Het huidverzorgingsdieet volgens IMAGE Skincare

door Julianne Bruining
11 Februari 2020

In onze vorige blog schreven we over het verschil tussen ‘Over The Counter’ producten en ‘Cosmeceuticals’. (Heb je 'm gemist? check: Cosmeceuticals voor anti-aging en huidverbetering). De meeste mensen zijn gewend om producten te kiezen uit één en dezelfde lijn. Deze sluiten toch goed op elkaar aan? Dit geldt niet voor ieder merk. Volgens IMAGE Skincare is het juist heel belangrijk om de verschillende productlijnen te combineren, omdat je de huid hiermee voorziet van verschillende werkstoffen, oftewel voedingsstoffen. Net zoals in het eetpatroon, heeft onze huid ook een variatie aan voedingsstoffen nodig. In deze blog leggen we je graag uit wat volgens IMAGE Skincare het ideale huidverzorgingsdieet is en welk dieet past bij jouw huid


Het verschil in huidverzorgingsproducten

Allereerst is het belangrijk om de effecten van bepaalde ingrediënten te weten. Om dit te snappen herhaal ik nog gauw even het verschil tussen de twee categorieën huidverzorgingsproducten, zoals uitlegt in de vorige blog.

Over The Counter producten bevatten werkstoffen die niet diep in de huid dringen. De werkstoffen verzachten en voeden de hoornlaag, oftewel de huidlaag met dode huidcellen. De producten geven een direct zacht effect op de huid, ontdoen van een trekkerig gevoel en irriteren de huid niet. Doordat de werkstoffen niet tot aan de levende cellagen dringen, doen de producten op lange termijn niks voor de huid. Zij kunnen geen huidverbeterend resultaat geven. Denk hierbij aan oliën, boters (Shea boter, cacaoboter), etherische oliën, siliconen en nog veel meer. 

Cosmeceuticals zijn producten met werkstoffen die wetenschappelijk aantoonbaar huidverbeterend en huidstimulerend werken. De werkstoffen dringen door tot de levende huidlagen, verbeteren de huidconditie en stimuleren de huidfuncties. Hierdoor zijn deze producten in staat om huidveroudering te vertragen, bestaande lijntjes te verminderen, pigmentvlekjes en roodheid te verminderen en oneffenheden te laten verdwijnen. De werkstoffen die in cosmeceuticals worden verwerkt zijn:

- AHA's/BHA's (= fruitzuren, zoals salicylzuur, glycolzuur, melkzuur, kojiczuur, amandelzuur, azelaïnezuur)
- Retinol/Retinal (vitamine A)
- Peptiden
- Stamcellen
- Ascorbinezuur (vitamine C)
- Antioxidanten
- SPF (sun protecting factor)

In de vorige blog kon je ook lezen dat het bij het gebruiken van cosmeuticals belangrijk is om niet één en dezelfde lijn te gebruiken en dat het belangrijk is om de huid langzaamaan kennis te laten maken met de werkstoffen. Voornamelijk AHA/BHA zuren, retinol en peptiden kunnen de huid irriteren, wanneer de huid teveel gestimuleerd wordt bij te intensief gebruik. Om jouw huid tot de mooiste versie te krijgen kun je het huidverzorgingsdieet toepassen.

 

IMAGE Skincare en het huidverzorgingsdieet

Het huidverzorgingsdieet is te vergelijken met een evenwichtig voedingsdieet. Voor jouw lichaam zorg je goed met een gezond eetpatroon, waarbij je zowel groenten, fruit, gezonde vetten, koolhydraten en zuivel eet. Hoe meer kleuren van de regenboog, hoe beter. Zo krijg je meer mineralen en vitaminen binnen. Voor jouw huid is het ook erg belangrijk om een passend dieet te volgen, waarbij je een combinatie maakt van verschillende werkstoffen, die elk een eigen functie uitoefenen in de huid. Zo krijg je een gezonde, evenwichtige en veerkrachtige huid. IMAGE Skincare heeft deze werkstoffen doorgevoerd in de verschillende productlijnen en hier een herkenbare kleur aan gekoppeld. Hierdoor kun je het huidverzorgingsdieet vergelijken met bijvoorbeeld de bekende Schijf van Vijf. De kunst is om vier verschillende kleuren, oftewel productlijnen, te kiezen voor je huidverbeteringsroutine.

Volg het volgende stappenplan en pas onderstaand tabel toe om te ontdekken welk product je van welke lijn moet kiezen, om zo tot een ideale huidverzorgingsroutine te komen. 

 

Stap 1: Bepaal je grootste ‘huidprobleem’. Wat vind je het meest storend aan je huid als je in de spiegel kijkt? Zijn dat pigmentvlekken, rimpels, huidverslapping, roodheid, droogte, puisten of iets anders? Bepaal dit, zoek in onderstaand tabel welke lijn het huidprobleem aanpakt en kies van betreffende productlijn de nachtcrème. (kleur 1)

Stap 2: Bepaal jouw tweede huidprobleem, dus hetgeen waar je je ook aan stoort, maar in mindere mate dan het huidprobleem dat je bij stap 1 hebt bepaald. Kies hiervoor het serum uit één van de productlijnen, welke een andere lijn is dan de nachtcrème. (kleur 2)

Stap 3: Kies een reiniger die past bij jouw huidtype. Heb je een vette huid die gaat glimmen gedurende de dag? Kies dan een gel-reiniger die gaat schuimen. Heb je een droge huid? Kies dan een reinigingsmelk. (kleur 3). Probeer een te kiezen van één van de lijnen die je tot nu toe nog niet hebt gekozen.

Stap 4: Kies de dagcrème (een PREVENTION+) op basis van jouw huidtype. Dit is standaard de gele lijn. Heb je een vette, gecombineerde huid? Kies dan Daily Matte Moisturizer SPF 32+. Heb je een normale huid? Dan is Daily Hydrating Moisturizer SPF 30+ een aanrader. Voor de hele droge huid is Daily Ultimate Moisturizer SPF 50 de oplossing. 

 

Tabel productlijnen omschrijving IMAGE Skincare

Productlijn

Voornaamste werkstoffen

Huidprobleem

Werking van de producten


AGELESS


AHA’s/BHA’s en Retinol


Verdikte huid, grove poriën, ouderdomsvlekken, rimpels, rokershuid

Werkt sterk exfoliërend en huidvernieuwend.  Stimuleert de collageenaanmaak en maakt het huidreliëf egaal.


VITAL C


Antioxidanten (vitamine C)


Doffe huid, roodheid, rosacea en couperose, pigmentvlekken

Verfrist de teint, versterkt de vaatwanden, waardoor roodheid vermindert, egaliseert de teint, stimuleert collageenaanmaak, beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering


ORMEDIC

Peptiden en plantaardige huidherstellers

Vermoeide, geïrriteerde, gevoelige, onzuivere huid

Brengt de huid weer in balans, vergroot het huidherstellende vermogen, verzacht irritatie, vermindert onzuiverheden


ILUMA


Plantaardige huidoplichters


Pigmentvlekken, zwangerschapsmasker, zonschade

Remt uitbreiding van pigmentvlekken, verheldert en vermindert bestaande pigmentvlekken en voorkomt zwangerschapsmasker


CLEAR CELL


AHA’s/BHA’s

Acné, mee-eters, talgbultjes, vette huid, verdikte huid

Werkt sterk exfoliërend en talgabsorberend. Zuivert de poriën diep en werkt antibacteriëel op puistjes.


THE MAX


Peptiden en stamcellen

Verslapte huid, gespannen gezichtsspieren, mimieklijntjes (neus-lippen-plooi, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels)

Werkt als natuurlijke botox op de gezichtsspieren, waardoor mimiek-rimpels verminderen, stimuleert collageen- en elastineaanmaak, bevordert de communicatie tussen huidcellen


PREVENTION+


SPF, zonnefilter


Alle

Beschermt met minimaal SPF 30 de huid tegen schade door UV-straling. De ideale dagcrème voor elke dag.

 

Jouw huidtype

Om het je makkelijk te maken heeft onze IMAGE Skincare Specialist al een aantal combinaties gemaakt voor de verschillende huidproblemen. Zo weet je zeker dat het goed zit en dat de combinaties veilig en huidvriendelijk zijn in gebruik! Klik op jouw huidtype om naar de pagina met de juiste producten te gaan. 

Jeugdpuistjes

Volwassen acné

Pigmentvlekken

Huidirritatie & roodheid (gevoelige huid)

Huidveroudering (rimpels en verslapping) 

Vette huid

Droge huid

Huid tijdens zwangerschap

 

Om het hele assortiment van IMAGE Skincare te bekijken, klik je hier.

Wil je graag persoonlijk huidadvies? Huiver dan niet om contact op te nemen met onze schoonheidsspecialistes. Bel naar 0850-607005 of stuur een mail naar [email protected] Wij helpen je graag!

Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breid haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakidioot die graag ingredientenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.
Wat te doen tegen vet haar
Lees meer...
24 Jun 2020
Siliconen in cosmetica
Lees meer...
17 Jun 2020