Dr. Grandel Hydro Active

door Anja van Dijken
18 Juli 2022

Intensieve hydratatie, daar staan de Hydro Active producten van Dr. Grandel voor! Intelligente werkstoffen, verzorgende oliën en bijzondere inkapselingstechnieken, zorgen voor mooie en hoogwaardige crèmes, concentraten en maskers die de huid intens hydrateren.

 

Voor welk huidtype is de Hydro Active lijn geschikt?

Je zou kunnen zeggen dat de Dr. Grandel Hydro Active lijn geschikt is voor alle huidtypes. De normale, droge, maar ook de gemengde en gevoelige huid heeft baat bij de Hydro Active lijn. Deze lijn richt zich op deze huidtypes die veelal ook nog eens vochtarm zijn.

Het vochtgehalte van je huid is erg bepalend voor de conditie van je huid, gun je huid daarom dagelijks een flinke dosis vocht in de vorm van hyaluronzuur.  

 

Wat doet hyaluronzuur voor de huid?

Hyaluronzuur is een zeer effectief ingrediënt, waarmee vocht in de huid kan worden aangetrokken en worden vastgehouden. Van oorsprong is dit stofje van nature aanwezig in de huid. Slechts 1 molecuul kan tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, dus dat belooft veel. Hyaluronzuur zal elke huid verbeteren, je leest het goed: alle huidtypes, ongeacht de conditie van dit moment.

  • Het vochtgehalte in de huid wordt verhoogd.
  • De huid wordt soepeler en steviger.
  • Het geeft de huid meer volume.
  • Fijne lijntjes en droogterimpels worden direct opgevuld en vervagen.
  • Het werkt ontstekingsremmend, waardoor wondjes (acne) sneller genezen.
  • Is een antioxidant, dat betekent bescherming-weerstand voor de huid.

 

Werkt hyaluronzuur ook voor de huid met acne?

De uitwerking van hyaluron op de huid met acne, kan heel positief zijn. Een acne huid heeft veelal te kampen met ontstekingen, maar deze huid is veelal ook niet in balans als het gaat om de talgproductie.

Door het gebrek aan vocht (lees water) in de huid, zal de huid meer talg gaan produceren. De huid kan van zichzelf namelijk niet meer vocht produceren, maar zal een vocht tekort wel ervaren als zijnde: er is werk aan de winkel, er is onbalans, dus meer talgproductie. Dit laatste kan de acne huid echt niet aan en zal hierdoor nog vetter worden en veelal meer ontstekingen gaan vertonen.

Dus JA, ook de huid met acne heeft baat bij hyaluronzuur. Het vochttekort wordt van buitenaf aangevuld, waardoor de huid meer in balans (vet-vocht) zal raken.

Er is wel een maar! De acne huid is erg gevoelig voor ingrediënten die de poriën nog meer zullen verstoppen, de zogenaamde comedogene ingrediënten. Let daarom bij aanschaf van een hyaluronzuur serum dat dit product vrij is van parabenen, siliconen, lanoline, lijnzaadolie en minerale oliën.

 

In welk product uit de Hydro Active lijn zit veel hyaluronzuur?

We lichten een paar mooie, sterk hydraterende producten uit de Hydro Active lijn toe. Deze bevatten allen veel hyaluronzuur en geven jouw huid per direct een sterke vochtboost.

Dr. Grandel Hyaluron Refill Cream en de Dr. Grandel Hydro Active Moisturizer zijn beide sterk hydraterende gezichtscreme’s die bij een vochtarme en droge huid ten zeerste zijn aan te bevelen. Ze bevatten hyaluron fillers die de huid een directe vochtboost geven.

Daarnaast oftewel daarbij is het voor een vochtarme en droge huid een aanrader om dagelijks, wekelijks of als boost te blijven voorzien van optimale hydratatie. Dit kan in de vorm van een serum, een masker of ampullen. Dit zijn waardevolle aanvullende producten waarmee de dagelijkse verzorgingsroutine kan worden uitgebreid:

  • Dr. Grandel Hyaluron Filler Caps: de visjes van Dr. Grandel worden deze caps ook wel genoemd. Deze caps kunnen dagelijks, maar ook als kuur worden ingezet, zowel in de ochtend als in de avond of gewoon tussendoor. Uiteraard op de gereinigde huid en onder de dagcrème of nachtcrème. Het geeft de huid per direct meer volume en elasticiteit, waardoor de droogterimpeltjes en fijne lijntjes gelijk minder zichtbaar zullen worden.
  • Dr. Grandel Oxygen Moisturizer: het hyaluronzuur serum dat is gebaseerd op een speciaal zuurstof complex en wordt direct door de huid opgenomen. Het zuurstof revitaliseert de huid en stimuleert de stofwisselingsprocessen, waardoor het de algehele uitstraling verbetert. Daarnaast is het serum verrijkt met hyaluronzuur, wat zorgt voor intense hydratatie. Het serum kan dagelijks onder de dagcrème en de nachtcrème worden ingezet.
  • Dr. Grandel Moisture Mask: dit sterk hydraterend masker geeft de huid per direct een stevige dosis vocht, waardoor het gelijk fris, glad en gehydrateerd aanvoelt. Het masker werkt tevens heel positief op de vermoeide huid, het hierin verwerkte cafeïne heeft een activerende werking op de huid waardoor de microcirculatie wordt gestimuleerd alsmede de huid sterk wordt gehydrateerd.
  • Dr. Grandel Hydro Active Ampullen: deze Dr. Grandel ampullen bevatten een intens hydraterend concentraat en zijn zeer geschikt voor een dagelijks boost of als een kuur. De ampul revitaliseert de huid en zorgt voor een diepe hydratatie, waardoor de huid meer volume krijgt en fijne lijntjes worden verminderd.

 

 

Dr. Grandel Hyaluron Refill Cream Dr. Grandel Oxygen Moisturizer Dr. Grandel Hydro Active Ampullen

Dr. Grandel Hyaluron Refill Cream

Dr. Grandel Oxygen Moisturizer

Dr. Grandel Hydro Active Ampullen

 

 

Heb je advies nodig om te weten welke producten van de Dr. Grandel Hydro Active lijn bij jou passen? Bel of mail ons hierover.

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.