Marc Inbane Tanning Spray, de do's en don'ts

door Anja van Dijken
1 Mei 2022

Wat is de Marc Inbane Tanning Spray?

De Marc Inbane Tanning Spray is een fantastische natuurlijk-ogende Tanning Spray. De Tanning Spray bevat plantaardige en voedende ingrediënten, zoals Vitamine E, Aloë Vera en Ginkgo (Japanse notenboom), waardoor de huid een zonnige glans krijgt. Deze do-it-yourself spray tan kan frequent worden gebruikt, droogt snel, kleurt de huid subtiel, geeft geen vlekken of strepen en is 100% veilig in gebruik.

Met als resultaat: een natuurlijke gebruinde huid, zonder zon. Deze Award-winnende zelfbruiner is niet alleen geliefd bij thuisgebruikers, maar wordt ook graag gebruikt door professionals, zoals kappers, huidspecialisten en visagisten.


Wat zijn de do's en don'ts voor de tanning spray?

Het aanbrengen van de Marc Inbane Natural Tanning Spray is niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal do’s & dont’s die we voor je op een rijtje hebben gezet:

Hoe breng ik de Tanning Spray als een pro aan – “the do’s” in een stappenplan:

 1. Exfoliëren
  Om donkere plekken te voorkomen is het belangrijk om de huid te preppen voordat je de zelfbruiner aanbrengt, door deze goed te exfoliëren. Scrub je lichaam volledig en focus je extra op droge gebieden, zoals de huid rondom de enkels, knieën en ellebogen. Op die manier krijg je een egale kleur wanneer je de Tanning Spray hebt aangebracht. Voor het gezicht kun je gebruik maken van de Marc Inbane Scrub.
 2. Hydrateren
  Na het scrubben droog je de huid goed af. Blijf je na het exfoliëren toch nog droge plekjes overhouden, zoals je enkels, knieën en ellebogen, smeer dan deze plekken van te voren in met een vochtinbrengende crème, zoals een body lotion of bodycreme. Zo voorkom je dat de tanning zich teveel gaat hechten aan de droge plekjes en vlekken kan veroorzaken
 3. Breng de Tanning Spray op de juiste manier aan
  Gebruik voor het aanbrengen van de Tanning Spray de Marc Inbane Handschoen. Hiermee kun je de Tanning Spray zo goed mogelijk verdelen over het lichaam en gezicht. Vind je een kwast fijner voor het gezicht, gebruik dan de Marc Inbane Kabuki Kwast. Spray vanaf 30 cm van de huid, met korte bewegingen en werk de Tanning Spray uit met de Handschoen of Kwast. Vind je het sprayen lastig? Spray dan op de handschoen en werk zo de Tanning uit over je lichaam of gezicht.
 4. Laat de spray goed drogen voordat je jouw kleren aantrekt
  De Marc Inbane Tanning Spray heeft een droogtijd van ongeveer 10 tot 15 minuten. Echter is het product dan nog niet helemaal goed ingetrokken. We raden je daarom aan om de eerste 2 uur na het aanbrengen van de zelfbruiner losse kleding te dragen, zoals een badjas of een pyjama.
 5. Even wachten en genieten van het egale resultaat
  In de eerste 3 tot 4 uur doet de Tanning Spray zijn werk. De DHA kleurt je dode huidcellen en je bent na een tijdje bruin zonder zon!

Waar moet je nu echt op letten en dus niet doen - “the don'ts” op een rijtje:

 • Wacht na het aanbrengen van de tanning spray 3 a 4 uur, voordat je eventueel extra Tanning Spray aanbrengt voor meer kleur. Dus niet te snel tanning spray extra aanbrengen, om te voorkomen dat de huid te bruin wordt en daarmee een onnatuurlijke teint krijgt.
 • Douche niet te vaak: door het douchen weekt de huid en weken de dode huidcellen los.
 • Gebruik tijdens het douchen geen schuimende reinigingsgel, deze kunnen de huid uitdrogen, waardoor de kleur sneller verdwijnt. Voorkeur is een douche-olie of een shower foam, deze voedt en zal de tanning kleur behouden. De Marc Inbane Shower Foam is een fijn product in combinatie met de tanning spray, geschikt voor zowel hem en haar en vrij van parabenen, siliconen en sulfaten.
 • Scrub de huid tussendoor niet, hierdoor laten de dode huidcellen los, waardoor de kleur sneller verdwijnt.


Is de tanning spray geschikt voor iedereen?

De Marc Inbane Tanning Spray is echt voor iedereen, alle huidtypes, geslachten en  kleurtypes. Het maakt dus niet uit of je van nature wel of niet een teintje hebt, super bleek bent of toch al gebruind. Zelfs voor zwangere vrouwen die niet in de zon kunnen of mogen is de Tanning Spray 100% veilig in gebruik.


Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

De mooi gebruinde teint zal ongeveer 5 dagen blijven zitten en daarna langzaam verdwijnen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk hoe de huid wordt behandeld. Douche je veel, scrub je de huid regelmatig, etc. Dit zijn allemaal oorzaken waardoor de teint sneller zal verdwijnen. Op zich is dat niet erg en als je het weet kun je hier rekening mee houden.


Hoe gebruik je de tanning spray?

Hanteer voor het gebruik van de tanning spray het stappenplan. Begin met het exfoliëren van je lichaam en gezicht. Daarna de laatste droge plekken hydrateren en dan ben je klaar oom de tanning spray aan te brengen met de Marc Inbane Handschoen.
Bij het aanbrengen is een guide kleur zichtbaar: een direct zichtbare bruine kleur die tijdens de eerstvolgende douchebeurt afspoelt. Hiermee kun je goed zien waar je de tanning spray wel of nog niet hebt aangebracht.


Hoe vaak gebruik je de tanning spray?

Dit is naar eigen behoefte. Je mag de tanning spray in feite zo vaak gebruiken als je wilt. Voor het onderhouden van een mooie gebruinde teint, is eens in de vijf dagen meer dan voldoende.

 

Kun je met de tanning spray in de zon?

Jazeker, je kunt met de Marc Inbane Tanning Spray gewoon in de zon. De tanning heeft alleen effect op de bovenste huidlaag met dode huidcellen. De tanning heeft dus geen invloed op je pigment, terwijl het natuurlijk bruiningsproces in de zon dat wel heeft. Een prima combi dus, maar let op dat je altijd een zonnefactor blijft gebruikt, want tanning geeft geen bescherming in de zon tegen de schadelijke UV stralen. Gebruik voor de zonbescherming van je gezicht bijvoorbeeld de Marc Inbane La Hydratan, deze bevat een SPF en beschermt hiermee de huid tegen vroegtijdige huidveroudering door UV-straling.


Welke producten heeft Marc Inbane nog meer om je teint optimaal te houden?

Marc Inbane heeft nog een aantal fijne tanning producten die jou helpen om je teint optimaal te behouden:

 

Marc Inbane Tanning Spray Marc Inbane Tanning Drops Marc Inbane Tanning Mousse

Marc Inbane Tanning Spray

Marc Inbane Tanning Drops

Marc Inbane Tanning Mousse

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.