Lash Day, alles voor de perfecte oogopslag!

door Anja van Dijken
6 Februari 2023

Wist jij dat 19 februari nationale Lash Day is? De dag waarop jouw wimpers mogen pronken als nooit tevoren. Hoe krijg je je wimpers in de perfecte conditie en wat heb je daarvoor nodig?

 

Lash Day, alles voor de perfecte wimpers

Perfecte wimpers, een verblindende oogopslag, wimpers die mooi van kleur, lengte, dikte en ook kleur... dat is de perfecte oogopslag. Helaas is dit voor de meeste vrouwen en ook mannen een droom. Op Lash Day mag je losgaan, deze dag staat in het teken van de perfecte wimpers. Haal je nepwimpers uit de kast, zullen we maar zeggen en knipoog de hele door naar iedereen die je maar tegenkomt.

Be kind, it's Lash Day!

 

Welke producten zijn een absolute must voor de perfecte oogopslag?

Als we denken aan een perfecte oogopslag, dan denken we vaak alleen aan een goede mascara. Gelukkig is er nog veel meer dan alleen een mascara om jouw oogopslag verblindend mooi te maken. De volgende producten helpen jou om de perfecte oogopslag te creëren.

Wimperserum: Voor (extra) lange wimpers. het gebruik van een wimperserum kun je ongeveer na 4 weken al resultaat verwachten. 

Oogschaduw: Gebruik een matte (licht) bruine teint oogschaduw als basis voor je oogmake-up. Hiermee creëer je een goede houvast en basis voor je eyeliner. Een poeder, eye shadow base en primer hebben hetzelfde effect. Het overtollige vocht of vet op het ooglid wordt door deze producten geabsorbeerd, waardoor eyeliner meer houvast krijgt.

Eyeliner: Het handigste is om de eyeliner zoveel mogelijk op de wimperinplant aan te brengen, van de buiten- naar de binnenkant van je ooghoek Breng de eyeliner niet te dik aan, de buitenkant van de ooghoek mag iets dikker zijn. Wil je de aanzet daarna nog iets versterken, super easy, gewoon doen. Meer tips vindt je in onze blog: "Handige hacks voor het aanbrengen van je eyeliner".

Mascara: Kies vooral een mascara die bij jouw wensen past. Je kunt de expressie van je ogen op een simpele manier vergroten door de mascara in meerdere laagjes aan te brengen.

Wimperverf: Vooral als je wimpers licht zijn of de uiteinde lichte puntjes vertonen, is wimperverf een mooie basis voor de perfecte oogopslag. Het is daarnaast ook een goede basis voor het aanbrengen van je mascara. Je kunt dit zelf doen, of laten doen bij de specialist. Wimperverf maakt de wimpers niet dikker, maar zorgt juist voor een intensere kleur. Wenkbrauwverf en wimperverf is verkrijgbaar is drie verschillende gradaties kleur: bruin, bruin/zwart en zwart.

 

Wat is het voordeel van een wimperserum?

Een wimperserum geeft jouw wimpers meer lengte, volume, sterkte en ook dikte. Het wimper groei serum is hier speciaal voor ontwikkeld en zal met haar veelal natuurlijke actieve ingrediënten de haarfollikels van de wimpers activeren.

Het wimperserum moet dagelijks worden aangebracht op de aanzet van je wimper als het serum een kwastje heeft, of op de wimpers als de applicator een borsteltje heeft. Uiteraard moet dit op gereinigde wimpers worden aangebracht. Je zult versteld staan wat het wimperserum voor jouw wimpers kan doen. Of je nu van jezelf korte, fijne, lange of volle wimpers hebt, een wimperserum geeft na 4 tot 6 weken gebruik de wimpers een hernieuwd uiterlijk.

Super Lash Wimperserum

Super Lash Wimperserum

 

Het wimperserum van Superlash is één van onze favorieten, natuurlijk zijn er meer merken die we de beste wimperserum mogen noemen zoals RevitaLash en Image Skincare. De keuze is reuze op het gebied van wimperserums. Afhankelijk van ingrediënten en welke manier van aanbrengen het beste bij jou past, kun je jouw keuze goed bepalen.

Wil je meer weten over wimperserums? Lees dan onze blog: "Alle weetjes over wimperserums!"

 

De beste mascara voor jou!

Zwarte mascara is voor de meeste vrouwen nog altijd een vanzelfsprekende keuze. Toch kunnen jouw ogen ook meer glans krijgen door een andere kleur, door bijvoorbeeld een bruine mascara of blauwe mascara te gebruiken.

Wanneer je gevoelige ogen hebt is het altijd verstandig om een mascara voor gevoelige ogen te kiezen. De Cent pur Cent mascara's zijn op minerale (natuurlijke) basis, die de ogen niet zullen irriteren en de wimpers extra volume geven. De mascara blijft goed zitten gedurende de dag, zal niet uitlopen en veroorzaakt geen donkere vlekken onder de ogen.

Cent Pur Cent Mineral Mascara Volumineux Cent Pur Cent Mineral Mascara - Brown

Cent Pur Cent Mineral Mascara Volumineux

Cent Pur Cent Mineral Mascara - Brown

 

Waterproof mascara is niet alleen zeer geliefd bij zwemmers en sporters, maar ook bij degenen die snel last krijgen van tranende ogen. De Malu Wilz mascara's zijn veelzijdig en bieden een ruime keuze aan varianten, dus ook als het gaat om de beste waterproof mascara. Waterproof, extra volume of extra zwart, Malu Wilz is de specialist op het gebied van mascara's.

Malu Wilz 24hr Everlasting Mascara Malu Wilz Dramatic Look Mascara

Malu Wilz 24hr Everlasting Mascara

Malu Wilz Dramatic Look Mascara

 

 

Waarom een goede oogmake-up remover belangrijk is

Een goede oogmake-up remover is niet alleen belangrijk voor het behoud van je ooghuid en wimpers, maar het voorkomt daarnaast ook dat de ogen gaan irriteren of misschien zelfs gaan ontsteken. Het reinigen van oogmake-up is vaak een dagelijks ritueel, wees daarom alert bij het kiezen van een goede oogmake-up remover.

Dit zijn de mogelijkheden:

  • Oogmake-up remover met twee fasen textuur: Verwijdert op een milde wijze waterproof mascara en verzacht de oogcontouren, zonder een vettig of geïrriteerd gevoel achter te laten. De Mary Cohr Eye Clean werkt bijvoorbeeld verzorgend voor de wimpers en reinigt de ogen mild en effectief van waterproof en langhoudende make-up.
  • Oogmake-up remover gel: Op basis van een zachte gel dat kalmerend werkt. De Dr. Grandel Eye Make-up Remover Gel is verrijkt met panthenol voor een gekalmeerde en gehydrateerde oogzone na het reinigen.
  • Olievrije oogmake-up remover: Zeer geschikt als je lenzen draagt of wimperextensions. De Nouvital make-up remover zal de gevoelige ooghuid goed reinigen, heeft een gelstructuur en bevat de werkstof bisabolol. Bisabolol kalmeert de huid en gaat irritaties of ontstekingen tegen, waardoor het zeer geschikt is voor de gevoelige ooghuid.
Mary Cohr Eye Clean Dr. Grandel Eye Make-up Remover Gel Nouvital Make-up remover

Mary Cohr Eye Clean

Dr. Grandel Eye Make-up Remover Gel

Nouvital Make-up remover

 

Ben je op zoek naar een oogmake-up remover voor gevoelige ogen? Dan zal een oogmake-up remover met daarin kalmerende ingrediënten of een oogmake-up remover op basis van olie de kwetsbare ooghuid sparen, goed reinigen en niet irriteren. De Grown Alchemist Detox Eye Make-up Remover is een milde, siliconenvrije oogmake-up remover die de ooghuid kalmeert en optimaal hydrateert.

Grown Alchemist Detox Eye Make-Up Remover

Grown Alchemist Detox Eye Make-Up Remover

 

Gebruik voor het verwijderen van de oogmake-up altijd zachte wattenschijfjes, het liefst de niet pluizende. Verdeel ongeveer een euromunt grootte aan hoeveelheid op een licht vochtig wattenschijfje, gebruik hiervoor lauwwarm water. Leg dit vervolgens rustig op je oogleden en laat even weken zodat de oogmake-up los komt. Ga nooit poetsen of druk zetten. Je wrijft zo gemakkelijk product in je ogen en kunt ook de wimperharen onnodig beschadigen, waardoor wimpers kunnen afbreken of afbrokkelen. Verwijder de make-up resten juist met zachte bewegingen vanuit de binnenste ooghoek naar buitenste ooghoek.

 

Advies voor een perfecte oogopslag nodig?

Heb je advies nodig? Care for Skin geeft je graag een goed advies, bel of mail gerust met een van onze specialisten.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.