Pas jouw huidverzorging aan op de lente

door Anja van Dijken
29 Maart 2021

Bij de wisseling van de seizoenen is het goed je huidverzorging hierop aan te passen. Maar hoe doe je dat dan? Wat ga je veranderen als het winterse weer ons heeft verlaten en de eerste lentekriebels zich aankondigen?


Vijf tips voor je lente huidverzorging

 1. Geef je huid een scrub of peeling, gevolgd door een hydraterend masker. Bijvoorbeeld verdeeld over een week in kuurvorm. De winterperiode zorgt ervoor dat de huid dichtgeslibd is, door het vele binnen zitten, voeding en het weer.

  Kies hiervoor een zachte peeling of scrub, doe dit verdeeld over een week ongeveer drie keer. Geef je huid hierna een hydraterend masker.

  Kost jou dit teveel tijd? Peel of scrub je huid dan bij de avondreiniging en gebruik hierna een sleeping-mask, dit zijn maskers die je als nachtverzorging kunt gebruiken en hetzelfde effect geven. Super handig dus!

  Lentehuidverzorging
  Top 10 scrub of peeling


 2. Verander je crème en foundation naar een lichter product.

  In de winter gebruiken we veelal een vollere crème, gevolgd door een foundation die onze winterse huid de oneffenheidjes wegwerkt, beschermt en een kleurtje geeft.

  Ruil je winterse crème en foundation in, ga voor wat lichtere producten. Een crème die goed hydrateert in combinatie met een BB crème, past goed bij de lente.

  Een BB crème zorgt voor optimale hydratatie, egaliseert de huid en heeft zelfs een zonnebescherming en is tevens anti-aging.

  Top 10 BB Creams


 3. Bescherm je huid tegen de lentezon.

  Na een periode van weinig of geen zon, heeft je huid bescherming nodig als je weer gaat genieten van de eerste zonnestralen. Ook tijdens een gewone wandeling is het aan te raden je huid te beschermen.

  Gebruik je geen BB crème, dan is ons advies om gedurende de maanden maart tot en met september dagelijks een zonnebescherming te gebruiken.Maak hiervan een dagelijkse routine, zodat je altijd klaar bent om naar buiten te gaan.

  Top10 zonbescherming


 4. Voeg een hydraterende oogcrème aan je dagelijkse routine toe.

  De eerste zonnestralen kunnen best fel zijn. Onze zonnebrillen liggen vaak nog onder een laagje stof, maar we zullen zeker geneigd zijn om met de ogen te gaan knijpen als we buiten zijn.

  Als een oogcrème nog niet tot je vaste routine behoort, is dit het juiste moment. Om de fijne lijntjes en rimpels rondom de ogen te kunnen bestrijden is een oogcrème de oplossing.

  Huidverzorging in de lente
  Top10 Hydraterende oogcreme


 5. Vergeet ook je hals & decolleté niet mee te nemen in je dagelijkse routine.

  Dit zijn net als de ogen, vaak vergeten gebieden. Onze hooggesloten kleding wordt verruild voor wat meer open kleding en daarbij zal ook deze huid zichtbaar zijn. Is dit voor jou een (te) grote stap? In je dagelijkse verzorging kun je dit gebied verzorgen met de dag- en nachtproducten, maar het is zeker aan te bevelen om eens een echt hals- en decolleté product te overwegen. Deze producten zijn speciaal op deze huid gericht, bieden de huid extra stevigheid en sterke hydratatie.

  Top10 Hals en decolletecreme

 

Om je op weg te helpen hebben we van alle stappen een Top 10 samengesteld, maar ook een Top 10 lente huidverzorging.

 

Advies bij Care for Skin

Wil je graag een op-maat-gemaakt huidadvies? Onze schoonheidsspecialistes helpen je graag. Kom in contact door een mailtje te sturen naar [email protected] of bel naar 085-0607005.

 

 

Onze favoriete producten in de lente:

Decleor Gentle Peeling Cream Payot BB Cream Blur Dermalogica Biolumin-C eye Serum

Decléor
Dentle Peeling Cream

Bekijk hier

Payot
BB Cream Blur

Bekijk hier

Dermalogica
Biolumin-C Eye Serum

Bekijk hier

 

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.