Kerst make-up look

door Anja van Dijken
5 December 2022

Eindelijk is het Kerstmis! Alle voorbereidingen zijn gedaan, zelfs je feestelijke outfit is er klaar voor. Make-up is dan de finishing touch, het maakt het geheel af. Je wilt het graag net even anders, iets meer glitter dan je gewend bent is prima. Liever niet over de top, je wilt je graag happy voelen in je kerst make-up look. Alleen, hoe doe je dat?

We nemen je graag mee, stap voor stap. Glitter make-up met duidelijke tips en productadvies waar iedereen blij van wordt!

 

Waar begin je met make-up | de basis!

Elke make-up look, een feest make-up look of voor welke andere gelegenheid dan ook, begint met een goede basis. Het fundament van een make-up look is de reiniging en gezichtsverzorging. Doe je dit niet, dan zal de make-up niet goed uitkomen en na een paar uur ook ook nog haar kracht verliezen. Vergelijk dit met het bouwen van een huis. Als het fundament goed staat, zal alles wat in beeld komt ook stevig staan en mooi uitkomen.

De reiniging van de huid begint altijd met een cleanser en wordt afgesloten met een gezichtstoner. Breng hierna je serum, dagcrème en oogverzorging aan. Laat dit een paar minuten intrekken voordat je verder gaat naar de volgende stap.

 

Hoe maak je jezelf mooi op met make-up | de teint!

Een mooie make-up look begint dus met het fundament: reiniging en verzorging. Als deze goed staat, dan is de huid klaar voor de volgende stap. Je maakt jezelf mooi met make-up door je huid de juiste en kwalitatief goede producten te geven. Een goed voedende en hydraterende foundation is daarin best heel bepalend.

De kleur en textuur van de foundation zijn ook bepalende factoren die jouw make-up look breken of maken. De keuzes die je daarin maakt zijn belangrijk, daarom leggen wij je de stappen graag uit.

Camoufleer

Gebruik hiervoor een concealer, camouflagestick of een primer. Kies een tintje lichter dan je eigen foundation of huidskleur. Camoufleer de donkere huid rondom je ogen, maar ook oneffenheden en de huid langs de neusvleugels.

Afhankelijk van je huidtype kan een camouflagestick aan de droge kant zijn, vooral als het om de huid rondom de ogen gaat. Is dit het geval, kies dan voor een vloeibare vorm zoals de Malu Wilz Lifting Concealer.

Malu Wilz Lifting Concealer - Nr.01 Light Sensual Apricot

Malu Wilz Lifting Concealer - Nr.01 Light Sensual Apricot

 

De Malu Wilz Lifting Concealer is verkrijgbaar in twee kleurvarianten, heeft een liftend effect en vermindert zwellingen waardoor donkere kringen en wallen minder zichtbaar worden.

Een CC cream is heel mooi om als basis vooraf aan de foundation te gebruiken, als primer dus. Vooral de ouder wordende en droge huid heeft baat bij dit product. Een CC cream geeft de huid extra hydratatie, camouflage, egalisatie en verfijnt ook de fijne lijntjes.

 

Coverderm Complete Care CC Cream

Coverderm Complete Care CC Cream

 

De Coverderm Complete Care CC Cream geeft de huid een subtiele en egale glow, maar vooral met een langdurig effect.

Foundation of BB Cream

Een foundation heeft over het algemeen een goede dekkingskracht, waarbij een minerale foundation op basis is van natuurlijke mineralen. Daardoor is minerale foundation zeer geschikt voor de gevoelige huid en ook voor de probleemhuid. 

Cent Pur Cent Liquid Mineral Foundation | 1.0

Cent Pur Cent Liquid Mineral Foundation | 1.0

 

De Cent Pur Cent Liquid Mineral Foundation is er in drie tinten, bevat een SPF 30 en geeft veel hydratatie. Het heeft een luchtige structuur en is dus geschikt voor alle huidtypes.

De BB Cream is qua dekkingskracht een lichtere variant van de foundation. Het is vooral geschikt als je niet van foundation houdt, of dit niet gewend bent. Het is als een getinte dagcrème met extra eigenschappen zoals een SPF, goede hydratatie en een sterkere dekking.

Thalgo BB Cream

Thalgo BB Cream

 

De Thalgo BB Cream heeft drie kleurvarianten van light tot gold, geeft de huid een natuurlijke look en blijft de gehele dag erg mooi zitten.

Wil je meer hierover weten, lees dan onze blog: "BB Cream, CC Cream of toch een foundation?"



Hoe krijg je een kerst make-up look | glitter make-up!

Nu ben je zover! Je huid ziet er prachtig uit, klaar om het te voorzien van glitters voor jouw kerst make-up look.

Eye-catching: shimmer en shine voor je oogmake-up.

De oogmake-up begint met een goede basis, de Malu Wilz Eye Shadow Base is een mooi begin voor de oogschaduw of vervolgstappen. Daarna is het tijd om een feestelijke oogschaduw uit te zoeken.

Cent Pur Cent La Palette Edition 2.0 bevat 12 verschillende tinten glitter oogschaduw, niet in het extreme maar juist stylish en chique. Goud, zalm, rose, grijs, blauw, groen, bruin, rood en nog meer gradaties op deze kleuren.

Cent Pur Cent La Palette Edition 2.0

Cent Pur Cent La Palette Edition 2.0

 

Mooie kleurpigmenten in deze glitter kerst oogschaduw, die jouw ogen voorzien van een feestelijke look. Hoe doe je dat?

Kies voor op het bewegend ooglid een basiskleur, zoals goud of zalm, en breng deze kleur ook lichtjes aan onder de ogen. Kies daarnaast een donkere bijpassende teint voor in de arcadeboog en de buitenste ooghoek.

Voor de binnenooghoek en onder de wenkbrauwen kun je kiezen voor een hele lichte tint of een highlighter. Bijvoorbeeld de Elegance Raffinee Loose Powder in de variant silver, gold of natural. Uiteraard is een lichte oogschaduw ook een goede keuze, maar ik noem bewust deze Loose Powder omdat het zeer geschikt is voor een feest make-up look.

Elegance Raffinee Loose Powder

Elegance Raffinee Loose Powder

 

De Elegance Raffinee Loose Powder is verkrijgbaar in drie tinten en kan dus worden gebruikt als highlighter op de jukbeenderen en ook op het decolleté. Als je kleding het toelaat, kun je hiermee zelfs je bovenrug een glamorous touch geven!

Voor een glittery eyeliner is de gouden tip: Maak je glitter oogschaduw ietwat vochtig met een heel dun eyeliner penseel. De John van G Eyeliner penseel extra fijn, vegan nr. 6 is hier heel geschikt voor. Zo creëer je van elke kleur glitter oogschaduw jouw gewenste glitter eyeliner en dus geen aanschaf van extra eyeliner die je maar eens per jaar gebruikt.

Malu Wilz Eye Shadow - Nr. 54 Divine Pink Treasure

Malu Wilz Eye Shadow - Nr. 54 Divine Pink Treasure

 

Afhankelijk van welke kleur glitter eyeliner je kiest, kun je eerst een zwarte eyeliner zetten en daaroverheen de glitter eyeliner. Het geeft zo de oogopslag nog meer intensiteit. Voor meer ins & out lees onze blog: "Handige hacks voor het aanbrengen van je eyeliner".

Een mooie zwarte mascara mag niet ontbreken bij je feest make-up. De Malu Wilz Volume Deluxe Mascara is een intens zwarte mascara die de wimpers veel volume geeft en een optische verlenging. Mooi diep zwart effect die de wimpers verzorgt en niet afgeeft onder de ogen.

Malu Wilz Volume Deluxe Mascara

Malu Wilz Volume Deluxe Mascara

 

Wenkbrauwen bijtekenen vinden veel mensen lastig, maar daar ontkomt je niet aan als je meer kleur, haardichtheid en stevigheid wilt geven aan je wenkbrauwen. Gelukkig zijn er veel gemakkelijke tools hiervoor zoals een wenkbrauw poeder, wenkbrauw gel of wenkbrauw potlood.

Maria Galland 525 Set Sourcils Parfaits Malu Wilz Eyebrow Filling Gel Pupa Milano Eyebrow Pencil 003 - Dark Brown

Maria Galland 525 Set Sourcils Parfaits

Malu Wilz Eyebrow Filling Gel

Pupa Milano Eyebrow Pencil 003 - Dark Brown

 

De meest eenvoudige en mooie wenkbrauwtool is de Malu Wilz Eyebrow Filling Gel, verkrijgbaar in bruin en zwart. In de gel zitten vezeltjes verwerkt die de wenkbrauw voller maken en ook stylen. De filling gel is eenvoudig aan te brengen door het borsteltje. Het is niet alleen ideaal voor je feest make-up look, maar ook zeker om elke dag te gebruiken.

Last but not least: Glitter lipgloss, glitter lipstick en glitter nagellak.

Een ongeschreven regel bij een uitbundige make-up: kies voor intense ogen of intense lippen. Aangezien de ogen in dit geval sprekend zijn opgemaakt zou ik dan kiezen voor een zachte kleur, met een beetje glans. Dus toch misschien geen glitters? Een lipgloss is hierin de uitkomst. Ze zijn er uiteraard met of zonder glitter en in alle kleuren, maar dan toch iets minder aanwezig.

Maria Galland 529 Soin Nutri-Gloss - 90 Rose Pêche Cent Pur Cent Lipgloss - Abricot

Maria Galland 529 Soin Nutri-Gloss - 90 Rose Pêche

Cent Pur Cent Lipgloss - Abricot

 

Zo ook de keuze van een nagellak, bij feestelijke make-up mogen mooi verzorgde nagels niet ontbreken. Je kunt voor glitter nagellak kiezen, maar iets subtielers kan ook heel mooi zijn. Kijk op dat moment wat past bij het geheel. De bronskleurige nagellak van Maria Galland 507-07 Le Vernis is een subtiele tint, maar toch feestelijk chique. 

Maria Galland 507-07 Le Vernis - Bronze Malu Wilz Nagellak - Nr. 509 Magic Shimmer

Maria Galland 507-07 Le Vernis - Bronze1

Malu Wilz Nagellak - Nr. 509 Magic Shimmer

 

Mocht je toch iets moeten corrigeren, dan zijn de Fran Wilson Wattensticks Eye Tees, super handig om bij de hand te hebben. Zachte wattenstaafjes, waarvan de ene kant gepunt is en de andere kant plat afgerond.

Fran Wilson Wattenstick Eye Tees

Fran Wilson Wattenstick Eye Tees

 

 

Make-up kopen voor jouw kerst make-up look?

Ben je op zoek naar natuurlijke make-up, minerale make-up, verzorgende make-up of mooie kleuren? Bij Care for Skin hebben wij voor alle huidtypes en voorkeuren een ruime keuze. Als je op zoek bent naar iets specifieks of graag wat meer advies wilt, kun je altijd contact opnemen met onze specialisten. Wij denken graag met je mee!

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.