Jouw lijf van top tot teen - Beauty producten

1 Maart 2021

Beauty producten, we verzorgen ons er mee van top tot teen. Van shampoo en body lotion tot gezichtsmasker en make-up. Steeds meer wordt er geschreven over welke ingrediënten wel en niet goed zijn. Je wilt het graag goed doen, maar ziet door de bomen het bos niet meer. Daarom vertellen wij jou in deze blog welke producten van top tot teen goed zijn voor jouw lijf!

 

Haarverzorging

We beginnen bovenaan je lijf: jouw haar. Of je nou droomt van dik en volumineus haar of tevreden bent met een kort kapsel, goede haarverzorging kan echt verandering maken in de kwaliteit van je haar. Goede haarverzorging betekent echt niet dat je de duurste shampoo en crèmespoeling moet aanschaffen. Het is alleen even een kwestie van weten welke ingrediënten je beter kunt vermijden en welke juist wel goed zijn. Een aantal ingrediënten die niet goed zijn voor de kwaliteit van de haren zijn:

  • Sulfaten, zoals ammonium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate en sodium lauryl sulphate. Dit zijn agressieve ontvetters die de hoofdhuid irriteren en de haren uitdrogen. Een alternatief voor sulfaten in shampoo’s zijn cocamidopropyl betaïne, sodium c14-16 sulfonate en sodium coco-sulfate.
  • Siliconen, zoals dimethicone, dimethiconol, cyclopentasiloxane en cetearyl methicone. Siliconen leggen een laagje om de haren heen en maken hierdoor de haren direct tijdens of na het wassen al super zacht. Hierdoor voelt je haar gezond, maar is het eigenlijk alleen maar een ‘nep’ laagje dat zich gaat opstapelen tijdens elke wasbeurt.

Zoek naar een merk dat aangeeft sulfaatvrij en silicoonvrij te zijn en check voor de zekerheid de ingrediëntenlijst. Ook bij een drogist kun je tegenwoordig een aantal merken vinden die voldoen aan deze criteria. Mocht je niet zelf uitgebreid willen zoeken, dan raden wij je aan om een kijkje te nemen bij de haarverzorging van Oolaboo.

Oolaboo All Purpose Shampoo Oolaboo Fresh Stimulating Conditioner
Oolaboo All Purpose Shampoo Oolaboo Fresh Stimulating Conditioner

 

 

Gezichtsverzorging

Wat maakt een gezichtsverzorgingsproduct nou goed? In de cosmetica-wereld wordt er onderscheid gemaakt tussen over-the-counter producten en cosmeceuticals. Over-the-counter producten zijn eigenlijk alle producten verkrijgbaar bij de drogisterij en parfumerie. In deze producten mag maar maximaal 3% aan actieve werkstoffen worden gebruikt (dit is wettelijk bepaald!). 3% is niet zo heel veel en dus maakt het niet uit of je potje crème van de parfumerie nou € 50 heeft gekost of € 5, de crème zal nooit heel veel doen. Cosmeceuticals zijn schoonheidssalonproducten die een combinatie zijn van cosmetica en farmaceutisch. Hierin mag een percentage van maximaal 24% aan actieve werkstoffen worden gebruikt. Je begrijpt het al: dat doet veel meer! En dat is het verschil tussen een product van een drogist of een schoonheidssalon.

Ingrediënten die in hoge percentages in drogisterij producten worden gebruikt en die de huid uitdrogen en irriteren zijn:

  • Sulfaten in schuimende reinigers, net zoals die in haarverzorging
  • Minerale oliën, zoals paraffinum liquidum en petrolatum (vaseline)
  • Agressieve alcoholen in de vorm van alcohol denat., benzyl alcohol, SD alcohol en ethyl alcohol
  • Parfum, als in fragrance

Een merk dat volledig vrij is van deze ingrediënten en vrij is van parabenen, PEG’s en andere rommel is Marlyse Blue. Een goede keuze voor de huid!

Marlyse Blue Day Cream SPF25
Marlyse Blue Day Cream SPF25

 


Wimpers

Wil jij lange, mooie wimpers? Dan is een wimperserum the way to go! Wij hebben het zelf getest en het is absoluut geen commerciële onzin. Het Super Lash Wimperserum heeft een fijne prijs-kwaliteit verhouding. Hij bevat een mix van stimulerende ingrediënten, waardoor de haarzakjes van de wimpers in de groeifase blijven. Hierdoor worden ze langer en sterker! Je brengt het wimperserum elke avond aan met het kwastje strak langs je wimperrand, dus net op je ooghuid. Masseer even kort met de vingers langs de wimpers om het product te verdelen. Na vier weken consequent gebruiken zul je echt verschil gaan zien! 

Super Lash Wimpserum
Super Lash Wimperserum

 


De oksels

Weet jij wat je onder je oksels sprayt? We nemen altijd maar voor lief dat een deo maar een deo is. Maar wist je dat deodorant je hormoonhuishouding kan verstoren? De welbekende spuitdeo’s bevatten bijna allemaal aluminium, wat ook wel wordt gebruikt als anti-transpirant. Aluminium zorgt ervoor dat de zweetklieruitvoergangen verstopt raken, zodat je minder zweet. Echter stapelen afvalstoffen zich op in de uitvoergangen en dringen vervolgens weer in je lijf. Niet gezond dus! Daarnaast kunnen aluminium en een aantal andere chemische ingrediënten in je bloedbaan worden opgenomen en hormoonverstoringen veroorzaken. Ook is aangetoond dat bij vrouwen met borstkanker een verhoogd gehalte aluminium is gevonden in de lymfebanen.

Misschien sta je eerst nog niet open voor een natuurlijke deodorant en geeft het je een beetje een geiten-wollen-sokken gevoel. Maar als je je bedenkt hoeveel gezonder het is voor je lichaam, moet je toch een poging wagen! Een natuurlijke deodorant bestaat uit kokosolie, sheabutter, natriumbicarbonaat (bekend als baking soda), arrowroot powder, zinkoxide en een aantal huidverzachtende ingrediënten. Natriumbicarbonaat neutraliseert de zweet-geur en arrowroot powder en zinkoxide werken vochtabsorberend. Het remt niet de zweet-productie zoals een anti-transpirant, maar zorgt er wel voor dat je medemens nog bij je in de buurt wil komen.   


Wanneer je ruime keuze in geuren wilt hebben, kun je het beste even kijken bij het assortiment van Loveli Deo. Zij hebben zowel frisse, zoete, als mannen-geuren. Hierdoor voor ieder iets wils! Let er op dat jouw huid bij het overstappen naar een natuurlijke deodorant even moet afkicken van de chemische deodorant. De eerste weken kunnen jouw oksels wat sterker ruiken, doordat het lichaam alle rommel eruit zweet. Na een aantal weken wordt zowel jouw zweetproductie als zweetgeur beduidend minder!

Loveli Deo Fresh Cotton Loveli Deo Power of Zen
Loveli Deodorant Fresh Coton Loveli Deodorant Power of Zen

 

 

Lichaamsverzorging

Voor jouw lichaamshuid geldt eigenlijk hetzelfde als voor de gezichtshuid. De grootste boosdoener bij huidproblemen op het lichaam is de goedkope douchegel: deze zitten vol parfum, agressieve sulfaten en alcohol. Zo’n douchegel stript de huid volledig van haar natuurlijke vetlaag, die moet beschermen tegen uitdroging. Daarom kan jouw lichaamshuid ook trekkerig aanvoelen na het douchen.

Kies voor een douchegel of douchecrème zonder sulfaten, bijvoorbeeld de Dermalogica Conditioning Body Wash, om een trekkerig gevoel van de huid te verminderen. Ook kun je twee keer per week gaan voor een lichaamsscrub met olie, bijvoorbeeld de Thalgo Indoceane Sweet and Savoury Scrub, die de huid exfoliëert en voedt.

Om je na het douchen lekker in te smeren kun je het beste gaan voor een bodylotion zonder paraffinum liquidum of petrolatum. Check maar eens de ingrediëntenlijst van je bodylotion van de drogist, ik durf met bijna 100% zekerheid te zeggen dat daar paraffine in zit! Paraffine legt, net zoals siliconen, een laag op de huid. Echter is deze laag niet zuurstofdoorlatend en sluit het de huid volledig af. De huid kan verslaafd raken aan het gebruik van paraffine-houdende producten en dit merk je doordat de huid continu droog aanvoelt wanneer je geen bodylotion hebt gesmeerd. Dit geldt ook voor de lippen en het gebruik van lippenbalsem bijvoorbeeld. Ken je iemand die echt niet de deur uit kan zonder een lippenbalsem? Dan is die huid verslaafd aan paraffine en petrolatum (vaseline). Stap dus over op een paraffinevrije bodylotion en lippenbalsem, zoals deze van Decleor, Medik8 of Dr. Grandel!

 

Medik8 Mutiny Lip Balm Decleor Comfort Body Milk Neroli Bigarade Dr. Grandel Hyaluron Body

Medik8 Mutiny Lip Balm

Decleor Comfort Body Milk Neroli Bigarade

Dr. Grandel Hyaluron Body

 

 

Lichaamshaar

Voor het verwijderen van lichaamshaar hebben we ook nog wat tips! Heb jij bijvoorbeeld last van rode puntjes in je bikinilijn of benen, oftewel strawberry legs? Dit kun je verhelpen met een juiste scheerroutine! Scheer ten eerste nat met een nieuw of bijna nieuw scheermes. Wellicht durf je over te stappen op een Safety Razor. Dit is een scheermes voor mannen, maar ook vrouwen wagen zich er aan omdat dit super strak scheert. Belangrijk is om een product te gebruiken tussen jouw huid en een scheermes. Maar wist je dat de meeste scheerschuimen vol zitten met huid uitdrogende en huid irriterende ingrediënten zoals alcohol en menthol? Van scheerschuim kun je dus heel goed na het scheren bultjes krijgen. Onze tip? Gebruik jouw silicoon vrije crèmespoeling als scheerschuim. Handig twee-in-één product!

Breng na het douchen en scheren een aftershave product aan. Nee, niet de aftershave parfums voor mannen die vol met alcohol zitten. Maar een gel met huid kalmerende ingrediënten en die wondjes sneller heelt, zoals de Decléor Clove Post Hair Removal Cooling Gel. Hij bevat ook een ingrediënt dat ingegroeide haren voorkomt wanneer je de gel blijft smeren tussen de scheerbeurten door.

Decléor Glove Post Hair Removal Cooling Gel
Decléor Glove Post Hair Removal Cooling Gel

 

Voeten

Verzorg jij je voeten zelf of ga je naar de pedicure? Met een aantal producten kun je thuis al heel snel verzorgde voeten creëren. Scrub je voeten regelmatig met de Webecos Instant Hand, Nail & Foot Scrub. Deze scrub bevat zoutdeeltjes en een aantal heerlijk geurende en voedende oliën, waardoor droge plekjes direct verdwijnen. Na het scrubben is het eelt wat verweekt en kun je aan de slag met Tweezerman Eeelt steen. Verwijder al het opgehoopte eelt.

Verzorg vervolgens je teennagels door oude nagellak te verwijderen en de nagelriemen van je teennagels op te duwen. Vijl de nagels in een juiste lengte in plaats van knippen: dit voorkomt scheuren in de nagels en laat de nagelranden een stuk zachter! Wil je de nagels lakken? Kies dan altijd voor een base én topcoat: dit zorgt voor een betere hechting en bescherming van de gekleurde nagellak. Voor extra lang plezier! Gebruik hierbij bijvoorbeeld onze producten van Webecos, Tweezerman en John Van G!

Webecos Instant hand, foot & nail Scrub Tweezerman Eelt Steen John van G base topcoat
Webecos Instant Hand, Food & Nail Scrub

Tweezerman Eelt Steen

John van G Base & Top Coat

 

Advies bij Care for Skin

Hopelijk lukt het met deze blog om stap voor stap jouw oude beauty producten te vervangen voor beauty producten met huidvriendelijke ingrediënten. Mocht je er niet uit komen, dan staat wij met onze klantenservice altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden! Mail je vraag naar [email protected] of bel met ons via 085 - 060 7005.

 

Misschien vind je deze blog ook wel interessant:

Rode of bruine puntjes op je benen, oftewel Strawberry Legs?