Naïf zonnebrand

door Anja van Dijken
8 Mei 2022

Naif zonnebrand

Naif heeft zonnebrand voor het gehele gezin. Baby’s & kids en ook volwassenen. Eerlijke zonnebrand producten, die onze huid beschermen en 100% veilig zijn in het gebruik voor volwassenen, kids en ook de allerkleinsten. Naif zonnebrand is vrij van schadelijke ingrediënten, microplastics, nanodeeltjes en 100% vegan. En als kers op de taart: de verpakkingen zijn op basis van suikerriet. Goed voor jou en onze planeet!

 

Waarom is het gebruiken van een goede zonnebrandcrème zo belangrijk?

UV straling is de grootste veroorzaker van huidkanker, maar tegelijk ook van huidveroudering. Iedere verbranding op de huid beschadigt ons DNA. Blootstelling aan zonlicht op kinderleeftijd lijkt de grootste oorzaak om op latere leeftijd huidkanker te krijgen, in het specifiek wanneer een kind regelmatig verbrandt.

Het beschermen van je huid met zonverzorging is daarom van wezenlijk belang als het gaat om voorkomen van huidkanker en versnelde huidveroudering. Better safe than sorry!


Wat is het voordeel van een natuurlijke zonnebrand?

Een natuurlijke zonnebrand bevat een natuurlijke UV filter. Wat betekent dit? Het is heel eenvoudig. Een natuurlijke UV filter is van natuurlijke afkomst en dus niet chemisch. Het legt een laagje op de huid, die als het ware de zonnestralen reflecteert. Het natuurlijke filter is afkomstig van mineralen, zoals zinkoxide of titanium. Het werkt als een soort van spiegeleffect op je huid.

Daarom is een natuurlijk zonnebrand ook 100% geschikt en veilig voor kinderen, zelfs de newborns en voor de gevoelige huidjes.

Tegelijk is het gebruik van een natuurlijke zonnebrandcrème ook nog eens goed voor het milieu. Ga zwemmen in de zee en zodra je eruit loopt is je zonnebrand opgelost in het zoute zeewater. Het schijnt dat er jaarlijks zo’n 14.000 ton zonnebrandcrème in onze oceanen belandt. Ongeveer 85% van deze crèmes bevat ook nog eens microplastics. Reden genoeg dus om te kiezen voor natuurlijke Naif zonnebrandcrème.

De voordelen van Naif natuurlijke zonnebrand:

  • Je hebt geen inwerktijd.
  • Minder kans op irritatie.
  • Geschikt voor het hele gezin, zelfs de allerkleinsten.
  • Zonnebrand zonder troep

 

Welke zonnebrand gebruik ik voor mijn gezicht?

Voor het gezicht is er de Naif Zonnebrand gezicht SPF30. Deze natuurlijke zonnebrand gezicht met een natuurlijke SPF30, minerale UV filters. Huidvriendelijke ingrediënten zoals kokosolie, zonnebloemolie en olijfolie maken deze crème voedend en verzorgend, maar ook zeer mild. Daarmee is deze zonnebrandcrème zelfs geschikt voor de meest gevoelige huidjes. Het laat geen witte waas achter. 

Voor het lichaam is er een aparte Naif zonnebrand, de Naif Zonnebrand SPF30 Body, deze komt in een 100ml verpakking en is net zo huidvriendelijk als de zonnebrandcreme voor je gezicht.


Welke zonnebrand gebruik ik voor mijn baby?

Voor jouw baby heeft Naif een tweetal natuurlijke zonnebrandcrèmes, eentje met SPF 30 of een SPF50. Uiteraard is zowel de Naif Zonnebrand Baby SPF30, maar ook de Naif Zonnebrand Baby SPF50 een natuurlijke zonnebrandcrème, op basis van minerale filters, zonder schadelijke ingrediënten en beide zonnebrand producten zijn huidvriendelijk en 100% veilig voor de allerkleinsten.  


Waarom gebruik je na het zonnen een aftersun?

Na het zonnen is het altijd een aanrader om een aftersun te gebruiken. De zon zorgt ervoor dat de huid opwarmt, maar ook uitdroogt. Dat laatste, het uitdrogen, dan gaat het voornamelijk om de vochtigheidsgraad van de huid. Voor zowel een warme huid als de huid die zijn vocht heeft verloren door het zonnen, is het erg fijn om een aftersun te gebruiken.

De Naif Cooling Aftersun kalmeert en verkoelt na een dag zonnen. Deze verkoelende gel is verrijkt met aloë vera en glycerine. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de werking van Aloë Vera een kalmerend effect heeft na irritatie door UV-licht, maar ook een positieve uitwerking heeft op de vochtigheidsgraad. Allantoïne vermindert roodheden en irritatie, glycerine herstelt het vochtgehalte van de huid. 

 

Bodylotion versus Aftersun

Bodylotions zijn over het algemeen vetter dan een aftersun. Daardoor legt het een laagje op je huid, waardoor de warmte niet weg kan. Daarom is een aftersun beter voor na het zonnen. En ja, als er dan ook nog Aloë Vera aan is toegevoegd en het een gel betreft, dan is het helemaal licht voor je huid en komt het de vochtigheidsgraad zeker ten goede.

 

Naif Zonnebrand Baby SPF50 Naif Zonnebrand Gezicht SPF30 Naif Cooling After Sun

Naif Zonnebrand Baby SPF50

Naif Zonnebrand Gezicht SPF30

Naif Cooling After Sun

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.