Mask + Acné = Maskné

door Julianne Bruining
29 September 2020

Wat is maskné?

Sinds dit jaar hebben veel mensen te maken gekregen met het dragen van maskers ter preventie van besmetting rondom de Covid-19 pandemie. Voor sommige mensen geldt dat zij standaard voor hun beroep regelmatig tot altijd maskers dragen, zoals chirurgen en tandartsen, maar een grote groep mensen is maskers gaan dragen sinds begin dit jaar.

Maskers kunnen effect hebben op de huid: steeds meer mensen ervaren sinds het regelmatig dragen van maskers dat de huid onzuiver wordt. Zo ontstaan er puistjes, verstopte poriën en white heads rondom de kin en kaken. Deze trend wordt ook wel ‘maskné’ genoemd, oftewel mask + acné. Hoe voorkom of verhelp je maskné? Wij vertellen het je in deze blog!

 

Hoe ontstaat maskné?

Maskné kan ontstaan door het verstoppende effect van een masker op de huid. Een masker geeft een broeiend effect op de huid: iets wat huideigen bacteriën een fijne omgeving vinden. Deze huideigen bacteriën gaan hier zo goed op, dat ze zich gaan vermeerderen en voor irritatie en puisten zorgen. Daarnaast produceert de huid van nature talg en zweet en bij het dragen van een masker stapelen deze afvalstoffen zich flink op. Hierdoor raken poriën verstopt en kunnen er talgbultjes ontstaan.

 

Hoe verhelp je maskné?

Tip 1

Reinig ’s avonds de huid twee keer achter elkaar met een reiniger met salicylzuur en amandelzuur. Twee keer reinigen vergroot de kans dat je echt al het talg en zweet hebt verwijderd van de huid, waardoor de huid meer kans krijgt om te herstellen van de puistjes. Bovendien werken salicylzuur en amandelzuur licht exfoliërend en ontstekingsremmend, waardoor puistjes minder kans krijgen.


Tip 2

Gebruik twee maals daags een serum met niacinamide. Niacinamide brengt de talgproductie in balans, maar werkt ook als een natuurlijke antibiotica. Zie het als een pleister die de huid herstelt. Het pakt naast onzuiverheden ook roodheid, droogte, schilfering en irritatie aan. Een echte alleskunner! Breng het serum aan na de reiniging en voor een crème.

Tip 3

Gebruik ’s ochtends of voordat je het masker voor langere tijd opzet een crème met prebiotica. Prebiotica voedt de goede huideigen bacteriën die de slechte bacteriën aanpakt. Deze slechte bacteriën veroorzaken de puistjes en deze wil je zo snel mogelijk elimineren. Een crème met prebiotica brengt de huid weer in balans. Het uitdrogen van de huid door niks te smeren werkt waarschijnlijk averechts! 


Tip 4

Gebruik ’s avonds retinol. Retinol (vitamine A-zuur) werkt antibacteriëel en stimuleert celvernieuwing. Dit zorgt ervoor dat de huid minder snel verstopt en verdikt en pakt puistjes aan terwijl je slaapt. Retinol wordt door daglicht afgebroken en dus is het belangrijk om dit ’s avonds aan te brengen. Breng de nachtcrème met retinol aan over het serum met niacinamide. Laat het serum met niacinamide eerst goed intrekken.


Onze tips voor een stralende huid:

Medik8 Pore Cleanse Gel Intense Medik8 Clarity Peptides Nouvital Aloe Vera Day Cream IMAGE Skincare AGELESS - Total Repair Creme
Medik8
Pore Cleanse Gel Intense
SHOP NU

Medik8

Clarity Peptides
SHOP NU
Nouvital
Aloe Vera Day Cream
SHOP NU
IMAGE Skincare
AGELESS - Total Repair Crème
SHOP NU

 

 

 


Misschien vind je deze blog ook interessant:


Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breidt haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakvrouw die graag ingrediëntenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.