere manieren om een CC Cream aan te brengen. Het kan met je vingers, make-up spons, beautyblender of een make-up brush.

Een paar tips voordat je start met het aanbrengen van de CC Cream:

 1. Was je handen goed om vuil en bacteriën te verwijderen en deze niet te verspreiden door het product.
 2. Kijk goed wat je wilt corrigeren. Neem daarbij in acht dat je de CC Cream plaatselijk in meerdere laagjes kunt aanbrengen om oneffenheden extra te corrigeren. Laagje voor laagje is daarbij een must en niet teveel product tegelijk.
 3. Een CC Cream kun je in principe aanbrengen na je reiniging. Ons advies is toch om na de reiniging eerst een serum of een luchtige dagcrème aan te brengen alvorens de CC Cream wordt aangebracht. De CC Cream bevat kleurpigmenten die anders rechtstreeks op de huid komen.

 

CC Cream aanbrengen met je vingers

Let er bij het aanbrengen van een CC Cream op dat je het product goed verdeelt. De meest eenvoudige manier is om eerst wat product op de rugpalm van je hand aan te brengen en daarna in stipjes over het gezicht te verdelen. Met platte vingertoppen kan je daarna het product verdelen, het liefst deppend en niet volop wrijvend.

 

CC Cream aanbrengen met een make-up spons of beautyblender

Maak allereerst je spons of Beautyblender vochtig. Kijp het overtollige vocht er goed uit, gebruik daarvoor eventueel een tissue. Breng met je vingers de CC Cream in een aantal stippen op je gezicht aan en werk met de spons of beautyblender al deppend de CC Cream uit naar een egaal geheel.

 

CC Cream aanbrengen

 

CC Cream aanbrengen met een make-up kwast.

Breng ook hier met je vingers de CC Cream aan in een aantal stippen op je gezicht. Een platte kwast heeft mijn voorkeur om de CC Cream egaal en dekkend aan te kunnen brengen. Werk de CC Cream uit in stroken, in verschillende richtingen uit over je gezicht. Werk daarbij in alle richtingen, horizontaal en verticaal met lichte, platte aanraking van de make-up kwast over je gezicht.

Voilà! Een egaal, verzorgd gezicht.

 

Onze favoriete BB & CC Creams:

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.