Gezichtsbehandeling voor thuis!

door Anja van Dijken
22 December 2020

Ben jij af en toe ook aan wat extra ontspanning toe? Voor een beetje extra me-time? Gun jezelf een heerlijk moment waarin je jezelf verwend met de mooiste gezichtsproducten alsof je op de stoel ligt bij je schoonheidsspecialist.

 

Wellness

De laatste jaren is het begrip wellness zogezegd hot. We willen vaker een ontspanningsmoment, en we kiezen hier gelukkig ook vaker voor omdat met name de wereld om ons heen al druk en chaotisch genoeg is. Een eigen me-time momentje is dan de oplossing, even wat tijd voor jezelf. De één doet dit door een flinke wandeling te maken, de ander kruipt in de hoek van de bank met een favoriet boek en een heerlijke kop relax thee. Wat voor velen het ultieme ontspanningsmoment is, is gewoon jezelf eens een extra verzorgingsmomentje geven. Je opsluiten in de badkamer voor een uitgebreide gezichtsbehandeling, weer even helemaal tot rust komen, nieuwe energie krijgen en ook nog eens een goede verzorgde en zachte huid.


We gaan gelukkig de laatste jaren massaal naar de schoonheidsspecialist en het verzorgen van onze huid staat gelukkig ook bij velen in een hoog vaandel. Maar dat extra verzorgingsmomentje thuis, dat schiet er nog wel eens bij in.

 

Dubbele werking

Eigenlijk heeft een dergelijk me-time moment een dubbele werking als het gaat om ontspanning en je huid. Alles draait hierbij om wellness, wat eigenlijk zoveel betekent als het lichamelijk welbevinden. Als jij ontspannen bent, zal dat te zien zijn aan je huid. Gun jezelf dat me-time momentje.


Met de thuisbehandelingssets van Care for Skin leg je je huid in de beste handen, namelijk die van jezelf.
We hebben voor jou een aantal sets samengesteld van verschillende merken. Je huid krijgt hiermee een enorme boost, dit ter ondersteuning van de dagelijks verzorgingsroutine. Je zult merken dat dit een weldaad is voor je huid, je geest en daarmee voor jou als geheel. Je kunt deze in een aantal stappen volgen, de omschrijvingen staan uitgebreid bij de sets vermeld, maar graag nemen je hierin mee… relax en geniet!

 

Stappenplan

Stap 1: De voorbereiding – zet een ontspannen muziekje aan, en steek eventueel een (geur)kaarsje aan. Leg alle producten klaar voor de behandeling. Zorg voor een grote haarband (bandeau), zodat de haren uit je gezicht zijn.


Stap 2: Reinig je gezicht met een passende reinigingsmilk en neem dit af met een warme kompresdoek. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van de Face Massage Roller, dit zorgt voor extra doorbloeding.


Stap 3: Indien je huid het nodig heeft, neem een zachte scrub, waarmee je alle dode huidcellen van je gezicht verwijdert. Vermijd hierbij de oogcontouren en lippen. Verwijder de scrub met een warme kompresdoek.


Stap 4: Warm je huid op door een stoombadje te nemen. Je kunt hiervoor een pannetje warm water nemen, daar eventueel een paar druppels etherische olie aan toevoegen, drapeer een handdoek over je hoofd, sluit je ogen en geniet zo’n vijf tot tien minuten van de stoom over je gezicht. Dep de huid daarna droog.


Stap 5: Nu het gezicht lekker warm en zacht is geworden door de stoom, is het moment om de huid te voeden met een ampul, serum of concentraat. Deze mag over het gehele gezicht worden aangebracht, inclusief de hals en decolleté. Breng het masker aan wanneer de ampul, serum of concentraat goed is ingetrokken. Er zijn maskers die geschikt zijn voor zowel het gezicht als de oogzone, maar er zijn ook aparte oogmasker verkrijgbaar.

Neem het moment om het geheel in te laten werken, lekker even je ogen sluiten. Een dun schijfje komkommer kan heerlijk verfrissend werken voor de ogen. Na 10 tot 20 minuten mag het masker worden verwijderd met ruim warm water in combinatie met de kompresdoek.


Stap 6: Breng nu als laatste de voedende nachtcrème aan en geniet van je heerlijk verzorgde en stralende huid.

 

Bekijk hier onze thuisbehandelingssets voor een ontspannen moment en een stralende huid.

 

 

 

Onze tips:

Oolaboo Treatment voor thuis gevoelige & vochtarme huid Medex Anti-aging Treatment voor thuis Image Skincare Hydrating Treatment voor thuis


Oolaboo
Treatment voor thuis gevoelige & vochtarme huid

SHOP NUMedex

Anti-aging Treatment voor thuis

SHOP NUImage Skincare

Hydrating Treatment voor thuis

SHOP NU

 

 

 

Misschien vind je deze blog ook interessant:

Blog: Het verschil tussen huidtype en huidconditie

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.