Blog over Huidverzorging - Huidverzorging in de koude maanden - Care for Skin
Gratis verzending vanaf € 39
Klantenbeoordeling 9,4
Cadeau vanaf € 75

Huidverzorging in de koude maanden

  • Geplaatst op
  • Door Anja van Dijken
  • 0
Huidverzorging in de koude maanden

Huidverzorging aanpassen op het herfst en winter?

Wat gebeurt er met onze huid tijdens de koude en gure dagen en moeten we onze huidverzorging hierop aanpassen. In dit nieuwe artikel op onze blog gaan we daar antwoord op proberen te geven.

Tijdens de laatste maanden van het jaar zakt de temperatuur en gaat de wind harder waaien. We gaan minder vaak naar buiten en de verwarming wordt binnen omhoog gedraaid. Onze huid krijgt meer te verduren tijdens deze dagen. We hebben meer bescherming nodig voor het koude en het gure weer buiten, en binnen wordt de vochthuishouding van onze huid verstoord door de droge CV-lucht.
Ook krijgen we in deze periode te maken met veel minder zonlicht, waardoor er minder vitamines worden aangemaakt om onze huid in een goede conditie te houden.

Gelukkig is onze huid van nature in staat om zich daarop aan te passen. De huid merkt dat zij extra vet moet aanmaken om zich beter te beschermen tegen het gure weer buiten en dat de huid extra vocht nodig heeft om te compenseren met de drogere lucht binnenshuis. In optimale omstandigheden zal onze huid zich perfect aanpassen en zult u weinig tot niets vernemen van de veranderingen in het weer.

Wil het niet zo zijn dat bij velen van ons de huid in de loop van de jaren licht beschadigd is geraakt door bijvoorbeeld overmatig zonnen, vaak binnenshuis werken, etc. . Het natuurlijke herstelproces van de huid is daardoor afgenomen en de huid reageert minder op invloeden van buitenaf. De huid zal daardoor sneller droog en gevoelig aanvoelen door herfst en winter.

Daarnaast is het zo dat in de herfst en winterperiode niet alleen onze leefomstandigheden veranderen, maar ook ons voedingspatroon is wel degelijk anders in deze periode en dat heeft zijn uitwerking op onze huid.

De gezonde rauwkost soorten die wel zomers vaak bij onze maaltijden nuttigen, maken in de herfst/winter plaats voor de wat stevige kost, zoals stampotten, maaltijdsoepen e.d.. Vitamines en mineralen worden minder en maken plaats voor vetter voedsel.
Naast het eten wordt er in koudere periodes ook minder gedronken, waardoor de afvoer van afvalstoffen minder is.

Het is altijd aan te raden om je huidverzorging dus aan te passen bij de tijd van het jaar. Of je huid nu wel of niet extra reageert in deze periode, eigenlijk is er dus reden genoeg om ook preventief onze huid goed te blijven verzorgen.

Uw huidverzorging aanpassen op deze weersomstandigheden, dit is natuurlijk voor elk huidtype anders.
In de basis kunnen we zeggen dat extra verzorging voor elk huidtype is aan te raden. Denk hierbij aan de verzorging van de oogzone, in de vorm van een oogcreme of balsam. Extra voeding voor de huid in de vorm van ampullen, concentraten en maskers, maar ook de decolleté en handen verdienen in deze periode extra verzorging.

Gaan we kijken naar het gezicht en de verschillende huidtypes, dan kunnen we het volgende stellen:

Voor de normale, vochtarme en droge huidtypes raden wij vaak aan om een vettere crème te nemen. Dat zijn vaak de crèmes voor de droge en tere huid. Deze beschermen de huid intensief en voorzien de huid van voldoende vocht. Met als resultaat dat de vochthuishouding van de huid beter in balans wordt gehouden en irritaties/gevoeligheden minder snel voorkomen.

Voor de rijpere en gevoeliger huidtypes raden wij aan om de dag en nachtverzorging vaker te gebruiken. Deze crèmes zijn van oorsprong al vrij vet en bieden daardoor voldoende bescherming. Wanneer u toch behoefte heeft aan extra verzorging, breng dan de dagcrème bijvoorbeeld tweemaal daags op of gebruik extra voeding in de vorm van ampullen of concentraten aan onder uw dagcrème.

De vettere huidtypes zijn van vrij vet en zullen dan ook minder snel droog worden of vocht verliezen door seizoenswisselingen. Wanneer u daar toch last van begint te krijgen, raden wij aan om een milder reinigingsproduct te gebruiken. Bijvoorbeeld een reinigingsproduct gebaseerd op crème of op olie. Deze reinigen minder intensief en houden de huid daardoor iets vetter. Waardoor deze net die extra bescherming geeft waar hij in de koudere maanden naar verlangd.

We hopen zo een duidelijk beeld te hebben geschetst over de verzorging van de huid tijdens de koudere maanden van het jaar. Voor vragen en een advies op maat kunt u altijd contact met ons opnemen via de Klantenservice of via telefoonnummer 0599-413397.

Groetjes

Anja van Dijken
Huidspecialist

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden