Last van een droge winterhuid? Verhelp met deze 5 tips!

door Julianne Bruining
27 November 2019

Last van een droge winterhuid? Verhelp met deze 5 tips!

1 - Exfoliëren en/of peelen

Je denkt er misschien niet direct aan om de droge, geïrriteerde huid te gaan exfoliëren. Maar exfoliëren is juist bij de droge, vermoeide huid erg belangrijk. Exfoliëren kun je doen in de vorm van een (milde!) scrub of een peeling-product met fruitzuren en zorgt ervoor dat opgestapelde dode huidcellen verdwijnen. Deze dode huidcellen zijn ookwel de schilfertjes en blokkeren de uitvoergangen van de huidklieren, daar waar de huid juist de werkstoffen uit producten opneemt en afvalstoffen vanuit de huid uitscheidt. Bovendien stimuleer je bij het exfolieëren de doorbloeding van de huid, waardoor zuurstof weer naar het huidoppervlak komt en de huid zich sneller vernieuwt en hersteld. Je krijgt er weer een gezond, fris en stralend huidje voor terug!

Ons favoriete product: Medik8 - Pore Refining Scrub

 

2- Dikkere crème smeren

Een crème biedt een beschermlaag aan de huid tegen invloeden van buitenaf en geeft de huid een vet-boost. Ook voorkomt het dat vocht uit de huid verdampt. Oliestoffen uit de crème worden opgenomen in de huid en geven de huid een comfortabel, gevoed huidgevoel.

Hoe dikker de crème, hoe meer bescherming hij biedt tegen gure wind en droge lucht binnenshuis. Wellicht smeer je al jaren één en dezelfde crème: jouw favoriet. Maar toch is het nu echt de tijd om eens te switchen naar een vollere variant. Een tip om te onthouden wanneer je moet veranderen van crème is wanneer je zelf een andere (warmere) jas aan gaat trekken: dan heeft je huid het ook nodig!

Ons favoriete product: Maria Galland - Crème Hydra-Nutritive Intense3- Niet te lang en te warm douchen

Volgens mij weten we het inmiddels allemaal wel: douchen droogt de huid eigenlijk alleen maar meer uit. Ook al is het in de winter erg verleidelijk om lekker lang onder de hete douche te staan: als je last hebt van een droge huid is dit niet verstandig. Toch de verleiding niet kunnen weerstaan? Smeer je naderhand dan goed in met een vette bodylotion!

Ons favoriete product: Dr. Grandel - Timeless Body Cream4- Vermijd agressieve douchezepen en huidproducten

Vermijd tijdens de winter douchegels en foams. De schuimende producten reinigen de huid, maar strippen haar ook van haar natuurlijke vet-barrière. Deze ontvettende werking droogt de huid dus erg uit! Dit geldt ook voor gezichtsreinigers die schuimen, zoals een reinigingsgel en –foam. Kies tijdens het douchen en het gezicht reinigen dan voor een douche-olie of melkachtige reiniger. Deze voorkomen uitdroging.

Ons favoriete product: Medex - Hydrophilic Cleansing Oil5- Eet voldoende omega-3 vetzuren

Ook voeding kan bijdragen aan het verhelpen van een droge winterhuid. Uit onderzoek is gebleken dat specifiek omega-3 vetzuren uitdroging van de huid kan voorkomen en verhelpen. Omega-3 maakt ons lichaam niet zelf aan en moeten we dus uit voeding halen. Deze vetzuur zit voornamelijk in lijnzaad (of lijnzaadolie), walnoten, makreel, zalm en haring. Eet wekelijks een portie vis en voeg dagelijks een portie lijnzaad en walnoten toe aan je yoghurt en je huid zal je op lange termijn bedanken! 

Misschien interessant voor jou: 'Het belang van huidverzorging

Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breid haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakidioot die graag ingredientenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.
Zorgeloos zonnen doe je zo! (update)
Lees meer...
8 Jul 2020