Een wekelijkse scrub of peeling, is dit echt nodig?

door Anja van Dijken
15 Juni 2021

Je doet het zo goed als je het kunt, dagelijks je huid reinigen, zelfs als het een keertje laat is geworden sta je braaf midden in nacht voor nog voor de spiegel. Maar is dat wel voldoende? Of is het toch zinvol om wekelijks je huid eens flink aan te pakken door het geven van een scrub of peeling.

We willen onze bevindingen graag met je delen.

 

Wat doet een dagelijkse reiniging met je huid?

Het reinigen van je huid is de basis van je gezichtsverzorging. Net zoals goede voeding gezond is voor een gezond lichaam, is reiniging nodig voor een gezonde huid.

Dit is wat het reinigen van de huid doet:

  • Het verwijdert het alledaagse vuil.
  • Het voorkomt onzuiverheden.
  • Het voorkomt een doffe huid.
  • Werkstoffen worden beter opgenomen.
  • De huid wordt weerbaarder.

Je houdt de pH-waarde van de huid goed op pijl en mede daardoor zal de huid meer bestand zijn tegen invloeden van buitenaf, make-up en zelfs stress.

Het reinigen van je huid doe je twee keer per dag, in de ochtend en in de avond met een Cleanser. ’s Nachts herstelt de huid van de opgedane schade van overdag, de huid maakt overdag talg aan en na de ochtendreiniging wordt de huid weer voorbereid op de werkstoffen die een serum en een dagcrème bieden.

Tijdens de avondreiniging ontdoe je de huid van al het vuil dat het overdag heeft opgelopen en bereid je de huid voor op de nacht door het gebruik van een herstellend serum en nachtcreme. De huid kan nu zijn werk doen, terwijl wij liggen te slapen.

 

Reiniging

 

Wat doet een scrub of peeling met je huid?

Een scrub of peeling hebben veelal hetzelfde doel, namelijk het verwijderen van dode huidcellen, de bovenste laag van de huid, de hoornlaag. Toch is een scrub niet compleet hetzelfde als een peeling, maar van beide technieken zal de huid gladder en glanzender worden.

De opname van actieve werkstoffen door de huid sterk worden bevorderd, waardoor een wekelijkse scrub of peeling sterk aan te raden is voorafgaand aan een huidboost in de vorm van een serum en of masker.

Scrub

Een scrub is een korrelachtige substantie, veelal een crème met daarin zachte bolletjes. Door de wrijving tussen de bolletjes en de huid verdunt de hoornlaag, waardoor de huid weer zacht aanvoelt.

Heb je een drogere, normale of verhoornde huid, dan zal een scrub je huid zeker goed doen.

Peeling

Een peeling gaat iets verder dan een scrub. Een peeling bevat ook vaak lichte korreltjes, maar daarbij ook toevoegingen van veilige zuren. De zuren weken de bovenste huidcellen los waardoor de dode huidcellen worden verwijderd, een goed voorbeeld hiervan zijn de fruitzuur- en de enzympeeling. In sterkere varianten, zoals de TCA-peeling en de Fenolpelling zijn deze niet geschikt voor thuisgebruik, maar mag het alleen door specialisten worden uitgevoerd.

 

Scrub

 

Een wekelijkse scrub of peeling? Doen!

De dagelijkse reiniging van je huid is belangrijk voor het goed in conditie houden van je huid en deze voor te bereiden op een volgende stap in je verzorging.

Om je huid nog beter tot zijn recht te laten komen is een wekelijkse scrub of peeling een 100% GO! De 1 of 2 wekelijkse scrub of peeling is bedoeld om de dode huidcellen te verwijderen, de huid meer te laten glanzen en te egaliseren, de teint te verhelderen en de huid te stimuleren tot aanmaak van collagene en elastine vezels.

Dit alles is ook nog eens ter ondersteuning van de dagelijkse verzorging en opname van de zo waardevolle werkstoffen bij een wekelijks masker; dit het liefst in combinatie met een bijpassend voedend serum.

Comfort Zone heeft een viertal pareltjes in hun assortiment als het gaat om een scrub of peeling.

 

Onze favoriete peeling en scrub producten:

 

Speciaal voor de gevoelige huid is er de Comfort Zone Essential Peeling. Een enzymatisch masker, het lost in feite de onzuiverheden, dode huidcellen en overtollig talg op en kan worden gebruikt als een masker. Kort laten inwerken en daarna afspoelen met veel water, met name geschikt voor de meest gevoelige huidjes. Het bestaat voor 93% uit ingrediënten van natuurlijk oorsprong.

De Comfort Zone Essential Scrub hydrateert en verzorgt de vettere en onzuivere huid, maar kan ook voor andere huidjes worden ingezet, mits deze niet gevoelig is. Deze scrub bevat een korrel en kan 1 tot 2 maal per week op de droge huid worden gebruikt. Deze scrub werkt verhelderend, minder oneffenheden, de huid krijgt een gladde structuur en zal er hierdoor egaler uit gaan zien. Dit product bestaat voor 96% uit ingrediënten van een natuurlijke oorsprong.

De Comfort Zone Skin Regimen Enzymatic Powder werkt ook op basis van enzymen (en rijstemeel), waarbij de poeder zodra deze in aanraking met water komt, zal veranderen in een fijne zachte schuim. Het product geeft een reinigende en exoliërende werking en geeft een helder, gezonde teint aan de doffere huid.

Last but not least de Comfort Zone Sublime Skin Peel Pad. Deze pads hebben een celvernieuwende werking en de kan maandelijks als peeling thuis worden ingezet. De huid gaat van deze thuisbehandeling stralen en wordt duidelijk zachter. Fijne lijntjes en rimpels zullen verminderen. De werkzame stoffen in deze Peel Pads zijn: glycolzuur 4%, Gluconolactone 4%, Vitamine C en Vitamine B3. Deze Peel Pads bevatten ingrediënten van 90% natuurlijke oorsprong.

Breng de Peel Pads in de avond, na de reiniging, aan op het gezicht, hals en decolleté. Kort laten inwerken, waarna de nachtverzorging wordt aangebracht.

Een hele andere werkwijze en kijk op peeling, maar tegelijk ook een weldaad voor de huid.

Peel Pads

Comfort Zone Sublime Skin Peel Pad

 

 

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.