Doe-het-zelf gezichtsbehandeling voor een Glowy Skin

door Julianne Bruining
18 December 2019

Reinigen

Stap 1 is het goed reinigen van de huid met je favoriete reinigingsmelk, reinigingsolie, reinigingsgel of –mousse. Gebruik een warme natte washand om het reinigingsproduct te verwijderen. Je kunt nu aan de slag met de ‘Glowy Skin Routine’.

Aan te raden product: Maria Galland - 67 Huile Démaquillant ClartéPeeling

Gebruik nu een peeling met fruitzuren en een zachte korrel. Breng de peeling royaal aan en laat 2 tot 5 minuten zitten. Masseer vervolgens de peeling zachtjes met vochtige handen op de huid, met ronddraaiende bewegingen. Besteed wat meer aandacht en druk op de kin, rondom de neusvleugels en het voorhoofd. Verwijder de peeling grondig met voldoende water en een washand.

De peeling ontdoet de huid direct van schilfers en een te dikke hoornlaag. Daarnaast stimuleert deze stap de doorbloeding, wat de huid direct ontdoet van een vale kleur. De doorbloeding stimuleren heeft ook als effect dat zuurstof in het bloed weer naar het huidoppervlak komt en hierdoor kan de huid beter de werkstoffen uit de volgende producten opnemen.

Aan te raden producten: Marlyse Blue - Face Scrub, Medik 8 - Pore Refining Scrub

 

Massage met vitamine C

Na de peeling, oftewel dieptereiniging, is het tijd om de huid een boost te geven met vitamine C en wat massagegrepen. Ja, gezichtsmassage kun je bij jezelf doen! Masseren stimuleert de doorbloeding, verzacht de –wellicht gespannen- gezichtsspieren en kraaienpootjes. Tijdens het kneden van het huidweefsel wordt het bindweefsel geprikkeld om meer collageen en elastine aan te maken, wat op lange termijn zorgt voor een veerkrachtigere, stralende huid. Dagelijks je gezicht kort masseren heeft een positief effect op de uitstraling van de huid, maar neem nu even extra de tijd om de huid flink te prikkelen. Gebruik een huidolie met vitamine C om te masseren. Vitamine C verheldert de huid, vermindert hyperpigmentatie, beschermt de huid als sterke antioxidant en laat haar weer stralen.

Maak een combinatie van strijkende bewegingen, ronddraaiende bewegingen en knijpbewegingen om de huid goed te stimuleren. Kneed de huid een beetje extra rondom de ogen en de lijntjes rondom de mond. Probeer altijd naar buiten en omhoog te beweging, om optisch een facelift te creëeren. Masseer door totdat de huid de olie heeft geabsorbeerd.

Aan te raden product: Medik8 - Glow Oil, Marlyse Blue - Serum Night


Masker

Breng vervolgens over deze ingemasseerde olie een masker met peptiden en hyaluronzuur. Dit kan een sheet-mask zijn (dit is zo’n scary movie maskertje dat je op je huid plakt) of een crème masker. Laat dit masker 20 minuten zijn werk doen en drink ondertussen een aantal glazen water. Veel water drinken zorgt ervoor dat je afvalstoffen beter kunt afvoeren en de huid een gezondere uitstraling krijgt.


Aan te raden producten: Medex - Face Lift Mask, Medik8 - Ultimate Recovery Bio-Cellulose Zinc Mask

 

 

Dag- of nachtverzorging met tanning drops


Verwijder het masker en masseer kort eventuele restanten in. Breng nu een vitamine C serum aan om de huid nog weer eens te voorzien van een vitamine C boost. Kies vervolgens je favoriete dag- of nachtcrème en meng daar een paar druppels Tanning Drops door. Deze bruine druppeltjes kleuren de huid subtiel bruin, zodat je een gezond kleurtje hebt, ook tijdens de winter.

Gebruik het serum en de crème in combinatie met de tanning drops dagelijks. Zo houd je de goede conditie van de huid bij. De peeling, massage en het masker kun je één keer per week toepassen of wanneer de huid het écht nodig heeft.

Aan te raden producten: Carita - Les Précis - 10 % Vitamine C [+] DipeptidesMedik8 - C-TetraMaria Galland - 360 Crème Soyeuse Lumin'Éclat

 

 

Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van de producten, passend bij jouw huid? Of heb je een andere vraag? Onze schoonheidsspecialistes helpen je graag verder! Stuur een mail naar [email protected] of neem telefonisch contact met ons op via 0850-607005.

Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breid haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakidioot die graag ingredientenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.