Hoe krijg je langere wimpers?

door Julianne Bruining
11 Augustus 2020

Lange, volle wimpers, dat willen we toch allemaal? Niet iedereen is van nature gezegend met lange wimpers. Of je hebt wel lange wimpers, maar doordat ze afbreken komen ze nooit tot de maximale lengte. Wij hebben een aantal tips die kunnen bijdragen aan het gezonder, sterker en langer maken van je wimpers.

 

Tip 1: Ga nooit slapen met mascara

Mascara maakt de wimperharen hard en hierdoor kunnen de wimpers makkelijker breken wanneer je op ze gaat liggen.

 

Tip 2: Gebruik geen waterproof mascara

Waterproof mascara is één van de boosdoeners als het gaat om afgebroken wimpers, omdat deze lastig te verwijderen is. Waterproof mascara maakt de wimpers vaak ook harder dan gewone mascara. De wimpers breken daardoor makkelijker af met waterproof mascara. Gebruik een mascara met verzorgende ingrediënten voor gezonde wimpers, zoals één van Maria Galland.

 

Tip 3: Reinig de wimpers met een twee-fasen oogmake-up remover

Een twee-fasen remover herken je doordat de helft van de vloeistof uit olie bestaat en een helft uit een soort water. Zo’n make-up remover moet geschud worden voor gebruik, waardoor de olie met de vloeistof gaat mengen. Olie breekt de mascara heel goed op in deeltjes. De waterachtige vloeistof in de remover zorgt ervoor dat je de make-up losweekt en makkelijker van de ogen af kunt vegen. Gebruik een milde oog make-up remover die lief is voor de tere huid rondom je ogen, zoals deze van Decleor:

 

Decleor Bi-Phase Make-up Remover Face & Eyes - 200 ml

Decleor Bi-Phase Make-up Remover Face & Eyes

 

Tip 4: Reinig de mascara op een milde manier

Breng de twee-fasen Oogmake-up Remover royaal aan op twee wattenschijfjes en leg de doordrenkte wattenschijfjes op de ogen en laat een paar seconden weken. Begin dan aan één kant met zachte ronddraaiende bewegingen boven en onder de wimpers totdat de meeste mascara er af is. Druk of boen niet te hard, maar laat de remover zijn werk doen. Laat ondertussen het wattenschijfje op het andere oog nog steeds weken. Hoe langer je het op de ogen kunt weken, hoe makkelijker de mascara van de wimpers afkomt. Reinig totdat beide ogen volledig vrij zijn van mascara.

 

Tip 5: Breng elke avond een wimperserum aan

Werkt een wimperserum nou echt of is het commerciële onzin? Er zijn verschillende wimperserums op de markt en niet elk wimperserum doet wat hij belooft. Ook wij waren wat sceptisch, maar door wimperserums te testen ontdekten wij het. En ja, het wimperserum van Super Lash doet wat hij belooft! Het zorgt ervoor dat de wimpers een mooie, natuurlijke curve krijgt. Super Lash bevat bovendien een groeifactor die je eigen wimperharen langer in de groeifase houden. Hierdoor groeien de wimperhaartjes langer door en worden zij voller, dikker en langer. En het belangrijkste: Binnen 4 weken zie je resultaat.

Super Lash Wimperserum

Super Lash Wimperserum

 

Het wimperserum van Super Lash

Het wimperserum bevat een mix van 50 ingrediënten die samen de groeifactor vormen. De groeifactor activeert de haarwortels van de wimpers, waardoor de natuurlijke wimpergroei wordt gestimuleerd. De groeifase van de wimpers stopt normaal gesproken op het moment dat jouw wimpers de lengte hebben die ze nu hebben. Maar een wimperserum houdt de wimpers dus in de groeifase, waardoor ze daadwerkelijk langer kunnen worden. Ook zorgen toegevoegde proteïnen ervoor dat de wimpers sterker en dikker worden.

Om het effect te zien van een wimperserum is het belangrijk dat het wimperserum consequent elke avond gedurende minimaal 4 weken wordt gebruikt. Het wimperserum heeft een klein, smal kwastje waarmee je langs de wimperrand kunt strijken. Breng voldoende product aan, voor optimaal effect.

Het wimperserum van Superlash heeft wat ons betreft de beste prijs-kwaliteit verhouding. Met een verpakking van 3 ml kun je 3 maanden doen en deze kost €49,95.

 

Onze favoriete Wimperserum van Image Skincare, Super Lash en RevitaLash

Image Skincare I BEAUTY - Brow And Lash Enhancement Serum Super Lash wimperserum RevitaLash Advanced Wimperserum Conditioner

Image Skincare I BEAUTY - Brow and Lash Enhancement Serum

Super Lash Wimperserum

RevitaLash Advanced Wimperserum 

 

 

Misschien vind je deze blog ook interessant:

Blog verzorgd zonder make-up

Julianne Bruining
Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breidt haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakvrouw die graag ingrediëntenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.