SPOTLIGHT: De perfecte routine met MALU WILZ

door Julianne Bruining
23 Mei 2019

Hoe verzorg je je huid? 

Met MALU WILZ in de Spotlight, heb ik een huidverzorgingsroutine uitgeschreven met producten van MALU WILZ die in principe geschikt zijn voor elk huidtype. Mocht je willen werken aan een specifiek huidprobleem, dan kun je ervoor kiezen om sommige producten te vervangen voor een andere variant. Deze routine omvat alle producten die je nodig hebt voor je huidverzorging in de avond en verder in de blog leg ik je uit welke stappen je ’s ochtends kunt volgen. Wil jij weten hoe jij je huid optimaal kunt verzorgen? Lees dan verder!


Reinigen

Allereerst gaan we de huid reinigen. De huid wordt overdag bevuild met make-up, maar ook zand, stofdeeltjes en uitlaatgassen die in de lucht zweven. Daarnaast scheidt de huid gedurende de dag talg en zweet uit en voordat we onze huidverzorgingsproducten gaan aanbrengen, willen we de oppervlakte eerst schoon hebben. Wanneer je oogmake-up draagt, kun je de ogen eerst reinigen met de Eye Make-up Remover. Deze reinigt op milde wijze de ogen. Hij bevat Panthenol en Korenbloem, die beide een verzachtende en voedende werking hebben.

Malu wilz make up remover
Eye Make-up Remover 125ml / €12,85

 


Vervolgens kun je de rest van je gezicht reinigen met de Soft Cleansing Milk. Deze reinigingsmelk ontdoet de huid van vuil, zonder de huid uit te drogen of de huidbarrière aan te tasten en daarom is deze geschikt voor elk huidtype. De amandelolie die in de reinigingsmelk zit biedt voeding en aloë vera en waterlelie zorgen voor een verzachtende werking. Masseer de Soft Cleansing Milk met de handen over het gezicht en verwijder met een warme natte washand. Dit product verwijdert make-up, zoals foundation of poeders, maar reinigt ook de huid wanneer je geen make-up draagt. Je kunt de reiniging afsluiten met de Hydro Tonic. Deze tonic brengt de pH-waarde in balans en verfrist en verkwikt de huid. Hij is vrij van alcohol, waardoor hij de huid niet irriteert. Nu is de huid klaar voor de juiste huidverzorgingsproducten.

Malu Wilz reinigingsmelk
Soft Cleansing Milk 200ml / €22,50
Hydro Tonic 200 ml / €21,00

 


Voeden

Ik heb het al eerder verteld, maar het volgende product is een must-have: het serum. Voor wie hem nog niet kent: een serum is een fluïde, dunner dan een crème. Een serum bevat een hoge concentratie aan werkstoffen, ik noem ze de ‘Bob de Bouwers’. Deze ‘Bob de Bouwers’ dringen namelijk de huid binnen en zetten daar de huidcellen aan het werk om te herstellen, verstevigen, kalmeren of te repareren. Een serum heeft een dunne textuur, wat betekent dat de moleculen klein zijn en hoe kleiner de molecuul, hoe beter die door de huid kan dringen. Een serum is daarom jouw redder-in-nood en de oplossing bij huidproblemen en het voorkomen van huidveroudering. Wij raden je de Hyaluronic Active+ Flash Spray aan, een intensief vochtinbrengend spray-serum met hyaluronzuur. Hyaluronzuur zit van nature in de cellen en zorgt ervoor dat cellen op spanning staan, doordat het vocht vasthoudt. Wanneer de huid te weinig hyaluron bevat, resulteert dat in fijne lijntjes. De Hyaluronic Active+ Flash Spray is een tweefasen vloeistof die je voor gebruik moet schudden. De avocado olie met vitamine A voedt de huid intensief.

Malu Wilz serum
Hyaluronic Active+ Flash Spray 30ml / €38,50

 


De volgende stap is wat aandacht en liefde geven aan de gevoelige ooghuid. De huid rondom de ogen is drie keer dunner dan de rest van ons gezicht en is gevoelig voor emotie, slaap en stress. Een stukje genetische aanleg bepaalt onder andere hoe de ooghuid zicht ontwikkelt, maar de huidverzorging kan het één en ander voorkomen en verhelpen. Belangrijk is om de ooghuid op milde wijze te reinigen, zoals beschreven in de eerste stap van deze routine. Vervolgens kun je het Lift & Contour Eye Complex aanbrengen als serum. Dit product heeft een soft-touch button waarmee de geconcentreerde verzorging gemakkelijk verdeeld kan worden over de oogzone. De oogverzorging bevat hoogwaardige anti-aging ingrediënten die fijne lijntjes doen verminderen. Je kunt het product inmasseren met je ringvinger, deze vinger heeft het minste kracht en is het zachtst voor deze dunne huid. Vervolgens breng je de moisturizing eye cream aan voor optimale hydratatie. Hij heeft een verzachtende en verstevigende werking. Hij herstelt de huidbarrière en voorkomt vochtverlies voor overdag. De combinatie van deze twee producten zorgt voor optimale verzorging van de ooghuid. Tip: je kunt de producten ook op lipcontourlijn gebruiken, om lijntjes rondom de lippen te voorkomen.

Malu Wilz oogverzorging
Lift & Contour Eye Complex 7ml / €32,50

 

 

De laatste stap is het aanbrengen van een dagcrème, nachtcrème of 24-uurscrème. De Hyaluronic Active+ Cream Soft is een fantastische 24-uurscrème die zowel overdag, als voor ‘s nachts gedragen kan worden. Hij bevat een uiterst effectieve formule, dankzij drie verschillende hyaluronzuren (hoogmoleculair, laagmoleculair en cross-linked). Deze voorzien de huid van een vochtboost, waardoor ze een gladdere en frissere uitstraling krijgt. Hij verhelpt droogtelijntjes en fijne lijntjes. Macadamia olie voedt de huid, waardoor deze direct aangenaam aanvoelt. De crème is ook beschikbaar in een ‘Rich’ rijke variant, voor de extreme droge en vochtarme huiden.

Malu Wilz dagcreme
Hyaluronic Active+ Cream Soft 50ml / €41,50

 

 

Pampermoment

Je kunt de huid één keer in de week extra pamperen, door naast deze dagelijkse routine nog twee producten toe te voegen. Een dieptereiniging in de vorm van een peeling, scrub of lysing, zorgt ervoor dat opgestapelde dode huidcellen worden verwijderd en stimuleert de doorbloeding. Dit zorgt voor een frissere uitstraling en stimuleert celvernieuwing. De Jojoba Peeling is een op crèmebasis dieptereiniging met eiwitsplitsende enzymen. Deze enzymen weken de dode huidschilfers los en verwijdert ze op milde wijze. De Jojoba Peeling bevat een korrel die gepolijst is, waardoor deze ook geschikt is voor de gevoelige huiden. Gebruik de dieptereiniging in de avond, nadat je met de Soft Cleansing Milk de huid oppervlakkig hebt gereinigd. Aanbrengen op de huid en 5 minuten laten zitten. Masseer zachtjes in de huid en verwijder met een warme natte doek. Vervolgens kun je met een masker de huid extra hydratatie en verzachting bieden. De Thalasso Intensive Mask is een vochtvasthoudend gelmasker en is geschikt voor alle huidtypes.  Algenextract, hyaluronzuur en sorbitol voorzien de huid van vocht en de gelsubstantie verkoelt de huid direct. Hij is ook erg geschikt voor de mannenhuid!

Malu Wilz masker
Jojoba Peeling 50ml / €21,95
Thalasso Intensive Mask 50ml / €26,50

 


Het voorkomen van huidproblemen en huidveroudering is beter dan verhelpen en daarom is het niet verkeerd om vanaf je 20ste levensjaar te beginnen met een juiste routine. Vanaf je 25ste levensjaar gaat de huid minder collageen en elastine produceren en houdt hij minder hyaluron vast.  Deze dagelijkse routine houdt je huid in balans en biedt het wat extra verzorging, wat de huid nodig heeft om gezond oud te worden. Het advies is om deze routine zowel ‘s ochtends als ‘s avonds toe te passen, echter kun je de reiniging in de ochtend achterwegen laten. Alleen reinigen met een natte washand is voldoende.

 

Wij zijn heel nieuwsgierig met jouw ervaringen met de producten van Malu Wilz. Laat het ons weten in de comment of tag ons op Facebook of Instagram. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Neem dan contact met ons op en vraag naar één van onze schoonheidsspecialisten. Wij helpen je graag.

 

Misschien vind je deze blog ook wel interessant: Makkelijke dagmake-up met Malu Wilz

Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breid haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakidioot die graag ingredientenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.
Zorgeloos zonnen doe je zo! (update)
Lees meer...
8 Jul 2020