Hoe breng je een BB Cream aan?

door Anja van Dijken
16 September 2021

BB Cream staat voor Beauty Balm of Blemish Balm.Wat het doet, hoe je het moet aanbrengen en wat het verschil met een “gewone” getinte dagverzorging is leggen we je graag uit in deze blog.

 

Wat is een BB Cream

BB Cream is een getinte, hydraterende dagcrème. Een BB Cream heeft daarentegen meer voordelen dan een "gewone" getinte dagverzorging. Allereerst is het qua product en structuur een lichter product dan een foundation en menig dagcrème.

De dekkingsgraad van de beste BB Cream is iets lichter dan een foundation en geeft door zijn sterke hydratatie een luchtig gevoel op je huid. Als je een foundation altijd voelt zitten op je huid, dan is de BB Cream zeker een aanrader. Deze is luchtig en geeft een mooie subtiele dekkingsgraad. 

Een BB Cream is de ideale vervanger voor je foundation en heeft daarbij ook nog eens de voordelen van een dagverzorging.

 

Dr. Grandel Perfection BB Beauty Balm Phyris BB Ultimate Beauty Balm

Dr. Grandel Perfection BB Beauty Balm

Phyris BB Ultimate Beauty Balm



Wat doet een BB Cream

Egaliseert de huid door zijn camouflerende werking, maar sluit deze niet af.

Werkt hydraterend tot 24 uur.

Bevat een SPF, variërend van SPF15 tot SPF30.

Geschikt voor alle huidtypes.

Bevat anti-aging ingrediënten.

Geeft de huid een fris en glad aanzien.

Dit is in grote lijnen wat een BB Cream doet. Daarbij komt ook nog dat er verschillende merken zijn die de BB Cream aanpassen op het huidtype. Zo zijn er BB Creams voor de normale, vette, gecombineerde en zelfs de meest gevoelige huid, maar er zijn zelfs ook BB Creams die voor de oudere huid anti-aging componenten bevatten.

 

BB Cream Tips

Kies de juiste kleur: vele merken hebben een light, medium en dark variant.

Kies een manier van aanbrengen van de BB Cream die bij jou past; met je vingers, make-up spons of een make-up brush.

BB Cream kun je gehele jaar door aanbrengen.

BB Cream als primer gebruiken voor je foundation. Als je een krachtig en dekkend effect wil, dan kun je de BB Cream als primer onder je foundation gebruiken. Wil je imperfecties, roodheden of irraties camoufleren, dan is een CC Cream geschikter.

 

Hoe breng je een BB Cream aan

Er zijn meerdere manieren om de beste BB Cream aan te brengen. Het kan met je vingers, make-up spons of een make-up brush.

Een paar tips voordat je start met het aanbrengen van de BB Cream:

♣ Was je handen goed om vuil en bacteriën te verwijderen en deze niet mee te nemen in het product.

♣ Breng de BB Cream aan na je reiniging. Gebruik een serum en of je eigen dagcrème en breng daarna de BB crème aan. De BB Cream bevat kleurpigmenten, die anders rechtstreeks op de huid komen.

 

Het aanbrengen van een BB Cream met je vingers

Let daarbij op dat je de bb crème goed verdeeld. De meest eenvoudige manier is om eerst wat product op de rugpalm van je hand aan te brengen, daarna in stipjes over het gezicht te verdelen. Met de platte vingertoppen kan daarna het product worden verdeeld, het liefst deppend en niet volop wrijvend.

 

BB Cream aanbrengen

 

Het aanbrengen van een BB Cream met een make-up spons

Maak allereerst je make-up spons vochtig en knijp het overtollige water er goed uit. Breng met je vingers de BB Cream aan in een aantal stippen op je gezicht. Werk met de spons al deppend de BB Cream uit naar een egaal geheel.

 

Het aanbrengen van een BB Cream met een make-up brush

Breng ook hier met je vingers de BB Cream aan in een aantal stippen op je gezicht. Een platte kwast heeft mijn voorkeur om de BB Cream egaal en dekkend aan te kunnen brengen. Werk de BB Cream uit in stroken en in verschillende richtingen over je gezicht. Werk daarbij in alle richtingen, horizontaal en verticaal met lichte, platte aanraking van de make-up brush over je gezicht.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.