Oolaboo Tanning Spray Organic

door Julianne Bruining
11 April 2019

Al eerder schreven we over de tanning spray en de fantastische voordelen die een self tan met zich meebrengt. Ontzettend veel merken lanceren verschillende soorten zelfbruiner, in mousse, gels, lotions, crèmes en sprays. Ook ingrediënten variëren sterk, van goedkopere tot duurdere werkstoffen. Dit maakt ook het verschil in prijzen. 

Visie Oolaboo

Oolaboo's huidverbeteringsproducten, ook wel nutricosmedicals genoemd, bevatten zoveel mogelijke natuurlijke en actieve ingrediënten. Ingrediënten die van nature ook in onze voeding voorkomen en dat is een bewuste keuze. Hoe natuurlijker de ingrediënten, hoe beter deze door de huid worden opgenomen. Onze huid herkent namelijk natuurlijke ingrediënten maar al te goed. Ieder product is ontwikkeld met liefde en dermatologisch getest, je kunt altijd verzekerd zijn van een samenstelling zonder PEG (emulgator), parabenen (conserveringsmiddel), siliconen, minerale olie en ftalaten (weekmakers). Geen twijfelachtige stoffen, wel zo’n fijn idee!

 

Oolaboo's zelfbruiner

De Skin Superb Bronzer is een bruiningsspray met natuurlijke ingrediënten. De spray bevat het natuurlijke DHA (dihydroxyacetone), gecombineerd met erythrulose, wat een prachtige, natuurlijke bruine kleur aan de huid geeft. Deze twee veilige bestanddelen reageren met de aminozuren van de huid, waardoor al na 3 tot 4 uur een prachtige bruine teint ontstaat, die tot 1 week houdt. De zelfbruiner is verrijkt met natuurlijke, voedende ingrediënten en heeft een heerlijke subtiele mango geur. Vitamine A stimuleert de celvernieuwing en verbetert de elasticiteit van de huid en Aloë Vera en groene thee extract voeden en verzachten de huid. Vitamine E versterkt de natuurlijke huidbarrière. De tanning spray bevat ook een cosmetische bronzer, die een instant bruine kleur geeft en waardoor je tijdens het insmeren goed ziet waar je al geweest bent en waar nog niet. 

 

Ingrediëntenlijst en verpakking

De tanning spray bevat natuurlijke ingrediënten:

Aqua, Dihydroxyacetone (DHA), Propylene Glycol, Glycerin, Aloe barbadensis (Aloe vera leaf extract), Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Erythrulose, Tocopherol (Vitamin E), Retinyl Palmitate (Vitamin A), Ubiquinone (CQ10), Camellia Sinensis (Green Tea extract), Allantoin, Phenoxyethanol, Sodium Citrate, Potassium Sorbate, CI 16035, CI 19140, CI42090

 

Onze wereld draait om mensen, mensen die wij dagelijks aanraken. Oolaboo heeft zich bij de keuze van haar verpakkingen laten inspireren door de ‘the art of touches’. Veel Oolaboo verpakkingen zijn daarom een bewuste combinatie van een ‘soft touch’ pot of flacon met een houten dop. Hierdoor zijn onze verpak­kingen een ware state of art.  De verpakkingen van Oolaboo bestaan uit HDPE, een afkorting van High Density Polyetheen, of Hoge Dichtheid Polyetheen en is gemaakt van aardolie. HDPE kunststof is een veilig materiaal dat uitstekend recyclebaar is, het kan namelijk worden omgesmolten. Het materiaal bestaat uit koolstof en waterstof. Oolaboo gebruikt voor haar houten doppen alleen hout afkomstig uit verantwoord beheerd bos. Hout als grondstof is vanuit de duurzaamheidsgedachte een zeer goede keuze en is als grondstof een zeer milieuvrien­delijke keuze. Het is duurzaam, milieuvriendelijk en vrijwel CO2-neutraal. Er is geen ander algemeen materiaal dat met zo weinig energie wordt geproduceerd als hout. Ieder Oolaboo product wordt beschermd door een kartonnen doosje, bedrukt met ‘biodegradable’ (afbreekbare) inkt en lijm. Hiervoor wordt door ons uitsluitend papier gebruikt afkomstig uit beheerde bossen. Het FSC-keurmerk op onze verpakkingen geeft de zekerheid dat de grondstof voor ons papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Je wilt van papier natuurlijk zeker weten dat die pulp niet afkomstig is uit een bos met hoge natuurwaarden (‘oerbos’) of van een plantage waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken.


Een prachtige, zomerse glow

Een zelfbruiner is ideaal voor een feestje, om mooie bruine benen onder het jurkje te hebben. Maar een self tan is ook zeker iets wat je gedurende een periode kunt gebruiken, om altijd lekker gekleurd te zijn. Je kunt de intensiteit van de kleur ook opbouwen, door een kortere periode tussen de self tan momenten te houden en eerder bij te smeren.
Een zelfbruiner is dus ook ideaal voordat je op vakantie gaat, zodat je wel al met een lekker kleurtje zelfverzekerd in de bikini kunt. Let er wel op dat de huid nog NIET beschermd is tegen de UV-stralen en je de huid moet behandelen met een SPF50. De huid zal net zo snel kunnen verbranden als wanneer je geen self tan draagt.


Oolaboo aanbieding: Skin Superb Bronzer + scrubhandschoen cadeau!

Koop een Skin Superb Bronzer, verpakt in een eco-friendly pouch en ontvang de scrubhandschoen t.w.v. €7,95 cadeau! De pouch is gemaakt van doorzichtig materiaal en hierdoor ideaal om mee te reizen. Hij kan zelf mee het vliegtuig in! De scrubhandschoen is te gebruiken vooraf aan jouw tanning routine. Deze verwijdert dode huidschilfers en maakt de huid zacht, zodat de spray-on bronzer mooi egaal bruint. Je kunt hem onder de douche gebruiken of droog over de huid roteren. De scrubhandschoen is ook fantastisch wanneer je de tanning spray van de huid wilt verwijderen. Zo begin je je nieuwe spray tan op een schoon canvas. 

Gebruik tijdens het aanbrengen van de Skin Superb Bronzer de bijpassende Skin Superb Glove. Deze zachte handschoen verdeelt de zelfbruiner egaal en zorgt ervoor dat jouw handen niet verkleuren. Spray de bronzer royaal op de handschoen en masseer met ronddraaiende bewegingen het product over de huid. Voor het gezicht is de Skin Superb Brush ideaal, omdat deze makkelijk in alle hoekjes komt. Spray de zelfbruiner op het gezicht en verdeel met de Brush. 

 

Wil je graag persoonlijk huidadvies? Onze schoonheidsspecialisten helpen je graag. Stuur vrijblijvend een mailtje met je vraag naar [email protected] of spreek onze schoonheidsspecialistes aan de telefoon via 085 060 7005.

 

Onze Oolaboo tips:

Skin Superb Bronzer Bronzing Glove Superb Brush

Oolaboo Skin Superb Organic Spray-on Bronzer

Oolaboo Skin Superb Bronzing Glove

Oolaboo Skin Superb Brush

 

 

Julianne Bruining
Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breidt haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakvrouw die graag ingrediëntenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.