Perfect egale benen, dat wil toch iedereen!

door Anja van Dijken
14 Mei 2023

Kom maar op met die perfect egale benen, dat willen we toch allemaal? Maar helaas voor nagenoeg niemand werkelijkheid. Soms heb je even een helpende hand of product nodig om jouw benen, de spataderen egaal te camoufleren. Hoe je dat doet, leggen we je graag uit.

Hoe krijg je mooie egale benen?

Het is geen studie, maar toch, de perfect legs heb je meestal niet vanzelf, daar gaat wel wat voorbereiding aan vooraf. Hiervoor heb je drie stappen:

Scheren

Zorg dat je je benen goed ontdoet van haren. Goed materiaal is hiervoor een vereiste, kies daarom een safety razor vrouwen, dit in combinatie met een scheercrème vrouwen. Tijdens het douchen is je huid warm en is het scheren een stuk eenvoudiger. Geen geknoei, je hebt alles bij de hand.

Smeren

Geef je benen elke dag voldoende hydratatie met een body lotion, zo blijft de huid goed gevoed met een shiny glow.

Scrubben

Geef je benen een geregelde scrub, 1 - 2 maal per week met een Body Peeling of Body Scrub. Dode huidcellen worden verwijderd, maar krijgen de haarfollikels zo een goede reiniging. Haartjes blijven zachter, waardoor het scheren nagenoeg geen irritatie meer zal geven. Scheren is een vorm van scrubben, dus beide hoeft niet tegelijk.

 

Ons advies

Weten is meten, daarom is het goed wat extra te lezen over dit onderwerp in onze blog: Rokjesdag. Scheren, smeren en camoufleren!


Als je deze drie stappen hebt uitgevoerd, is de kers op de taart de lichaams foundation voor benen. Lichaams make up voor de benen geeft een egaal uiterlijk, camoufleert oneffenheden, zoals littekens en spataderen.

 

Wat is lichaams make up?

Foundation voor je lichaam, lichaams make up, we zijn het nog niet echt gewend. Althans dat denken wij. Want wist je dat lichaams make up een veel verkocht item is en dan vooral in de zomermaanden? Foundation voor de benen, het lichaam is eigenlijk meer dan gewoon en gelukkig maar. Lichaams make up is de manier om oneffenheden van de huid te camoufleren, op naar die perfect legs.

Denk daarbij aan spataderen, rode vlekken, littekens, striae, kneuzingen, pigmentatie en andere oneffenheden. Het is dus logisch dat lichaams foundation een sterkere dekking heeft dan elke andere foundation.

Coverderm Perfect Legs, Coverderm Perfect Legs Fluid is het merk onder de foundations voor het lichaam. Deze benen make up is sterk dekkend, waterproof, langhoudende dekking. Deze Coverderm legs is zeer goed inzetbaar tijdens het zwemmen, sporten of een dagje strand.

 

Coverderm Perfect Legs Coverderm Perfect Legs Fluid TanOrganic Instant Tan

Coverderm Perfect Legs

Coverderm Perfect Legs Fluid

TanOrganic Instant Tan

 

Hoe kun je spataderen camoufleren?

Het camoufleren van spataderen doe je met de Coverderm Perfect Legs producten, de Coverderm Perfect Legs fluid of de TanOrganic Instant Tan.
Been make up spataderen, het aanbrengen camouflage crème bene, zo gaat dit in zijn werk:

♣ Zorg voor een goed gereinigde huid.

♣ Breng eerst een primer of een lotion aan voor een egale dekking, zoals de Coverderm Extra Care Lotion No.1 of de Coverderm Extra Care Lotion No. 2.

♣ Kies de juiste kleur, testers zijn verkrijgbaar om de dit te kiezen.

♣ Breng de Perfect Legs foundation aan met licht draaiende en masserende beweging.

♣ Fixeer de lichaams foundation met de Coverderm Finishing Powder.

♣ Is de plek te intens van kleur, gebruik dan als basis de Coverderm Concealer, vooraf aan de lichaams foundation.



Coverderm Extra Care Lotion No. 1 Coverderm Concealer Coverderm Finishing Powder

Coverderm Extra Care Lotion No. 1

Coverderm Concealer

Coverderm Finishing Powder



Welke lichaams make up is er voor je benen?

Coverderm legs heeft een tweetal soorten benen make up, waterproof en lang houdbaar:

Coverderm Perfect Legs is een stevige foundation voor benen die geschikt is voor het plaatselijk camoufleren van oneffenheden. Het camoufleert spataderen, striae, vitiligo, littekens, brandwonden, pigmentatie, kneuzingen en tatoeages. De Coverderm Perfect Legs heeft een UV filter SPF16, is waterproof en hypoallergeen. Er zijn 9 verschillende teinten van deze lichaams foundation, dus voor elke huidskleur is er een geschikte camouflage.

Coverderm Perfect Legs Fluid heeft een meer vloeibare samenstelling, waardoor deze camouflage eenvoudig is te verwerken. Is verkrijgbaar in 8 verschillende teinten en dekt alle soorten oneffenheden van de huid. De Coverderm Perfect Legs Fluid bevat een UV filter SPF40.

TanOrganic Instant Tan is een sneldrogende waterbestendige lichaams foundation, sterk voedend, hydraterend en verrijkt met antioxidanten.

 

Ons advies

Twijfel je welke kleur geschikt is voor jouw huid? Maak gebruik van de mogelijk van de testers en sample kit van Coverderm Perfect Legs en de Coverderm Perfect Legs Fluid. De resp. 4 x 2 ml en 10ml tester geven je de kans om de juiste kleur te kiezen. Het mengen van de kleuren kan ook een mogelijkheid zijn, daarom zijn deze testers super handig en schaf je altijd de juiste kleur aan voor je lichaams make up.

Coverderm Sample Kit Perfect Legs Coverderm Perfect Legs Fluid Tester

Coverderm Sample Kit Perfect Legs

Coverderm Perfect Legs Fluid Tester

 

Advies lichaams make up nodig?

Kom je er alleen niet uit, welke lichaams foundation, foundation voor benen, make up voor benen bij je past of hoe je de benen make up voor het spataderen camoufleren goed moet aanbrengen? Neem goed op met onze lichaams foundation specialisten Care for Skin op. We helpen je graag verder.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.