Hoe verzorg je je huid voor, tijdens en na het scheren?

door Anja van Dijken
22 Februari 2021

Scheren een mannenzaak? Nee, absoluut niet. De cijfers liegen er niet om, naar schatting gebruikt 45% tot 65% van de dames onder ons met enige regelmaat een scheermesje om zich te ontdoen van ongewenst of overtollig lichaamshaar.

Om het beestje maar gewoon een naam te geven, het gaat om beenhaar, okselhaar en ook schaamhaar. Veel vrouwen gebruiken hiervoor een wegwerpmesje, die veelal standaard in een hoekje van de badkamer klaarligt om gebruikt te worden. Deze wegwerpmesjes zijn na één of tweemaal gebruik stomp geworden, met irritaties van de huid als gevolg. Wij zouden Care for Skin niet zijn als wij hier geen antwoord op hebben. We schuwen dit onderwerp niet en we hebben middels deze blog een goed advies, zo niet, handreiking voor je om je veilig en verantwoord te kunnen ontdoen van ongewenst en overtollig lichaamshaar.

 

Gladde benen

 

 

Stappenplan

Stap 1: voorbereiding van de huid

Zorg voor goed materiaal. Wij adviseren hiervoor een Safety Razor. Dit is niet zomaar scheren, maar scheren voor een optimaal glad en verzorgde huid. De mesjes zijn verwisselbaar, daarmee loop je niet het risico met een stomp mes te scheren. Tevens is het beter voor je huid en het milieu.

safety razor

 

Safety Razors

 

 

 

Gebruik tevens een pre-shave

Een pre-shave is een product dat de haartjes extra verzacht en een beschermingslaagje op de huid legt, dit zorgt ervoor dat je jezelf niet verwond, maar ook dat de huid gehydrateerd wordt en blijft.

Preshave

 

Pre-shave

 

 

 


Stap 2: het moment

Scheer je tijdens een douchebeurt. Dat is wel zo handig. Nadat de pre-shave is ingetrokken, ga je over tot het aanbrengen van een scheercrème of -schuim. Meng deze met wat water om het te laten schuimen. Je zult zien dat je echt maar een heel klein beetje nodig hebt voor een heleboel schuim. Houd de safety razor in een hoek van 30 graden en zet hem rustig op je huid. Anders dan met gewone scheermessen, is het bij een safety razor belangrijk om kleine stukjes huid per keer te scheren. Maak geen lange halen en trek de huid strak, dit voorkomt wondjes.

Scheercreme

 

Scheercremes

 

 


Stap 3: nabehandeling van de huid

Wanneer je alle haartjes hebt verwijderd was je de laatste restjes schuim van je huid en smeer je de huid in met een verzorgende aftershave. Tegenwoordig zijn er speciale producten voor vrouwen op de markt die heerlijk geuren en vooral ook de dunnere vrouwenhuid goed verzorgen. Een aftershave verzorgt de kwetsbare huid, versterkt de huidbarrière en een droog, trekkerig gevoel wordt hiermee voorkomen. Je huid voelt na het aanbrengen heerlijk zacht aan.

Aftershave

 

Aftershaves

 

 

 

Advies bij Care for Skin

Wil je graag een op-maat-gemaakt huidadvies? Onze schoonheidsspecialistes helpen je graag. Kom in contact door een mailtje te sturen naar [email protected] of bel naar 085-0607005.

 

We wensen je veel succes en gunnen je een gladde, goed verzorgde lichaamshuid!

 

 

 

Onze favoriete scheerproducten:

Safaty Razor Rytmo Mint Groen Shave Tonic Pearl Souffle Shave Cream

Safety Razory
Rytmo
Mint groen

Bekijk hier

Baxter of California
Shave Tonic

Bekijk hier

Shaveworks
Pearl Souffle Shave Cream

Bekijk hier

 

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.