De verzorging van de droge huid met Medik8

23 September 2020
Een trekkerig gevoel, kleine schilfertjes op je gezicht en jeuk: Jij bent in het bezit van een droge huid. Met een moeilijk woord ook wel xerodermie genoemd. De oorzaak is een tekort aan vetten en water in de bovenste huidlaag: de hoornlaag. Vooral in het najaar geeft de droge huid in je gezicht klachten. Erg vervelend en veel mensen vragen zich dan ook af of je iets tegen die nare huidklachten kan doen! Ja, zeker kan dat! De producten van Medik8 verlichten jouw klachten. In deze blog geven wij jou informatie over de ingrediënten die Medik8 in haar producten gebruikt en welke gezichtsverzorging je het beste kan gebruiken om jouw droge gezichtshuidje weer te herstellen.


Goede huidverzorgingsroutine

Neem je huidverzorgingsroutine eens onder de loep. Geniet je van die hete douche om even lekker op te warmen? Je huid niet! De warme stralen drogen je huid alleen maar verder uit. Door de warmte verdampt namelijk het aanwezige vocht in je huid en door de hoge temperatuur lossen de natuurlijke vetten van je huidbarrière op. Dit zorgt ervoor dat je huid strak en trekkerig aanvoelt wanneer je de douche uit stapt. De huid is rood, voelt trekkerig aan en kan gaan jeuken.

Maar niet alleen die hete douche is een oorzaak van een droge huid. Het is ook voor een deel genetisch bepaald welk huidtype je hebt en ook het gebruik van verkeerde cosmetica en bijvoorbeeld klimaatveranderingen kunnen de oorzaak zijn van een droge huid in je gezicht. Denk maar eens aan die rode blosjes op je wangen na een lange winterwandeling.


Musthave ingrediënten bij een droge gezichtshuid

Niacinamide

Zorg voor goede, verzorgende ingrediënten in de huidverzorgingsproducten die je gebruikt. De Medik8 Clarity Peptides bevat onder andere niacinamide, dat ceramiden en vrije vetzuren aanmaakt zodat de huidbarrière wordt versterkt. Dit Medik8 serum trekt snel in en kalmeert je huid direct. Een bijkomend voordeel: het pakt meteen roodheid en een ongelijkmatige teint aan. Dé oplossing voor de gestreste huid.
 


Hyaluronzuur

Hyaluronzuur zorgt ervoor dat je huid beter in staat is om vocht vast te houden. De Medik8 Hydr8 B5 is een hydraterend, kristalhelder serum dat hyaluronzuur bevat. Van hyaluronzuur is het bekend dat het wel 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht kan vasthouden! Het Hyaluronzuur serum wordt snel door de huid opgenomen en verzacht direct de fijne lijntjes en rimpeltjes. Het Hydr8 B5 serum van Medik8 houdt je huid soepel, hersteld en voedt de huid. Het Medik8 Hydr8 B5 Intense serum zit zelfs vol met verzorgende en vochtvasthoudende ingrediënten waardoor je snel resultaat ziet.
 
Medik8 Hydr8 B5 Medik8 Hydr8 B5 Intense

Medik8 Hydr8 B5

Medik8 Hydr8 B5 Intense



Perfluorodecaline

Perfluorodecaline verbetert de niveaus van zuurstof in de huid en zorgt voor een gerevitaliseerde huid. Een echte huidhersteller dus zeker een ingrediënt om te onthouden. Medik8 heeft dit ingrediënt verpakt in de Medik8 Ultimate Recovery. Zoals de naam van dit product al doet vermoeden is dit product voornamelijk gericht op het herstellen en verzorgen van de droge huid en zorgt de hele dag voor vocht en comfort. De intelligente formule zorgt voor een beschermend laagje op de huid om ervoor te zorgen dat de huid wordt beschermd tegen irriterende stoffen, zodat het zich kan richten op herstel.
 


Zink

Het Medik8 Ultimate Recovery Bio-Cellulose Zinc Mask bevat onder andere zink dat een grote rol speelt bij het genezingsproces van de huid. Daarnaast beschermt zink tegen schadelijke Uv-stralen en is het een zeer goede antioxidant. De bio-cellulose sheet maskers verfrissen, kalmeren en verzachten de huid. Het masker koelt de huid direct na het aanbrengen en begint direct met hydrateren zodat je huid er meteen na gebruik opgefrist uitziet.
 


Cacaoboter

Cacaoboter brengt de natuurlijke beschermende barrière van de huid opnieuw in balans. Zo zorgt het ervoor dat waterverlies uit de bovenste lagen van de huid wordt voorkomen en ook cacaoboter zit boordevol met antioxidanten. De Medik8 Nourishing Body Cream van Medik8 zorgt ervoor dat jij snel van dat trekkerige gevoel afkomt nadat je per ongeluk toch iets te warm hebt gedoucht.
 


Squalaan

Droge lippen zijn voor veel mensen een ergernis. Zodra de verwarming binnen weer aan gaat beginnen de kloofjes te ontstaan. Het geeft een onaangenaam gevoel wat vaak de neiging tot het ‘plukken’ van velletjes veroorzaakt. De Medik8 Mutiny Lip Balm van Medik8 bevat squalaan dat direct in de lippen smelt om vocht en olie aan te vullen. Dit zorgt ervoor dat de lippen in een rap tempo weer zacht en soepel worden, en verbetert het gevoel van de huid ook op lange termijn in tegenstelling tot lipverzorging op basis van vaseline die slechts een tijdelijke oplossing bieden. Een musthave om altijd bij je te hebben!
 


Cosmeceuticals

Doordat Medik8 valt onder de cosmeceuticals, zorgt het daadwerkelijk voor huidverbetering vanwege de hoge concentratie aan werkstoffen. Cosmeceuticals werken in op de diepere huidlagen en zijn daarom niet zomaar bij de drogist te koop. Het is dan ook belangrijk de producten op de juiste manier te gebruiken om zo het beste resultaat te bereiken. Twijfel je over je huidtype of wil je meer weten over het gebruik van de producten van Medik8? Neem dan contact met ons op.
 
 

Bestsellers van Medik8:

Medik8 C-Tetra Medik8 Crystal Retinal 3 Medik8 Clarity Peptides

Medik8 C-Tetra

Medik8 Crystal Retinal 3

Medik8 Clarity Peptides

 

 

 

Misschien vind je deze blog ook wel interessant:

Verschil huidverzorging tussen drogist en salon