Huidverzorging in de herfst!

door Anja van Dijken
26 September 2022

De herfst is het moment om je huid te boosten. De zomer is voorbij en je huid heeft wel wat herstel nodig na alle zonuurtjes. Daar komt bij dat het voorraadje antioxidanten flink is geslonken.

Het is dus tijd de opgelopen zonneschade te herstellen en het voorraadje antioxidanten weer aan te vullen. Alleen dan komt er nog een probleem bij: de explosie aan ontstekingen en de pigmentatie.

Je huid klaarmaken voor de herfst en waarom dit nu zo belangrijk is. Wat moet je doen en hoe doe je dat?

Herfst, here we come! 

 

Het effect van de zomer op je huid

Zonneschade. Als je gezegend bent met een egale huid, dan heb je vaak niet door wat je huid heeft moeten doorstaan onder de zon. Zonneschade noemen we dat en helaas heeft elke huid daarmee te maken.

Je huid is tijdens de zomer veel blootgesteld aan de zon, waardoor er veel vrije radicalen zijn aangemaakt in de huid. Het vele douchen en zwemmen in chloor of zeewater hebben ook een weerslag op de huid. Oftewel, de huid heeft veel moeten incasseren.

Lees meer over de werking van antioxidanten en de rol van vrije radicalen in onze blog Antioxidanten versus vrije radicalen.

Puistjes en acne. Ben je gevoelig voor puistjes? De kans is dan groot dat de huid flink zal reageren in het herfstseizoen. De zon zorgt ervoor dat de huid dikker is geworden, waardoor het uiteindelijk sneller zal gaan verstoppen. Het gevolg daarvan is een uitbraak van puistjes in de herfst.

Pigmentatie. Heb je snel last van pigmentatie? Dan weet je als geen ander dat het in de zomer erger wordt. Hoe trouw je ook bent geweest in het gebruiken van een zonverzorging, zon en daglicht zien altijd een kans om de huid te beïnvloeden. Op zich heel effectief, maar iets minder gewenst als het gaat om pigmentatie.

 

Maak je huid klaar voor de herfst

In de herfstperiode krijgen wij veel vragen van klanten die direct of indirect gaan over de transitie van de zomer naar herfst. Veel mensen ervaren dat de huid onrustig is en niet meer de stabiliteit laat zien als tijdens de zomerse periode. Wij geven jou hier graag meer inzicht in.

Om deze huidproblemen effectief te lijf te gaan, adviseren we om actief met je huid aan de slag te gaan door te exfoliëren, herstellen en beschermen.

  • Exfolieer je huid met een peeling.
    Het verwijdert de opstapeling van dode huidcellen, vermindert geleidelijk pigmentvlekjes en pakt de doffe huid aan. Er ontstaat daardoor weer een naturlijke glow én het voorraadje antioxidanten wordt weer aangevuld. Een peeling bevat veelal AHA- en BHA-zuren die gecontroleerd dode huidcellen verwijderen. Bij een scrub komen er korreltjes aan te pas, dat veroorzaakt al gauw beschadigingen en lichte huidirritaties.

  • Herstel je huid.
    Tijdens de zomer heeft de huid veel gegeven, dus nu is het moment om iets terug te geven. Een actieve voeding in de gezichtsverzorging herstelt hoe dan ook de huid, zoals een Vitamine C Serum. Vitamine C is een super antioxidant en de nummer 1 onder de vitamines. Lees meer in onze blog Wat doet vitamine C voor je huid.

  • Bescherm je huid.
    We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar een dagcrème met SPF is een echte must. Weer die SPF, maar een zonnebescherming is dan ook het beste anti aging middel dat je voor jouw huid kunt inzetten.

 

Welke producten zijn een absolute must deze tijd van het jaar?

We denken graag me je mee over welke producten actief met jouw huid aan de slag gaan, om de herfstperiode onder controle te krijgen. Hieronder hebben wij een aantal suggesties waarmee je jouw huid een plezier zult doen.

Murad Replenishing Multi-Acid Peel

Murad Replenishing Multi-Acid Peel

 

Exfolieer je huid met de Murad Replenishing Multi-Acid Peel, een milde 2-fasen peeling voor dagelijks gebruik.

  • Verwijdert doffe huidcellen voor een frisse glow.
  • Versnelt de celvernieuwing met 33% in zeven dagen.
  • Vermindert pigmentatie in vier weken.
  • Versterkt de huid met antioxidanten.
Image Skincare PREVENTION+ Daily Hydrating Moisturizer SPF 30+

Image Skincare PREVENTION+ Daily Hydrating Moisturizer SPF 30+


Bescherm je huid met één van de beschermende dagcrèmes met SPF van de Image Skincare Prevention+ lijn.

  • De Prevention+ dagcrèmes bevatten respectievelijk een factor 30 of factor 50.
  • Het bevat minerale filters om te beschermen tegen uv-A- en uv-B-stralen.
  • Het beschermt ook tegen HEV-licht (blauw licht) van beeldschermen.
Image Skincare ORMEDIC - Sheer Pink Lip Enhancement Complex

Image Skincare ORMEDIC Sheer Pink Lip Enhancement Complex


Tot slot je lipverzorging. Het dagelijks gebruik van een lippenbalsem is ook zeker een aanrader om deze kwetsbare huid optimaal te herstellen, voeden en beschermen.

 

Hoe verzorg ik mijn huid in de herfst?

We hebben het al uitgebreid gehad over hoe je huid klaar te maken voor de herfst en ook te onderhouden. Alleen, hoe pas je dat eenvoudig toe in jouw dagelijkse routine?

Jouw huid verzorgen tijdens de herfst is qua routine op zich niet anders dan in andere seizoenen. Uiteraard zal "wat" je gebruikt wel anders zijn, maar gelukkig is dit heel eenvoudig te combineren.

Hieronder hebben wij een stappenplan opgesteld voor jouw dagelijkse routine.

Ochtendroutine

  1. Cleanser
  2. Gezichtstoner
  3. Serum
  4. Dagcrème

Gebruik in de ochtend een hyaluronzuur serum voor extra hydratatie, dit versterkt overdag namelijk de beschermende werking van de huidbarrière. Het zorgt ook voor een betere opname van belangrijke voedingsstoffen en stabiliseert het niveau van collageen en elastine. Een fijn resultaat daarvan is dat de huid een jongere uitstraling krijgt! 

Image Skincare AGELESS - Total Pure Hyaluronic Filler

Image Skincare AGELESS - Total Pure Hyaluronic Filler

 

Avondroutine

  1. Cleanser
  2. Gezichtstoner
  3. Peeling
  4. Serum 
  5. Nachtcrème

In de avond voeg je een peeling toe om de huid te exfoliëren. Pas de peeling eerst 1x per week toe, bouw dit daarna op tot gebruik om de dag. Vervolg met een herstellend vitamine C serum.

Murad Vita-C Glycolic Serum Image Skincare VITAL C - Hydrating Repair Crème

Murad Vita-C Glycolic Serum

Image Skincare VITAL C - Hydrating Repair Crème

 

 

Specifieke vragen of een goed huidadvies nodig?

Heb je een specifieke vraag of wil je een huidadvies dat echt op jou van toepassing is? Neem contact met ons op en onze Care for Skin schoonheidsspecialistes staan voor je klaar.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.