Doe-het-zelf gezichtsbehandeling voor een Glowy Skin

2 April 2022

Hoe krijg jij een Glowy Skin? We hebben eens stappenplan voor je gemaakt waarmee jij binnen no-time een prachtige 'glow' hebt.

 

Reinigen

Stap 1 is het goed reinigen van de huid met je favoriete reinigingsmelk, reinigingsolie, reinigingsgel of reinigingsfoam. Gebruik een warme natte washand om gezichtscleanser te verwijderen. Je kunt nu aan de slag met de ‘Glowy Skin Routine’.

Aan te raden product: 

Alpha-H Balancing Cleanser

Alpha-H Balancing Cleanser



Peeling

Gebruik nu een peeling met fruitzuren en een zachte korrel. Breng de peeling royaal aan en laat 2 tot 5 minuten zitten. Masseer vervolgens de peeling zachtjes met vochtige handen op de huid, met ronddraaiende bewegingen. Besteed wat meer aandacht en druk op de kin, rondom de neusvleugels en het voorhoofd. Verwijder de peeling grondig met voldoende water en een washand.

De peeling ontdoet de huid direct van schilfers en een te dikke hoornlaag. Daarnaast stimuleert deze stap de doorbloeding, wat de huid direct ontdoet van een vale kleur. De doorbloeding stimuleren heeft ook als effect dat zuurstof in het bloed weer naar het huidoppervlak komt en hierdoor kan de huid beter de werkstoffen uit de volgende producten opnemen.

Aan te raden producten: 

Marlyse Blue Face Scrub Medik8 Pore Refining Scrub

Marlyse Blue Face Scrub

Medik8 Pore Refining Scrub

 

Massage met vitamine C

Na de peeling, oftewel dieptereiniging, is het tijd om de huid een boost te geven met vitamine C en wat massagegrepen. Ja, gezichtsmassage kun je bij jezelf doen! Masseren stimuleert de doorbloeding, verzacht de –wellicht gespannen- gezichtsspieren en kraaienpootjes. Tijdens het kneden van het huidweefsel wordt het bindweefsel geprikkeld om meer collageen en elastine aan te maken, wat op lange termijn zorgt voor een veerkrachtigere, stralende huid. Dagelijks je gezicht kort masseren heeft een positief effect op de uitstraling van de huid, maar neem nu even extra de tijd om de huid flink te prikkelen. Gebruik een Vitamine C serum om te masseren. Vitamine C verheldert de huid, vermindert hyperpigmentatie, beschermt de huid als sterke antioxidant en laat haar weer stralen.

Maak een combinatie van strijkende bewegingen, ronddraaiende bewegingen en knijpbewegingen om de huid goed te stimuleren. Kneed de huid een beetje extra rondom de ogen en de lijntjes rondom de mond. Probeer altijd naar buiten en omhoog te beweging, om optisch een facelift te creëeren. Masseer door totdat de huid de olie heeft geabsorbeerd.

Aan te raden product:

Medik8 C-Tetra

Medik8 C-Tetra



Masker

Breng vervolgens over deze ingemasseerde olie een gezichtsmasker met peptiden en hyaluronzuur. Dit kan een Sheet Masker zijn (dit is zo’n scary movie maskertje dat je op je huid plakt) of een crème masker. Laat dit masker 20 minuten zijn werk doen en drink ondertussen een aantal glazen water. Veel water drinken zorgt ervoor dat je afvalstoffen beter kunt afvoeren en de huid een gezondere uitstraling krijgt.


Aan te raden producten: 

Medex Face Lift Mask Medik8 Ultimate Recovery Bio-Cellulose Zinc Mask

Medex Face Lift Mask

Medik8 Ultimate Recovery Bio-Cellulose Zinc Mask

 

Dag- of nachtverzorging met tanning drops


Verwijder het masker en masseer kort eventuele restanten in. Breng nu een vitamine C serum aan om de huid nog weer eens te voorzien van een vitamine C boost. Kies vervolgens je favoriete dagcreme of nachtcrème en meng daar een paar druppels Bondi Sands Pure Concentrated Self Tan Drops door. Deze bruine druppeltjes kleuren de huid subtiel bruin, zodat je een gezond kleurtje hebt, ook tijdens de winter.

Gebruik het serum en de crème in combinatie met de tanning drops dagelijks. Zo houd je de goede conditie van de huid bij. De peeling, massage en het masker kun je één keer per week toepassen of wanneer de huid het écht nodig heeft.

Aan te raden producten:

Bondi Sands Pure Concentrated Self Tan Drops Medik8 C-Tetra

Bondi Sands Pure Concentrated Self Tan Drops

Medik8 C-Tetra

 

Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van de producten, passend bij jouw huid? Of heb je een andere vraag? Onze schoonheidsspecialistes helpen je graag verder! Stuur een mail naar [email protected] of neem telefonisch contact met ons op via 0850-607005.