Hoe krijg je vollere wimpers en wenkbrauwen?

door Anja van Dijken
2 Februari 2022

Jouw oogopslag wordt in eerste plaats bepaald door je wimpers en wenkbrauwen. We dromen er allemaal van. Mooie lange wimpers en dan het liefst zo natuurlijk mogelijk. Je eigen wimpers, vol, lang en donker.

En dan onze wenkbrauwen, de juiste vorm, kleur en zo vol mogelijk, wie wil dit nu niet? Helaas krijgen we al deze wensen niet op een presenteerblaadje aangereikt, maar hoe dan wel als je het van nature niet in huis hebt of als het in de loop der jaren minder is geworden?

We geven je wat handige tips hoe je je wimpers en wenkbrauwen in goede conditie kunt houden en krijgen.

 

Wimpers: wat is niet goed voor je wimpers!

Waterproof mascara? Nu even niet!

Ideaal kan het zijn, waterproof mascara. Maar voor je wimpers is het niet je beste vriend. Door de hardere structuur van deze mascara en sterkere hechting aan je wimpers, laat waterproof mascara zich moeilijk verwijderen. Hierdoor raken de wimpers beschadigd en breken de haartjes af.

 

Reinig voorzichtig je ogen!

Een milde cleanser om je oogmake-up te verwijderen, dat is pas echte liefde voor je ogen! Een zachte oogmake-up remover op oliebasis, daarmee lost je mascara in een handomdraai op. Masseer de reiniger zachtjes rondom de ogen en verwijder het daarna met lauw warm water in een handomdraai. Dus geen poetsbewegingen, trekken of duwen aan je ogen. Hiermee beschadig je je wimpers.

 

Wrijf niet in je ogen!

Je wordt wakker en het kan dan heerlijk zijn even flink je ogen te wrijven, het gevoel van wakker worden. Dit wrijven is funest voor je wimpers, ze breken hierdoor sneller af en je wimperharen zullen eerder loslaten dan het natuurlijk proces.

 

Wimpers: Wat is goed voor je wimpers? Hoe krijg ik vollere wimpers?

Masseer je wimpers in met een olie.

De meest bekende en stimulerende oliën zijn castorolie en amandelolie, maar ook kokosolie, olijfolie, sesamolie en arganolie. Breng voor het slapen gaan de olie aan met een wattenstaafje en was het de volgende ochtend met lauwwarm water weer vanaf.

 

Borstel je wimpers!

Door deze te borstelen met een wimperborsteltje of je lege mascararoller, worden niet alleen vuildeeltjes en stof van de wimpers verwijderd, maar wordt ook de bloedcirculatie verbeterd. Dit bevordert de groei van de wimpers.

 

Wimperserum gebruiken

Een wimperserum is veelal op basis van 1 van de genoemde stimulerende oliën. Daarnaast bevatten wimperserums goede, veelal natuurlijke ingrediënten, die speciaal gericht zijn op de groei van jouw wimpers. De wimpers zullen verstevigen, waardoor broosheid en breekbaarheid van de wimpers zal verminderen. Sterke wimpers vol glans en flexibiliteit als resultaat. Actieve ingrediënten die gebruikt worden in wimpersserums zijn onder andere: Biopeptin (rijk aan biotine, groene thee extract, panthenol, peptiden), vitamine B, vitamine E, plantenextracten.

 

Wenkbrauwen: de basis

Zorg voor een goed model

Hoe jouw model wenkbrauwen ook is, je hebt altijd te kampen met losse haartjes rondom je basis model. Laat deze verwijderen door de specialist, of als je het zelf goed beheerst, breng je er zelf model in aan met een pincet. Hiermee zijn de contouren duidelijker en zullen je wenkbrauwen een vollere blik geven.

 

Stop met plukken

Ongemerkt zitten we vaak aan onze wenkbrauwen te trekken, meer dan we denken. Voor sommigen is het iets dwangmatigs, hetgeen uiteraard erg naar is. Hier doelen we op het onbewuste moment als je even voor de buis zit, of een boek zit te lezen. Probeer je er van bewust te zijn en dit achterwege te laten.

 

Wenkbrauwen: Wat moet je doen om je wenkbrauwen voller te laten groeien?

Niet alleen de wimpers, maar ook de wenkbrauwen verdienen hun aandacht. Door deze goed en liefdevol te reinigen en te stimuleren, zal de algehele conditie van de wenkbrauw verbeteren, de haartjes verstevigen en de groei worden gestimuleerd. We hebben een paar waardevolle tips voor je.

 

Stimuleer de doorbloeding

Masseer je wenkbrauw zachtjes door de doorbloeding van de huid te stimuleren. Dit is goed voor de groei van de wenkbrauwhaartjes.

 

Gebruik een voedende olie

Een voedende olie kun je elke avond met een wenkbrauwborstel zoals de John van G Wimperborstel no.7 aanbrengen. Castorolie, amandelolie, maar ook kokosolie, olijfolie, sesamolie en arganolie zijn allemaal oliën die de haargroei zullen stimuleren en de wenkbrauwhaar zullen verzachten.

 

Wenkbrauwserum gebruiken

Een wenkbrauwserum bevat veelal de actieve, stimulerende oliën zoals een castorolie, maar ook andere oliën worden hierin gebruikt. Daarnaast bevat een wenkbrauwserum nog meer actieve ingrediënten zoals: Biopeptin (rijk aan biotine, groene thee extract, panthenol, peptiden), vitamine B, vitamine E, plantenextracten (w.o. calendula, ginseng).

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.