Favoriet: Hydrating Enzyme Mask met een 5-in-1 werking

door Julianne Bruining
16 September 2020

In deze blog vertellen wij jou waarom wij zo fan zijn van het IMAGE Skincare VITAL C – Hydrating Enzyme Mask. Dit gezichtsmasker is uniek en zeer actief met een 5-in-1 werking: hydrateren, exfoliëren, verhelderen, egaliseren en stimuleren. Hierdoor is dit actieve masker geschikt voor veel verschillende huidproblemen en huidtypen!

Dit romige crèmemasker ruikt heerlijk naar sinaasappels. De gehele Image Skincare VITAL C lijn is verrijkt met sinaasappelextract en ook in dit masker is deze heerlijk geur verwerkt. Dat geeft direct een verfrissend en zomers gevoel!

 

Wat het VITAL C - Hydrating Enzyme Mask doet 


Hydrateren

Dit masker bevat veel natuurlijke oliën, boters en hyaluronzuur-moleculen die de huid direct intensief voeden en hydrateren. Dit maakt dit masker uitermate geschikt voor de droge en schilferige huid. Als je een hele droge huid hebt kan het zelfs zo zijn dat de huid dit crèmemasker zo goed als volledig op slurpt! Maar ook voor een vette en gecombineerde huid kan dit masker goed. Het verstopt de poriën namelijk niet.

 

Exfoliëren

Het Hydrating Enzyme Mask bevat naast hydraterende oliën en boters ook speciale eiwitsplitsende enzymen. Deze enzymen zijn afkomstig van onder andere papaja en ananas. Eiwitsplitsende enzymen hebben een exfoliërende werking, doordat het de lijmstof tussen de dode huidcellen losweekt. Hierdoor laten de dode huidschilfers los en komt er een glowy skin tevoorschijn. Deze enzymen zijn dus geen fruitzuren, zoals glycolzuur en salicylzuur, en daardoor mag dit masker ook tijdens zwangerschap worden gebruikt. Het masker is ook geschikt voor een doffe, verdikte en onzuivere huid.

 

Verhelderen

Dit masker heeft ook een verhelderende werking op pigmentvlekken en dofheid dankzij 15% vitamine C. Dit is een hoge dosis vitamine C, waardoor dit masker zeer actief is. Het masker kan daardoor ook een beetje tintelen op de huid, vooral als je dit masker nog niet eerder hebt gebruikt. Vitamine C verheldert pigmentvlekken en een doffe teint, waardoor de huid egaler en glanzender wordt. Dit masker is daardoor ook geschikt voor de ouder wordende huid die er wat pips en dof uitziet.

 

Egaliseren

Het Hydrating Enzyme Mask vermindert daarnaast ook nog eens roodheid en rode plekjes na puistjes. De 20% vitamine C is in staat om de vaatwanden van de bloedvaatjes te versterken, als een soort steunkous. Daardoor kunnen zichtbare vaatjes bij couperose, irritatie bij puistjes en rosacea en een algeheel doorbloedde huid zichtbaar rustiger worden. Dit masker geeft ook een verkoelend effect op de huid, waardoor de vaatwanden weer sneller sluiten. Ook stimuleert het de wondgenezing na puistjes, waardoor deze als sneeuw voor de zon verdwijnen. 

 

Stimuleren

Als laatste werkt dit masker stimulerend op de celvernieuwing en collageenaanmaak, waardoor dit masker ook uitermate geschikt is tegen huidveroudering en littekentjes na puistjes. Vitamine A en E werken daarbij ook nog eens als sterke antioxidant die de schade van vrije radicalen herstellen. Bij regelmatig gebruik wordt de huid veerkrachtiger, sterker en egaler.

Direct na gebruik voelt de huid zijdezacht aan met een stralende glow. De huid is direct gehydrateerd en heeft een ‘plumping’ effect. Na zo’n 2 tot 4 dagen na gebruik van dit masker is het effect zichtbaar betreft het herstellen van plekjes na puistjes, het verminderen van roodheid en het egaliseren van de huidsteint.  

 

Het gebruiken van het Hydrating Enzyme Mask

Let op: Dit masker is zeer actief en kan tintelen op de huid. Het tintelen kan geen kwaad, dat is enkel een teken dat het masker echt zijn werk doet. Wel is het advies is om het gebruik van dit masker op te bouwen via onderstaand schema, om de huid te laten wennen aan het product en een overmatige reactie van de huid te voorkomen. 

Week 1 t/m 3: eenmaal per week, 5 minuten
Week 4 t/m 6: eenmaal per week, 10 minuten
Week 7 t/m 9: eenmaal per week, 15 minuten
Week 10 t/m - : Eén tot tweemaal per week, 10 tot 15 minuten

Gebruik het crèmemasker dus eerst eenmaal per week, bijvoorbeeld op een avond na de reiniging. Breng een dunne laag aan en laat zitten gedurende het voorgeschreven aantal minuten, of verwijder indien het tintelende gevoel te intensief wordt. Verwijder dit masker grondig met een lauwwarme washand en spoel goed na met extra water. Breng na het masker een Image Skincare Serum en een Image Skincare Dagcreme of Image Skincare Nachtcreme aan, passend bij jouw huidbehoefte.

Tip: voor het intensiveren van dit masker kun je vershoud-folie uit de keuken op maat van het gezicht knippen en deze over het masker plakken. Hierdoor ontstaat er meer warmte op de huid en werken de eiwitsplitsende enzymen intensiever.

 

Het VITAL C - Hydrating Enzyme Mask kopen

Nieuwsgierig geworden naar dit masker? Je kunt hem bestellen in de IMAGE Skincare VITAL C – Hydrating Enzyme Mask in full-size of in een sample tube, IMAGE Skincare VITAL C – Hydrating Enzyme Mask Sample

 

 

De best-verkochte van IMAGE Skincare Cleanser:

Image Skincare ORMEDIC - Balancing Facial Cleanser Image Skincare VITAL C Hydrating Facial Cleanser AGELESS - Total Facial Cleanser

Image Skincare ORMEDIC - Balancing Facial Cleanser

Image Skincare VITAL C Hydrating Facial Cleanser

Image Skincare AGELESS Total Facial Cleanser

 

IMAGE Skincare kopen? Voor 21:00 besteld = morgen in huis!

 

 

Julianne Bruining
Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breidt haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakvrouw die graag ingrediëntenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.