Hydrateer je vochtarme zomerhuid!

13 Juli 2021

Het is zomer! De temperaturen lopen op, de kleding wordt verruild voor een badpak of een bikini en we verschijnen massaal met zijn allen aan het strand, het zwembad, de regionale zwemplas of zitten heerlijk een middag op het terras.

Helaas is je huid hier minder blij mee. Het verliest heel veel vocht. En vaak zonder dat je het door hebt. Door dat zachte briesje, die duik in het zwembad en het smeren met zonnebrandcrème voel je niet dat er vocht uit je huid verdampt.

Even bijtanken onder de douche gaat helaas niet. Kraanwater droogt je huid alleen nog maar verder uit en de warmte van het water zorgt ervoor dat het vochttekort alleen maar groter wordt.


Maar hoe vul je dan het vochttekort aan?

Na een lange zomerdag even fijn het zand, de zonnebrandcrème en zweet van je lichaam spoelen. Terwijl je je lichaam afdroogt voel je het misschien al. De huid is misschien een beetje rood en het wrijven van de handdoek is gevoelig. De huid is warm en trekkerig, je huid schreeuwt om vocht!

Sluit het nog aanwezige vocht in en smeer producten die vocht aantrekken zodat je huid langzaam weer kan herstellen. Hyaluronzuur is bijvoorbeeld een ingrediënt dat vocht aantrekt en ook vasthoudt. Het is een goede dorstlesser voor je huid. Je huid zal vrijwel direct na het aanbrengen minder trekkerig aanvoelen. Bovendien is hyaluronzuur een lichaamseigen stof. Dat betekent dat het lichaam het zelf ook aanmaakt. Helaas is de productie van hyaluronzuur dat ons lichaam zelf aanmaakt niet voldoende om je huid goed gehydrateerd te houden tijdens de zomermaanden.

 

Vochtarme huid

 

Herstel je huid met een masker

Wil jij je vochtarme huid net dat beetje extra geven en de tijd gunnen om goed te herstellen? Gebruik dan een leave-on masker. Een leave-on masker wordt vaak binnen no-time door de huid opgenomen en omdat je het ’s nachts zijn werk laat doen, is het vochtgehalte van je huid ’s ochtends weer op peil. Een voorbeeld van een goed leave-on masker is het Hydramemory Mask van Comfort Zone. Deze bevat ook moringaolie. Moringaolie werd al in het oude Egypte gebruikt om de huid te beschermen tegen het stof, zand en de droogte van de woestijn. Het bevat meer dan 90 verschillende voedingsstoffen en 46 antioxidanten. De olie is rijk aan vitamine B, C en A en bevat ijzer, magnesium en zink. Perfect om je (verbrande) huid goed te herstellen.

 

Voel jij dat ook?

De huid rond je ogen verbrandt vaak als eerste. Dat komt omdat de huid op deze plaatsen een stuk dunner en daardoor gevoeliger is voor UV stralen. Een hydraterende oogcrème biedt direct verlichting. Het werkt verkoelend en kalmeert de huid. Wanneer je ook hier weer kiest voor een oogcrème met hyaluronzuur, zorgt dat ervoor dat de bloedvaten samentrekken en de zwelling rondom je ogen direct vermindert.

 

Ga voor een Cream Gel

Ook je ‘gewone’ huidverzorging kan je tijdens de zomermaanden het beste aanpassen aan de warme weersinvloeden. Gebruik een andere dagcrème die ervoor zorgt dat het vochtgehalte zoveel mogelijk op peil blijft. Veel zomercrèmes hebben meerdere varianten. Bijvoorbeeld een ‘gewone’ variant en een gel variant. Een gel crème trekt supersnel in en lest de dorst van de huid direct. Het geeft een fris gevoel dat de huid direct verkoelt voor die frisse oogopslag. Heerlijk na een klamme, tropische nacht.

De Hydramemory Cream Gel van Comfort Zone bevat naast een heleboel hyaluronzuur ook een melange van natuurlijke extracten uit appel, linzen en de schil van watermeloen, en ook hier is de moringaolie weer aan toegevoegd. De schil van de watermeloen maakt je huid frisser en strakker. Het zorgt voor een natuurlijke mini-facelift! Linzen verbeteren de celgeneratie, wat belangrijk is om huidveroudering (door de zon) te voorkomen. Bovendien zorgt het ervoor dat wondjes sneller genezen. Dit komt omdat ze veel proteïnen en vitamine E bevatten. Dan tot slot nog de appels. Lekker om te eten, maar wat doet het in je huidverzorging? Appels hebben een ontgiftende en voedende werking op onze huid. De natuurlijke fruitzuren stimuleren de celvernieuwing en brengen de huid weer in balans.

 

Vochtarme zomerhuid

 

Vergeet de rest van je lichaam niet!

Ons gezicht verzorgen we over het algemeen goed, het lichaam daarentegen kan wel wat extra aandacht gebruiken. De zon, wind en water, maar ook de airco maken ook de huid van de rest van je lichaam droger. Toch heeft deze huid een andere behandeling nodig dan de huid van je gezicht, welke veel gevoeliger en dunner is dan bijvoorbeeld de huid op je benen.

Vul het vochttekort ook hier weer aan en zorg ervoor dat de huidbarrière intact blijft. Een verbrande huid is een beschadigde huid en moet je extra goed verzorgen! Ondanks dat we onze huid natuurlijk braaf elke 2 uur van een laag zonnebrandcrème voorzien, kan het voorkomen dat je huid toch verbrandt. Omdat je niet door had dat de zonkracht zo hoog is, of omdat je veel in het water bent geweest of om welke reden dan ook.


Oeps! Toch verbrand!

Om de verbrande huid het snelst te herstellen kan je de huid het beste afspoelen met lauwwarm water. Zo verwijder je al het zweet en zand van de huid. Vermijd zeep en andere schuimende producten, deze zorgen ervoor dat de nog aanwezige beschermlaag van de huid wordt verwijderd. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Watersoul Soul Eco Shower Gel. Deze milde reiniger bevat alleen natuurlijke ingrediënten, is biologisch afbreekbaar en verfrist de huid direct. Belangrijk is de huid na het afspoelen droog te deppen! Wanneer je gaat wrijven beschadig je de huidbarrière nog veel meer.

Verzorg je huid vervolgens door een aftersun te smeren. In tegenstelling tot een bodylotion sluit een aftersun de huid niet af, zodat het de warmte nog steeds kwijt kan. Een aftersun bevat bovendien veel kalmerende en verzorgende ingrediënten zoals Aloë Vera dat roodheid en irritatie van de huid tegengaat en de huid kalmeert. Tip: Watersoul Eco Aloë Gel.


Ben je benieuwd naar de andere producten van Comfort Zone in de Hydramemory en Watersoul lijn?

 

Onze favorieten: