Comfort Zone Renight Mask!

door Anja van Dijken
14 September 2021

Terwijl je slaapt herstelt je lichaam en dus ook je huid. Dit is een gegeven. Geef je je huid op die momenten de juiste voeding, waardoor de huid deze elementen kan meenemen in haar herstel, dan kun je ervan op aan dat jouw huid optimaal zal herstellen terwijl jij slaapt.

Het Renight Mask van Comfort Zone is niet zomaar een masker. Het masker richt zich op het herstellen van huidschade die veroorzaakt wordt door vrije radicalen. Dit masker bevat krachtige antioxidanten, afkomstig van o.a. de Goji bes, die tijdens je slaap de strijd aangaan met de vrije radicalen.

 

Renight Mask

 

Antioxidanten gaan de strijd aan tegen vrije radicalen, dit vraagt om uitleg!

Vrije radicalen – de “bad guys” – even voorstellen!

Vrije radicalen zijn eigenlijk overactieve zuurstofatomen die op zoek gaan in ons lichaam om met andere atomen zichzelf weer in balans te brengen. Ze zoeken dus stabiliteit bij een gezonde cel en hechten zich hieraan, met als gevolg dat ze schade aanrichten aan de celmembranen, de eiwitten en ons DNA. Dit leidt tot oxidatieve stress. Vergelijk een appel die je op een schoteltje legt, er komt zuurstof bij en de appel wordt bruin.

In ons lichaam kan dit leiden tot disfunctie, mutatie en kanker. De schade aan celmembranen die onze bloedvaten vormen kan uiteindelijk leiden tot verharding en verdikking van de slagaders, met alle gevolgen van dien. Als het gaat om onze huid, tast oxidatieve stress de fibroblasten en de keratinocyten aan. Deze zorgen met elkaar voor de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur. Oftewel een jeugdige, stralende en stevige huidstructuur.

Al met al, de vrije radicalen zijn de echte “bad guys” en daarmee hoofdverantwoordelijk voor onze huidveroudering.

 

Antioxidanten – de “good guys” – wie zijn zij?

Antioxidanten maken maken de (vrije) radicalen onschadelijk en daarmee wordt voorkomen dat ons DNA, maar ook de onze vezels worden aangetast.

Gelukkig maakt ons lichaam van nature antioxidanten aan, maar helaas wordt door het ouder worden en door externe invloeden (de aanmaak van vrije radicalen die we kunnen beïnvloeden) deze aanmaak minder. Niet getreurd, we hebben hier zeker invloed op.

Antioxidanten, dit zijn de “good guys”, onze grote vrienden en helpen ons graag.

 

 

De te voeren strijd

Nu we weten hoe het proces van “bad guys versus good guys” werkt, kunnen we de zogenaamde strijd aangaan.

Schadelijke factoren die de aanmaak van vrije radicalen beïnvloeden zijn de volgende:

 • Teveel zon
 • Milieuvervuiling
 • Roken
 • Stress
 • Voeding
 • Ziekte
 • Natuurlijke veroudering

 

Voorkom aanmaak van vrije radicalen

Als het gaat om invloeden: deze hebben we deels, maar nooit volledig in de hand. Wel kun je ervoor zorgen dat je je zo min mogelijk blootstelt aan bovengenoemde factoren.

Een paar bruikbare tips hierin zijn:

 • Matig het zonnen en gebruik een dagverzorging van minimaal SPF30 (ook in de winter).
 • Mijd drukke momenten buiten in het verkeer en zoek geregeld de “frisse” buitenlucht op.
 • Stop met roken.
 • Vermijd stress en neem meer tijd voor ontspanning.
 • Vermijd bewerkt voedsel, gefrituurde gerechten, verzadigde vetten en alcohol.

 

Antioxidanten innemen kan dat?

Het is belangrijk om de aanmaak van vrije radicalen te beperken tot een minimum. Je kunt je lichaam een handje helpen door antioxidanten te eten. Vooral felle en diepgekleurde voeding bevat veel antioxidanten. Broccoli, bietjes, tomaten, goji en zwarte bessen, frambozen. Ook veel kruiden en specerijen zitten bomvol antioxidanten.

 

Renight Mask Comfort Zone

 

Antioxidanten in huidverzorging

Veel huidverzorgingsproducten bevatten antioxidanten, eigenlijk kun je hier niet genoeg van hebben. Dus niet: Less is More…. maar vooral MORE, MORE, MORE!!!

Een product die we graag in de spotlights zetten als het gaat om de strijd tegen vrije radicalen is het Renight Mask van Comfort Zone. Het Renight Mask is een sterk voedend Leave-on mask. Tijdens jouw slaap gaat jouw huid simpelweg de strijd aan met vrije radicalen, omdat dit masker bomvol antioxidanten zit. Het hoge percentage van natuurlijke oorsprong afkomstige ingrediënten is maar liefst 92%.

De antioxidanten zijn o.a. afkomstig van de biologische Gojibes-olie, die een hoge concentratie pro-vitamine A, Vitamine E en oligo-elementen bevat voor een intense antioxidanten werking. Het aanwezige gehydrolyseerde tomatenextract is rijk aan lyopeen, dat ook een krachtige antioxidant is. Het Renight Mask bevat een blend van uitzonderlijke oliën zoals de macadamia, babassu, rijst, walnoot, jojoba en sesam olie met allen hun verzachtende en voedende werking. Daarnaast hydrateert dit masker intens door de hyaluronzuur, die de huid zacht en soepel houdt. Dit masker kan wekelijks worden gebruikt, wordt speciaal aanbevolen voor de droge, gestreste en vermoeide huid, maar is geschikt voor ieder huidtype. Het is vrij van parabenen, siliconen, SLS/SLES, microplastics en is vegan.

 

Bekijk hier:

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.