Nieuwkomer: Dermalogica bij Care for Skin

door Julianne Bruining
22 Mei 2020

Dermalogica is een zeer geliefd merk onder vele huidspecialisten. Het merk heeft al 30 jaar ervaring en produceert producten met ingrediënten die wetenschappelijk bewezen effectief zijn. Wil je meer weten over Dermalogica? Lees dan verder.

Behaal nu salonresultaat bij jou thuis met de producten van Dermalogica. Dit merk is zeer geliefd onder vele huidspecialisten, dankzij de doeltreffende en effectieve werking. Een breed assortiment zorgt ervoor dat er voor ieder huidprobleem een geschikte routine kan worden samengesteld. Dermalogica-producten bevatten actieve en plantaardige werkstoffen, zoals peptiden, plantenextracten, fruitzuren, vitamines en mineralen.

 

Ontstaan Dermalogica

Dermalogica is ontwikkeld door de engelse schoonheidsspecialiste Jane Wurwand. Jane Wurwand heeft een uitgebreide opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd en vervolgens haar kennis verbreed met aanvullende trainingen en specialisaties. Toen ze in 1983 voor haar geliefde van Engeland naar Los Angeles verhuisde, ontdekte ze dat in er in Amerika geen vervolgopleidingen bestonden voor de schoonheidsspecialisten om hun kennis te verbreden en een echte huidspecialist te kunnen worden. Daarom besloot Jane Wurwand om een eigen opleidingsinstituut op te zetten in Californië onder de naam The International Dermal Institute (IDI). Hierdoor konden ook schoonheidsspecialistes (estheticians zoals dat in Amerika heet) in Amerika echte huidspecialisten worden. Het IDI heeft inmiddels wereldwijd meer dan 40 vestigingen. 

Na het opzetten van het IDI ervaarde Jane ook dat er eigenlijk geen productlijn op de markt was die aansloot op haar opleiding en die volledig gericht was op een gezonde huid, en niet op “beauty”. Daarom is ze haar eigen producten gaan ontwikkelen en zo werd Dermalogica in 1986 geboren. Haar visie was duidelijk: ze wilde producten die de huid verbeteren en gezond maken, zonder irriterende stoffen en ingrediënten die de huid kunnen verstoppen en puistjes kunnen veroorzaken (zoals lanoline, gedenatureerde alcohol, kleurstoffen, microplastics en parfum). Het moest doeltreffend zijn en alleen beschikbaar voor de schoonheidsspecialisten die de IDI opleiding hadden afgerond. Inmiddels zijn er Dermalogica-specialisten over de hele wereld.

Dermalogica's producten worden in Amerika geproduceerd, ze worden niet op dieren getest en ze worden alleen verkocht via instituten waar door Dermalogica opgeleide professionele huidexperts werken. Dermalogica's belangrijkste pijlers zijn educatie en onderzoek. Dermalogica is een no-nonsense merk dat zich volledig richt op een gezonde huid. Dermalogica kiest voor ingrediënten waarvan bewezen is dat ze werken.

Dermalogica bij Care for Skin


Productlijnen Dermalogica

Het assortiment van Dermalogica is breed en overkoepeld alle mogelijke huidproblemen. Met een juist behandeltraject met een Dermalogica Skincare-specialist kan jouw huid de mooiste versie van zichzelf worden. Binnen Dermalogica zijn er een aantal productlijnen om een aantal huidproblemen te kunnen kaderen. Het betekent echter niet dat alle producten van één lijn in één routine gebruikt mogen of kunnen worden om resultaat te behalen. Hiervoor is een op-maat-gemaakt advies nodig. 

Daily Skin Health: Dit is eigenlijk het basisassortiment van Dermalogica. Hierin zitten producten voor alle verschillende huidtypen voor een goede basisroutine. Heb je geen huidproblemen? Dan zit je safe binnen deze lijn. Om wel een huidprobleem aan te pakken wordt er vaak een combinatie gemaakt van de Daily Skin Health lijn en een bijpassende productlijn. Plantaardige oliën en vitaminen verzorgen en verbeteren de huid zonder haar te belasten. In deze lijn zitten ook de 'pre-cleansers'. Dermalogica is namelijk van mening dat je de huid 's avonds twee keer moet reinigen voor optimaal effect: één keer met de Pre Cleanse (olie) of de Pre Cleanse Balm en daarna met reinigingsproduct dat past bij jouw huidbehoefte.  


AGE Smart: Alle producten in deze lijn werken doelgericht op het remmen van het huidverouderingsproces. Al vanaf een leeftijd van 25 jaar kun je terecht in deze productlijn, maar ook heeft deze lijn zeer sterke producten die de huid met een leeftijd van 80 jaar nog kunnen behandelen. In deze productlijn wordt er gebruikt gemaakt van een aantal soorten fruitzuren, retinol en peptiden voor een zichtbaar anti-aging en huidherstellend effect. 

UltraCalming: Zoals de naam al doet vermoeden bevat deze lijn producten die geschikt zijn voor de gevoelige, rode, geïrriteerde en overbelaste huid. Er zit veel contrast in de texturen in deze lijn: zo zijn er producten op waterbasis die de rode huid direct verkoelen en zijn er luxe, volle texturen om de gevoelige huid te voeden en de huidbarrière te herstellen. Een combinatie van aloë vera, plantaardige oliën, vitamine E en B5 en komkommerextract kalmeren de huid en stimuleren het huidherstel. Binnen deze lijn kun je ook terecht als je last hebt van rosacea, couperose en eczeem. Wel is het belangrijk dat je een op-maat-gemaakt advies krijgt bij deze huidproblemen.

PowerBright TR: Een klein assortiment met producten die pigmentvlekken aanpakken. Dit assortiment is klein omdat er vaak een combinatie kan worden gemaakt van de AGE Smart lijn of de Daily Skin Health lijn om pigmentvlekken aan te pakken. In de producten van PowerBright TR worden bepaalde peptiden en algen-extracten gebruikt die de pigmentaanmaak remmen en bestaande vlekjes verlichten. 

Active Clearing: Deze productlijn bevat wat actievere producten die een vette huid met onzuiverheden en acné goed aanpakt. Salicylzuur, groene thee extract en kamille staan centraal in de producten om overtollig talg op te lossen en de bacteriegroei te remmen. Daarnaast zorgt een unieke mix met mineralen en vitaminen ervoor dat de huid ook op lange termijn gezond en mooi wordt en puistjes in de toekomst verleden tijd zijn.

Clear Start: Een klein assortiment voor de puberale acné. Tijdens de jeugd wil je de huid nog niet teveel belasten met té actieve ingrediënten, maar wel wil je de puberhuid met puistjes schoon houden en puistjes bestrijden. De Clear Start lijn is mild genoeg voor deze leeftijd, maar ook effectief genoeg om jeugdpuistjes te remmen. Er worden lagere percentages salicylzuur, zwavel en zink gebruikt in deze producten. 

Body Collection: Voor wie ook het lichaam goed wil verzorgen met huidverbeterende ingrediënten heeft Dermalogica ook een body-lijn met zowel een scrub, douchegel, bodylotion en een huidolie. De perfecte start of afsluiting van de dag! 

 

Kennis maken?

Wil je kennis maken maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Neem dan eens een kijkje bij de starterssets van Dermalogica. Voor een voordelige prijs kun je kennismaken met een aantal producten passend bij jouw huidtype of huidbehoefte. Daarnaast kun je bij Care for Skin altijd terecht voor passend advies. Onze schoonheidsspecialisten zijn opgeleid en getraind door Dermalogica. 

 

Onze tips voor een goede basisroutine:

Dermalogica Intensive Moisture Cleanser Dermalogica Prisma Protect SPF30 Sound Sleep Cocoon

Intensive Moisture Cleanser

SHOP NU

 


Prisma Protect SPF30

SHOP NU

 


Sound Sleep Cocoon

SHOP NU

 

Dermalogica kopen? Voor 21:00 besteld = morgen in huis!

 

 

Misschien vind je deze blog ook wel interessant:

Blog het verzorgen van de gecombineerde huid

 

Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breid haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakidioot die graag ingredientenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.