SPOTLIGHT: Haal de zon in huis met Malu Wilz!

door Julianne Bruining
29 Mei 2019

Haal de zon in huis met Malu Wilz!

In Nederland hebben we niet altijd geluk met het weer. Zomers zijn wij Nederlanders altijd maar al te blij met een weersvoorspelling vol zonneschijn en een lekkere warme temperatuur. Soms kunnen we er weken van genieten, soms maar een paar dagen. Hoe dan ook, met deze producten haal jij de zon in huis en kun jij non stop genieten van een gezonde, beschermde, bruine huid.

De makkelijke zelfbruiner

Malu Wilz heeft namelijk een nieuw product ontwikkeld: de Self Tanning Lotion Face & Body. Zoals de naam als zegt is dit een zelfbruinende lotion, geschikt voor lichaam én gezicht! Dankzij de het stofje DHA (dihydroxyacetone) is de lotion in staat om de bovenste huidlaag subtiel bruin te kleuren en een zongekust effect te geven. DHA is een ketose-suikermolecuul, die reageert met bepaalde eiwitten uit de bovenste lagen van de huid. Daar bevinden zich droge, droge huidcellen en die kleuren door deze reactie binnen 3 á 4 uur bruin. De kleur vervaagt wanneer de huidcellen door het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid afschilferen. De lotion heeft een fijne textuur die makkelijk egaal te verdelen is. De Self Tanning Lotion bevat walnootextract en sheaboter, wat de huid voedt en zacht doet laten aanvoelen. Hij is vrij van parabenen, minerale oliën, alcohol en hij is dermatologisch getest.
   Self Tanning Lotion 200 ml / €27,50

 

 

Beschermen tegen de zon

Wanneer de zonnige dagen dan toch ineens in opkomst zijn, is een goede bescherming tegen UV-stralen erg belangrijk. Uit diverse onderzoeken blijkt dat UV-straling de grootste veroorzaker van huidkanker is en daarnaast veroorzaken UV-stralen 96% van vroegtijdige huidverouderingssymptomen. Bescherm je huid daarom altijd minimaal met factor 30 of 50, ook als je nooit verbrand. De Sun Protect Body SPF30 is geschikt voor het lichaam: hij trekt snel in en bevat hyaluronzuur. Hyaluronzuur werkt vochtvasthoudend en voedt de huid intensief. Hij heeft een lekkere zomerse geur en met een inhoud van 200ml en factor 30 ben jij voor een flink aantal zonnige dagen goed voorzien.

 

 

  Sun Protect Body SPF 30 200ml / €28,50

 

Voorkomen van huidveroudering

Ook wanneer het halfbewolkt is, is het belangrijk om onbedekte delen van je lichaam te beschermen tegen UV-straling. Het gezicht wordt continu blootgesteld aan UV-straling en symptomen van vroegtijdige huidveroudering zijn dan ook meestal te zien in het gezicht, hals en decolleté als pigmentatievlekken en fijne lijntjes. Maar op bewolkte dagen smeer je vaak niet je hele lijf in met zonnebrandcrème. Daarom is de Sun Protect Face SPF30 geschikt voor dagelijks gebruik. Naast dat de Sun Protect Face ook hyaluronzuur bevat, bevat hij ook vitamine E. Vitamine E beschermt de huid tegen vrije radicalen. Hij ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid en is dermatologisch getest. Je kunt de Sun Protect Face dragen in plaats van een dagcrème. Breng dan eerst een serum aan, passend bij jou huidtype en vervolgens de SPF crème hier overheen. Vergeet ook niet de handruggen in te smeren, om ook deze onbedekte delen te beschermen tegen de UV-stralen.  
    Sun Protect Face SPF 30, 50ml / €16,50Herstellen na zon

Na een flinke zonnige periode, ofwel in Nederland, ofwel een zonvakantie in het buitenland, heeft de huid een beetje extra verzorging nodig. Vaak komt de huid na een warme periode wat vochttekort en bij het niet goed beschermen zijn de cellen wellicht beschadigd door de UV-stralen. De After Sun Repair Ampullen doen wat ze beloven. Ze bevatten papaya extract, wat een verzorgend en verstevigend effect heeft. Hibiscus heeft een kalmerende werking zonbeschadigde huid. Allantoïne ondersteunt de celvernieuwing en maakt de huid zacht, soepel en glad. Panthenol voorziet de huid van een vochtboost en optimale hydratatie voor de uitgedroogde huid. Perzikextract geeft een verfrissend gevoel op de huid, wat heerlijk is na een warme dag. De ampullen zijn inzetbaar tijdens een zonvakantie, om de huid te verfrissen en te kalmeren na een zonnige dag en klaar te stomen voor de volgende dag. De ampullen zijn ook in kuurverband inzetbaar, om de huid te herstellen na een zonnige periode. Een doosje bevat drie ampullen en elk ampul dient in één keer gebruikt te worden, omdat de werkstoffen 24 uur houdbaar zijn na openbreken. Breek het ampul voorzichtig open door om beide handen een tissue te doen en verdeel op een gereinigde huid. Vergeet ook niet je hals en decolleté mee te nemen.
   After Sun Repair Ampullen 3x 2ml / €12,50

  

 

 

Wij horen graag wat je van de Malu Wilz zonproducten vindt! Laat een review achter op onze website of reageer met een leuk bericht onder deze blog. Heb je hulp nodig bij het bestellen op de website? We helpen je graag.

Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breid haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakidioot die graag ingredientenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.
Zorgeloos zonnen doe je zo! (update)
Lees meer...
8 Jul 2020