Help, ik heb een glimmende huid!

door Anja van Dijken
1 Augustus 2022

Herken je dat? Je bent nog maar een uurtje in de benen, op kantoor, op school of waar dan ook en je huid begint alweer te glimmen. Je voorhoofd lijkt net een spiegel.

Hoe komt het en wat kun je tegen een glimmend voorhoofd of gezicht doen, we leggen het je graag uit in dit artikel. 

 

Waarom glanst mijn huid?

Een glimmende of glanzende huid komt vaak voor, met name als je een vettere huid hebt, is dit meer regelmaat dan uitzondering. Een vette huid maakt vanuit zichzelf meer talg aan, waardoor er meer glans ontstaat en de huid meer gaat glimmen.

Tijdens warmere periodes, zoals in de zomer, zal de huid automatisch meer gaan glimmen. Je zweet meer en dit in combinatie met het overtollige talg, leidt al gauw tot een glimmende huid.

 

Hoe krijg je een minder glimmende huid?

Het hebben van een vettere huidtype is genetisch bepaald, daar is eenvoudig weg niets aan te doen. Wel weten we inmiddels dat door bepaalde factoren, zoals verzorgingsproducten, voeding en hormonale schommelingen de talgproductie wordt beïnvloed.

Het mooie hiervan is dat je dus deels zelf het heft in handen kunt nemen en kunt afrekenen met een glimmende huid, oftewel een stabielere huid als het gaat om de talgproductie.

Er zijn zogezegd een aantal factoren, zeg maar handige tips, die ervoor kunnen zorgen dat het glimmen of overmatig glanzen van de huid wordt tegengegaan:

 • Goede verzorgingsproducten die de huid matteren: reinigingsgel, exfoliëren (liever niet scrubben), dagcrème vette huid, nachtcrème vette huid, deze producten tezamen maken dat de huid meer in balans komt, het overtollige talg oplost en verstopte poriën zullen oplossen.
 • Gezonde voeding: zorg voor voldoende Omega3 vetten en vermijd verzadigd vet. Zink, vitamine A en vezels zijn van groot belang voor een gezonde huid. Vermijd “snelle” suikers, dierlijke zuivel en drink veel water of groene thee.
 • Voorkom hormonale schommeling: fout, ongezond voedsel en dan met name de “snelle” suikers verstoren de hormoonbalans, maar ook te weinig slaap en stress staan in de TOP 3 als het gaat om hormoonverstoorders.


Wil je hierover meer tips, over wat je kunt doen? Lees onze blog: Vette huid? In 5 stappen naar meer BALANS in je huid!

 

Wat te doen tegen een glimmend voorhoofd?

Goede verzorgingsproducten, voeding en leefstijl, dit zijn de basis ingrediënten van een gezonde huid, dus ook voor een gezonde vette huid.

Zoals eerder gezegd is het hebben van een vette huid genetisch bepaald, maar heb je gauw een glimmend gezicht of een vet voorhoofd? Hanteer deze tips voor een minder zichtbaar glimmend voorhoofd. Dit zijn de stappen in jouw dagelijkse routine:

 • Reinig dagelijks je gezicht en voorhoofd met een milde reiniging, zoals bijvoorbeeld een reinigingsgel. Deze is niet te agressief, want dit zal de huid alleen maar stimuleren tot het aanmaken van meer talg.
 • Is je huid erg vettend, glimmend? Kies voor een goede gezichtstoner vette huid, die je huid herstelt en voorziet van een flinke dosis vocht.
 • Gebruik daarna als je dat prettig vindt, een licht, luchtige en matterende dagcrème vette huid, die je gezicht voorziet van een grote dosis vocht, maar tegelijk ook een matterende afwerking heeft.
 • Gebruik je wel of geen foundation, BB Cream of CC Cream? Matteer je huid altijd met een matterende transparante Poeder als finishing touch.
 • Gebruik je graag een scrub voor het schone gevoel, kies dan liever voor een goede exfoliant op basis van salicylzuur. Deze zal overtollig talg verwijderen, de poriën vrij houden van talg en verstoppingen en meer balans brengen in de talgproductie.

 

Neoderma Skin Balancer Cleansing Gel Neoderma Skin Balancer Toning Lotion Neoderma Neo-Balance Mattifying Face Cream

Neoderma Skin Balancer Cleansing Gel

Neoderma Skin Balancer Toning Lotion

Neoderma Neo-Balance Mattifying Face Cream

 

Wat is een matterende crème?

De beste dagcrème voor een vette glanzende huid, is een matterende crème. Een matterende crème houdt zorgt ervoor dat de talgproductie van de vette huid gezicht goed wordt geregeld, de huid optimaal wordt gehydrateerd. Door een optimale hydratatie van de vette huid, zal deze minder talg gaan produceren, waardoor er meer balans ontstaat.

Let op bij het kiezen van een matterende crème dat deze goede en effectieve ingrediënten bevat.

Goede ingrediënten voor een matterende crème zijn o.a.:

 • Glycolzuur: verwijdert dode huidcelllen en lost overtollig talg op.
 • Hyaluronzuur: geeft de huid een extreme hydratatie boost.
 • Retinol of Vitamine A: versnelt het vernieuwingsproces van de huid, reguleert de talgproductie, verstoppingen en ontstekingen verminderen, waarbij uitgezette poriën zullen verkleinen.
 • Niacinamide of Vitamine B3: sterk antioxidant en
 • Aloë Vera: helende en herstellende werking.
 • Kaolien: absorbeert talg en reinigt.
 • Calendula: helend en ontstekingsremmend.

 

Welke producten zijn het beste voor mijn glanzende huid? 

Deze alleskunners zullen jouw vette huid, zeker naar meer balans brengen:

De Alpha-H Balancing Moisturiser & Gentle Exfoliant bevat glycolzuur, hyaluronzuur, vitamine E, groene thee en Aloë Vera. Het glycolzuur zal de huid ontdoen van dode huidcellen, de aanmaak van collageen en elastine stimuleren, maar ook pigmentatie en littekens verminderen. Daarnaast zal het hyaluronzuur, vitamine E, groene thee en Aloë Vera, sterke hydratatie geven en ontstekingen remmen.

De Neoderma Neo-Balance lijn bevat en viertal redders in nood, die een talgreducerende, kalmerende, maar ook diepreinigende werking hebben op de huid die vetter is, verstopte porien laat zien en een overtollige talgproductie. De Neoderma Neo-Balance Mattifying Face Cream vermindert overmatige talgproductie en voorkomt vochtverlies. Deze gezichtcrème zorgt ervoor dat de huid minder gaat glimmen gedurende de dag, het vermindert talgproductie door het aanwezige Kaolien én voorkomt vochtverlies door onder andere de Calendula.

Maximale hydratatie zal de huid ervaren met de Medik8 Balance Moisturiser & Glycolic Acid Activator. Een hydraterende gezichtcrème in combinatie met een sterke reiniger op basis van glycolzuur, maakt deze twee een sterk duo. Het glycolzuur in de reiniging verwijdert de dode huidcellen en lost het overtollig talg op. Daarnaast bevat de Balance Moisturiser een Pre- & Probiotica, deze helpt de huid te genezen, vermindert littekens, jeuk, ontstekingen en roodheid. Helpt ook om de normale bacteriële flora van de huid te herstellen. Hierdoor zal de huid meer balans ervaren en weerbaarheid.

Een sterk hydraterend en herstellend serum van Alpha-H is het Alpha-H Vitamine B Serum. Het legt een vochtreservoir in de huid aan, herstelt de huidbarrière, remt de talgproductie, waardoor de huid weerbaarder wordt. Voorkomt een glimmende huid, waarbij de aanmaak van collageen en hyaluronzuur wordt gestimuleerd.

 

Alpha-H Balancing Moisturiser & Gentle Exfoliant Medik8 Balance Moisturiser & Glycolic Acid Activator Alpha-H Vitamin B Serum

Alpha-H Balancing Moisturiser & Gentle Exfoliant

Medik8 Balance Moisturiser & Glycolic Acid Activator

Alpha-H Vitamin B Serum

 

Kom je na deze info toch nog niet uit, mail of bel ons gerust.

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.