Zongebruinde huid behouden - Care for Skin
Gratis verzending vanaf € 39
Klantenbeoordeling 9,4
Cadeau vanaf € 75

Gebruinde huid behouden?

  • Geplaatst op
  • Door Anja van Dijken
  • 0
Gebruinde huid behouden?

Heerlijk op vakantie geweest, prachtig weer gehad en je huid is mooi gebruind door de zon, op één of andere manier is je prachtige bruine huid in no-time weer weg! Gelukkig hebben wij een paar tips voor je waarmee je langer geniet van je zongebruinde huid.

Zolang mogelijk genieten van je zongebruinde huid, wij vertellen je hoe je dit kunt doen!Je gebruinde huid behouden met deze 6 tips!1. Hydrateer

Belangrijk is het om ervoor te zorgen dat je huid uitdroogd, wanneer je huid droog wordt sterven de huidcellen af en verdwijnt je gebruine huid sneller. Gebruik daarom altijd na het zonnen en after-sun of een hydraterende bodylotion en blijf deze ook de dagen erna gebruiken. Je houdt hiermee je huid soepel en gehydrateerd waardoor de huidcellen minder snel afsterven.

Ook is het belangrijk om je huid van binnenuit van voldoende vocht te voorzien, drink daarom elke dag voldoende water. Je zorgt hiermee voor een betere doorbloeding waardoor je huid in een betere conditie verkeerd en minder snel droog zal worden.2. Scrubben

Scrubben dien je te doen voordat je op vakantie gaat en je huid blootstelt aan de zon. Door het scrubben verwijder je de dode huidcellen op je lichaam en begin je te zonnen met een 'nieuwe' huid. De zon krijgt hierdoor de kans om beter tot de huid door te dringen en je huid een diepere bruine kleur te geven.  Je kunt het beste beginnen met scrubben een week voordat je op vakantie gaat en je huid twee- tot driemaal een scrubsessie te geven.

 

Ook tijdens je vakantie is het goed om je huid eenmaal te scrubben, doet dit dan met een mildere scrub.

 

3. Smeren

Het klinkt misschien gek, maar wil je lang van je gebruinde huid genieten, zorg er dan voor dat je jezelf goed insmeert met een zonnebrandcrème. Je vertraagd hiermee het bruiningsproces waardoor de kans op verbranden minder aanwezig is. Zodra je verbrand, streven de bovenste huidcellen af en gaat de huid schilferen. Na enkele dagen begin je weer met een witte huid, dit is natuurlijk zonde wil je lang van je gebruinde huid genieten.

 

Neem dus de tijd voor het verkrijgen van een gebruinde huid. Hoe geleidelijker je dit proces laat verlopen, des te langer je ervan zult genieten.Bruine huidijthee
4. Eet gezond

Een gezonde huid is essentieel voor een mooi bruine kleur. Eet daarom veel groente en fruit. In groente en fruit zitten veel ingrediënten die de conditie van je huid en lichaam verbeteren. Vooral wortels, kool en broccoli zitten vol met antioxidanten die goed zijn voor je huid. En wat is er nu lekkerder dan een verse Smoothie in de zon.

 

5. Pas op met douchen en baden.

Lang en warm douchen en baden is niet goed voor je huid, ze droogt hiervan uit. Zoals we eerder aangaven is uitdroging funest voor het behouden van je gebruinde huid. Stap liever een paar minuten onder een lauwe douche en gebruik na het douchen een lotion om je huid te hydrateren en te beschermen tegen uitdroging.

 

6. Zelfbruiners.

Hoe goed je ook je best doet, een gebruinde huid zoals je die in de zonnige landen krijgt houdt in Nederland geen jaar stand. Wil je ook nog in de herfst en winter genieten van een gebruinde huid, probeer dan eens een Zelfbronzer! Deze geven je huid een natuurlijk gebruinde kleur bij 2 of 3 keer peer week gebruiken.

 

Tip: Wil je de werking van de Zelfbronzer versterken, Scrub dan van te voren je huid.
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden