Jouw voeten zomerklaar

door Anja van Dijken
26 April 2021

Eindelijk... Na een lange periode van verstopt zitten, mogen ze weer vrij en bloot, je voeten! Het is zomer, je zomergarderobe komt weer uit de kast, maar ook worden de dichte schoenen vervangen door sandalen en slippers. Het kan dan schrikken zijn, je voeten zijn niet echt toonbaar. Eelt, kalknagels, likdoorns of zelfs een ingegroeide nagel, het kan allemaal aanwezig zijn.

Uiteraard kun je veel zelf doen, maar voor het echte werk is het beter om de helpende hand van de pedicure erbij te halen. Je voeten een zomerbeurtje te gunnen, zodat je goed verzorgd de zomer in kunt gaan.

 

Wat kun je zelf doen voor mooie verzorgde voetjes?

Eeltvorming

Eelt is een verdikte hoornlaag die ontstaat door een constant aanwezige wrijving of druk. Op zich is dit normaal, maar bij langdurige wrijving of druk zal de eeltlaag steeds dikker worden en kan dit op den duur problemen veroorzaken, zoals de vorming van likdoorns. In de zomer gaat deze ontwikkeling sneller omdat we vaker op blote voeten lopen, slippers dragen en eventueel knellend schoeisel.

Eelt functioneert als een beschermlaag voor de voeten en is ook niet te voorkomen. Teveel eelt kan voor problemen zorgen en het is daarom goed om regelmatig overtollig eelt te verwijderen.

Tip: Verwijder het overtollige eelt heel gemakkelijk zelf met een eeltsteen of vijl. Vind je dit een lastig proces, laat het dan door de pedicure doen.

 

Eelt steen

 

Droge voeten

Droge voeten is voor vele mensen een probleem. Doordat de huid van de voeten (te) droog wordt, kunnen er irritaties ontstaan, roodheid, jeuk en schilfering. Langdurige droogheid in combinatie met een verdikte eeltlaag kan scheuren of barsten in de huidlaag geven, meestal rondom de hiel. Dit is vooral in de zomermaanden een probleem, omdat onze voeten langdurig worden blootgesteld aan de zon, water en droge lucht.

Door met een vette en hydraterende crème je voeten dagelijks te verzorgen, kan dit worden voorkomen. Ook geregeld een voetenbad met olie en een voetenscrub zorgt ervoor dat de huid zacht en verzorgd blijft.

Tip: Neem wekelijks een voetenbad met olie en een voetenscrub. Bewerk de eeltlaag rondom de hak met een eeltsteen of vijl, daarna de hakken goed insmeren met een vette en hydraterende voetencrème.

 

Zweetvoeten

Voor velen is dit een groot probleem, niet alleen de geur, maar ook des te meer de schaamte hier rondom. Iedereen zweet en zo scheiden ook de voeten vocht af. Dit kan bij sommige mensen meer zijn dan gemiddeld. Hierdoor kunnen zelfs andere voetklachten, zoals voetschimmel ontstaan. Het overtollige zweten kan veroorzaakt worden door stress, overmatig alcoholgebruik, slechte conditie, puberteit, gebrek aan hygiëne.

Tips:

  • Zorg voor goede hygiëne, dagelijks schone sokken aan en voeten wassen.
  • Loop een periode zoveel mogelijk op blote voeten, zodat ze kunnen ademen en het vocht kan verdampen.
  • Draag schoeisel en sokken van natuurlijk materiaal.
  • Gebruik een voetendeodorant, deze doodt de bacteriën, die de geur veroorzaakt en laat de voet gewoon haar vocht verdampen, zoals het hoort.

 

Voetenbad

 

Finishing touch op een rijtje

  • Kies wekelijks voor een voetenbad met olie en een voetenscrub.
  • Verwijder wekelijks het overtollig eelt met een eeltsteen of vijl.
  • Zorg dat je teennagels niet te lang worden, een gekleurde lak staat super verzorgd.
  • Verzorg je voeten, net als de rest van je huid, dagelijks in met een hydraterende voetencrème.
  • Kies voor een voetendeodorant, altijd safe.

 

Advies bij Care for Skin

Wil je graag een op-maat-gemaakt huidadvies? Onze schoonheidsspecialistes helpen je graag. Kom in contact door een mailtje te sturen naar [email protected] of bel naar 085-0607005.

 

Onze favoriete voetproducten:

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.