Kipfileetjes

door Anja van Dijken
8 Juni 2021

Kipfileetjes… verhelpen of toch maar liever op de BBQ?

Het is zomer en eindelijk mag en kan het wat meer bloot. De lange broek wordt ingewisseld voor een korte, de panty’s gaan uit, lange rokken worden korter en zelfs onze bovenarmen zijn behoeftig aan wat zonnestralen. Maar dan… kipfileetjes, wie kent het niet. Slap hangende, zwabberende bovenarmen, die wat rondbungelen alsof ze niet bij je horen.

Niet heel erg sierend, maar wat doe je eraan, anders gezegd: wat is de oorzaak en kun je hier zelf iets aan doen?

 

Wat veroorzaakt kipfilet armen?

Onze bovenarmen zijn geneigd om relatief meer vet op te slaan dan elders in het lichaam. Biologisch gezien schijnt dit ook bedoeld te zijn om aantrekkelijk te zijn, maar zo zien wij het eigenlijk helaas niet. Tegelijk kan de huid van de bovenarmen verslappen na het afvallen, door veroudering, maar het kan ook erfelijk bepaald zijn. Stevigheid in de bovenarmen is een combinatie van de juiste verhouding vet, spierweefsel en een stevig bindweefsel.

Door het ouder worden nemen collageen en elastine vezels af in de huid, deze zorgen voor de stevigheid. Spierweefsel is bij veel vrouwen niet optimaal ontwikkeld in de bovenarmen, hierin is dus zeker winst te behalen als het gaat om verslapte bovenarmen. De triceps is de spiergroep die hiervoor getraind dient te worden.

Het vetgehalte in de bovenarmen kan verminderd worden door een goed en gezond eetpatroon aan te nemen, met daarbij de juiste energiebalans. Dit betekent dat je niet meer inneemt dan je verbruikt en daarbij ook de goede eetgewoontes t.a.v. suikers, vetten, vezels, groentes en fruit eens goed onder de loep neemt. Een slecht eetpatroon t.a.v. suikers en verkeerde vetten stimuleert afbraak van collagene en elastine vezels, waardoor huidbeschadiging en huidveroudering wordt gestimuleerd. Een goed en gezond eetpatroon met veel antioxidanten (deze zitten in gezonde groente, fruit en vezels) zal je collageen en elastine vezels zeker ten goede komen, herstellen, afbraak verminderen en dit proces stabiliseren.

 

Kipfilet armen

 

Hoe verminder je kipfilet armen?

  • Train je biceps dagelijks voor sterke bovenarm spieren, door bijv. krachttraining, zwemmen.
  • Let op je voeding, juiste balans t.a.v. energie inname en verbruik.
  • Vermijd altijd toegevoegde suikers en verkeerde vetten.
  • Eet de juiste voedingsstoffen zoals verse groente, fruit, goede vetten en vezels met veel antioxidanten.
  • Gebruik een verstevigende, bloedsomloop stimulerend bodyproduct. De collageen en elastine vezels worden hierdoor geactiveerd, waardoor de huid strakker zal worden.
  • Gebruik van een body massage roller, eenvoudig in gebruik, stimuleert de bloedsomloop, daardoor vetvermindering en opname van het stimulerend bodyproduct.

 

Onze favorieten van Comfort Zone, Xenymphus, en Mary Cohr :

 

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.