Maak kennis met CARITA - oorsprong en het huidige assortiment

door Julianne Bruining
13 November 2019

De oorsprong van CARITA

De geschiedenis van CARITA ligt in Frankrijk en werd opgericht door twee zussen: Maria en Rosy Carita. Volgens krantenberichten werden de zussen geboren in Spanje (Maria in 1913 en Rosy in 1914). Vlak voor de Tweede Wereldoorlog verhuisde de familie Carita naar Toulouse in Frankrijk. Op 14-jarige leeftijd besloot Maria het kappersvak te leren. Ook Rosy leerde het vak. Het lukte Maria Carita om op haar 18-jarige leeftijd een kapsalon te openen in Toulouse, waarin de hele familie meedeed. Het familiebedrijf liep vervolgens succesvol. Maria en Rosy Carita

De zussen Maria en Rosy Carita

 

Het succes

In 1946 besloten Rosy en Maria een nieuwe salon in Parijs te openen, onafhankelijk van de familie. Ze stonden bekend als de CARITA-zussen, waarbij Maria de blonde kunstenaar was en de donkerharige Rosy zakelijk ingesteld. Beide waren gepassioneerde, vastberaden vrouwen.

Nadat ze veel bekendheid hadden gekregen rondom hun familiebedrijf, besloten de zussen een chique locatie te kiezen voor de nieuwe salon: Rue du Faubourg-Saint Honoré, nummer 5 (hier is tegenwoordig een Dolce & Gabbana winkel gevestigd). Een zeer bekende straat met high fashion winkels en luxe salons. De salon werd al snel razend populair en druk bezocht door beroemdheden, politici en internationale royalty's.

Over Rosy en Maria wordt gezegd dat ze de eerste stylisten zijn die het gezicht en de kenmerken van een vrouw meenamen in hun keuze voor het maken van een persoonlijk kapsel. De twee vrouwelijke haarstylisten begrepen dat schoonheid niet alleen een kwestie is van een knipbeurt. Met hun wens om anderen - zowel mannen als vrouwen - aantrekkelijker te maken, creëerden ze een nieuw type cosmetica. In het bijzonder gaf Maria ook advies over schoonheidsverbeteringen die ze buiten de kapsalon zouden kunnen uitvoeren, zoals garderobe-updates en chirurgische verbeteringen. Maria verklaarde: “Er zijn geen lelijke vrouwen, alleen vrouwen met grijze levens”. 

Carita Paris

 

La Maison De Beauté Carita 

In 1952 verhuisde de CARITA-salon naar een groter pand in dezelfde straat, onder de naam La Maison De Beauté Carita. Gevestigd op Rue du Faubourg-Saint Honoré nummer 11, bestaat de salon vandaag de dag nog steeds! De nieuwe locatie was een echte upgrade: een groot pand met meerdere verdiepingen.

Vijf jaar later opende Maria en Rosy een beauty-school in een pand aan de overkant van de salon, op nummer 14. Hier werd de kunst van schoonheid en kappers gedeeld. Tegelijkertijd lanceerden ze hun eigen assortiment huid- en haarverzorgingsproducten, die zeer succesvol was. Ze vonden het idee van transmissie opnieuw uit en spoorden hun schoonheidsspecialisten aan om de schoonheid van morgen vorm te geven met de intelligentie van hun handen. CARITA introduceerde unieke machines in hun behandelprotocollen om effectieve gezichtsbehandelingen te kunnen bieden. Een compleet concept en hiermee was CARITA één van de eerste cosmetische bedrijven die wereldwijd op de markt kwam.

De zussen waren gezaghebbend en veeleisend met hun personeel. Hoewel ze nooit een compliment uitdeelden, hebben ze hun medewerkers belangrijke verantwoordelijkheden toevertrouwd. Ze bouwden een imperium op met hun harde werk, talent, durf en scherp denken, evenals hun expertise in het trainen van anderen, het overbrengen van hun knowhow en altijd het kiezen van de beste partners. In 1968 wordt La Maison De Beauté Carita in Parijs omgetoverd tot een echt schoonheidshuis met het uiterlijk van de 1e Parijse SPA en een complete verdieping gewijd aan esthetische zorg.

 

Van toen naar nu

Na succesvolle jaren overlijdt Maria Carita in 1978 en haar zus Rosy in 1982. Onder leiding van hun neef, Christophe Carita werd Carita voortgezet en in 1991 overgenomen door cosmeticabedrijf Shiseido. Er ontstond een nieuw tijdperk voor Carita, onder de fusie met Shiseido. Er was nog meer budget voor intensieve research en ontwikkeling van nieuwe producten, technieken en schoonheidsapparatuur. In 2014 werd CARITA overgenomen voor L'Oreal. 

Nu, ruim een halve eeuw later, is salon La Maison De Beauté Carita op Rue Faubourg-Saint Honoré, nog steeds te vinden (ook wel House of Beauty). Het is een locatie waar CARITA zich blijft ontwikkelen en vernieuwen. Het ‘Carita all over Beauty concept’ biedt effectieve, hoogwaardige huidproducten voor het gezicht, lichaam en haren. Met de visie dat elke huid evolueert gedurende de dag, tijdens de seizoenen en bij verschillende condities, introduceert CARITA het begrip ‘huidconditie’ in de kern van haar methoden. Het behandelprotocol wordt gepersonaliseerd, zodat er voor elke huidconditie een geschikte behandeling is.

CARITA is vandaag de dag een prestigieus Frans schoonheidsmerk met een internationale omvang.
‘Onze energieën worden voelbaar verder gestimuleerd door de handen van onze expert en bevorderen de zichtbare transformatie van de huid.’


Rue du Faubourg-Saint Honoré 11, House Of Beauty


Populaire producten en hun lancering

1956 : - Fluide de Beauté 14
          - Rénovateur
1960 : - productlijn Progressif 
1976 : - Masque Biologique
2002 : - Crème parfaite


Wat past bij jouw huid?

Door de Franse benamingen kan het lastig zijn om te ontdekken welke producten bij jouw huid passen, vooral wanneer dit niet door een specialist wordt geadviseerd. CARITA heeft de verschillende huidcondities gecategoriseerd in overzichtelijke product-lijnen. Wat past bij jou?

Huidconditie Passende productlijn
Vochtarme, droge huid >

Ideal Hydration
Gevoelige, rode huid >

Ideal Douceur Sensidote
Vette, onzuivere huid >

Ideal Controle
Eerste tekenen huidveroudering, fijne lijntjes en rimpels (30+) >

Neomorphose
Anti-aging, huidverslapping (40+) >

Progressif Lift Fermete
Anti-aging, verslapping en rimpels  (50+) > Progressif Anti-Age Global


Wil je graag passend huidadvies of heb je hulp nodig bij het uitkiezen van de geschikte producten? Neem vrijblijvend contact op met onze schoonheidsspecialisten. Zij helpen je graag! Mail naar [email protected] of bel naar 085 - 060 7005.

 

 

 

Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breid haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakidioot die graag ingredientenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.
Zorgeloos zonnen doe je zo! (update)
Lees meer...
8 Jul 2020