Dermalogica

door Anja van Dijken
14 November 2022

Het verbeteren van de huidconditie, oftewel: huidverbetering. Dermalogica is niet gericht op "beauty & glamour", maar enkel en alleen op het verbeteren en gezond maken van de huid. Daarbij wordt geen gebruik gemaakt van stoffen die huidirritaties veroorzaken. Parfum, alcoholen, minerale oliën, kleurstoffen, proeven op dieren, zijn een no-go voor het huidverbeteringsmerk Dermalogica.

Ook nieuwsgierig naar dit duidelijke merk? Lees mee wat Dermalogica voor jouw huid kan betekenen.

 

Waar komt Dermalogica vandaan?

Dermalogica komt van oorsprong uit Californië en is ontwikkeld door de engelse schoonheidsspecialiste Jane Wurwand. Ze ervaarde dat de kennis over huidverbetering niet eenvoudig te verkrijgen was in Amerika, hierdoor gemotiveerd heeft ze haar eigen opleidingsinstituut neergezet. Op deze plek konden schoonheidsspecialistes hun kennis verbreden op het gebied van huidverbetering. We hebben het over het jaar 1983.

Inmiddels zijn deze International Dermal Institutes (IDI) uitgebreid tot wel 40 vestigingen. Het ontwikkelen van een huidverbetering merk kon niet uitblijven en in 1986 is onder de supervisie van Jane Wurwand, met al haar excellente kennis het merk Dermalogica geboren.

 

Dermalogica Skin Smoothing Cream Dermalogica Sound Sleep Cocoon Dermalogica Daily Superfoliant

Dermalogica Skin Smoothing Cream

Dermalogica Sound Sleep Cocoon

Dermalogica Daily SuperfoliantDe visie van het merk Dermalogica staat bij hun nog steeds hoog in het vaandel, dat uit zich in de kenmerken van Dermalogica producten:

  • Huidverbetering en het gezond maken van de huid.
  • Geen irriterende stoffen, parfum, minerale oliën of kleurstoffen.
  • Geen ingrediënten die de huid verstoppen en acne/puistjes kunnen veroorzaken. 
  • De producten worden niet getest op dieren.

Een gezonde huid gaat boven alle beauty en glamour, wat nieuw was in die tijd. Het heeft toch zeker de vruchten afgeworpen en dit besef is gelukkig enorm doorgedrongen in de cosmetica-branche.

 

Hoe goed is Dermalogica?

De Dermalogica producten worden nog steeds in Amerika geproduceerd en zijn alleen verkrijgbaar op de plekken waar professionele kennis aanwezig is. Onder supervisie van geschoolde specialisten kan de Dermalogica specialist jou, als klant, een goed en op maat gemaakt advies geven. Personalisatie is een van de krachten van het merk Dermalogica. Een skincare plan gericht op jouw huidbehoeften en huiddoelen, daarmee haal je het beste in jouw huid naar boven.

Effectieve huidverbeteringsproducten, non-toxic, vegan en dierproefvrij. Alle formules van de producten van Dermalogica zijn vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, parabenen, minerale oliën, lanoline, s.d. alcoholen en microplastics.

Een gezonde huid staat voorop, waarin heel bewust gekeken wordt naar jouw huidbehoefte.

 

Is Dermalogica natuurlijk?

Even wat meer diepgang als het gaat om de ingrediënten die in de Dermalogica producten worden gebruikt.

Samenstelling

Alle producten zijn vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, dus parfumvrij. Vrij van minerale oliën, lanolie en SD-alcoholen.

Vegan 

99% van de producten zijn vegan. Alleen het Dermalogica Multivitamin Power Serum is niet vegan.

Glutenvrij

Alle producten van Dermalogica zijn glutenvrij en kunnen gebruikt worden door mensen met de aandoening coeliakie.

Parabenen 

Deze komen niet voor op de ingrediëntenlijst van Dermalogica.

Dierproefvrij

Dermalogica is 100% dierproefvrij en wordt erkend door cruelty-free organisaties als PETA en Leaping Bunny.

Slimme verpakking

Alle producten worden verpakt in een tube of pompsysteem. Niet alleen zodat er geen zuurstof bij het product kan komen, maar ook zodat de crème niet in aanraking komt met bacteriën (handen of vingers bij het gebruiken van de crème). Hierdoor nemen de werkzame stoffen niet in kracht af.

Duurzaamheid

Verpakkingen zijn grotendeels recyclebaar en bio-afbreekbaar. Het gebruikte karton is FSC gecertificeerd (milieuvriendelijk karton). Tegelijk wordt er waar mogelijk gebruikt gemaakt van refill mogelijkheden.

 

Dermalogica producten

Wij hebben een uitgebreide selectie aan Dermalogica producten in ons assortiment. Hieronder hebben wij een cleanser, primer en serum voor jullie uitgezocht.

Wij lichten deze mooie pareltjes van Dermalogica graag toe!

 

Dermalogica PreCleanse

Dermalogica PreCleanse

Dermalogica Precleanse is een zachte reinigingsolie voor dagelijks gebruik en de eerste stap van een dubbele reinigingsroutine. De aanwezige abrikozenpitolie en olijf-kukiunoot olie werken effectief samen om overtollig talg, uv-filters, make-up en overig vuil te verwijderen. Het zorgt voor een grondige zonder de huidbarrière aan te tasten, om een droge huid te voorkomen. 
Huidtype: Alle huidtypes, ook de gevoelige huid.

 

Dermalogica SkinPerfect Primer SPF 30

Dermalogica SkinPerfect Primer SPF 30

 

Dermalogica SkinPerfect Primer SPF30 is een primer die je dagelijks na het aanbrengen van je gezichtscrème kunt gebruiken. Het kan als fixatie onder de make-up worden gebrukt om de draagbaarheid hiervan te verlengen, of alleen als gezichtsverzorging. Het bevat peptiden om de huid te verstevigen, parelpoeder om de teint te egaliseren en factor 30 om te beschermen uv-stralen. 
Huidtype: Alle huidtypes.

 

Dermalogica Biolumin-C Serum

Dermalogica Biolumin-C Serum

 

Dermalogica Biolumin-C serum is antioxidant complex serum dat volledig de kracht van een vitamine C serum benut. Het verheldert de huid, heeft een verstevigend effect op de huid en vermindert fijne lijntjes. Het bevat daarnaast AHA-zuren om op milde wijze dode huidcellen te verwijderen, zodat de vervolgstappen van producten nog beter door de huid worden opgenomen. 
Huidtype: Alle huidtypes, met name bij pigmentatie.

 

Waar wordt Dermalogica verkocht?

Dermalogica producten zijn verkrijgbaar bij Care for Skin, eenvoudig online bij ons te bestellen. Professionele en geschoolde schoonheidsspecialistes kunnen je advies geven om de juiste Dermalogica producten te kiezen voor jouw huid. Neem gerust contact met ons op!

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.